Hur mycket behöver du låna?

Ange önskat belopp ovan och vi hjälper dig att hitta det lån som passar bäst för dig och med lägsta möjliga ränta.
123 Kredit

123 kredit logo123 Kredit är ett företag som ger lån till privatpersoner. Det handlar om privatlån och man kan låna från 25 000 kronor och upp till 150 000 kronor. Namnet 123 Kredit kommer av att man kan ansöka om lån genom tre enkla steg:

1. Beräkna din månadskostnad
2. Läs igenom grundvillkoren för lån
3. Fyll i din ansökan om lån

Beräkna din månadskostnad

För att beräkna den preliminära månadskostnaden börjar man att välja lånesumma och återbetalningstid. Räntan sätts individuellt vid kreditprövningen och därför kan man inte i förväg räkna ut den exakta månadskostnaden, men man kan uppskatta en preliminär månadskostnad. Räntesatsen är från 5,95 procent och man väljer själv hur många år man vill ha på sig för att betala av lånesumman.

Läs igenom grundvillkoren för lån
Nästa steg innebär att man ska ta del av fakta om lånet hos 123 Kredit samt lånevillkor.

Fyll i din ansökan för lån

Hos 123 Kredit ansöker man om lån direkt via internet och får sedan ett preliminärt besked via e-post. Sedan sker en kreditprövning inom två dagar. Direkt efter att kreditprövningen är klar får man besked ifall lånet har beviljats eller inte. Då skickas ett skuldebrev hem till låntagaren, där den faktiska räntan och kostnaden för lånet finns tydligt angivet. Man har därefter 30 dagar på sig att bestämma ifall man vill teckna lånet eller inte. Lånet betalas sedan ut samma dag som det påskrivna skuldebrevet kommer in till lånegivaren.

Banken måste godkänna

Ansökan om lån går till så att du först fyller i önskat lånebelopp hos 123 Kredit. Du anger dels den summa du maximalt vill låna och dels den summa som du minst kan tänka dig att låna. Anledningen till varför du uppger detta intervall är för att banken ska kunna tillmötesgå dina krav på lånesumma. Kan inte banken godkänna det högsta belopp du önskar låna så kommer banken att gå vidare och försöka med ett lägre belopp istället. Därefter väljer du önskad återbetalningstid. Anger du inget så läggs lånet upp med 12 månaders återbetalningstid med automatik. Nästa steg är att fylla i dina personuppgifter. Man ska också ange civilstånd, bostadsform, när man flyttade till den senaste adressen, yrke, namn på arbetsgivare, anställningsform och hur länge man varit anställd. Slutligen uppges fakta om hushållets ekonomi, till exempel ska man uppge boendekostnad, vilka eventuella andra lån du har samt månadsinkomst.

En medsökande ökar möjligheterna för att lånet ska beviljas. Likaså ökar möjligheterna för att lånet ska beviljas ifall man väljer att teckna ett låneskydd.

Villkor

För att få låna pengar hos 123 Kredit måste du vara minst 20 år gammal och du måste ha en årslön på minst 120 000 kronor. Du måste ha en fast inkomst och fast jobb sedan minst sex månader tillbaka och du får inte ha några betalningsanmärkningar. Man kan låna från 25 000 kronor och upp till 150 000 kronor. Man kan välja att teckna ett låneskydd som komplement till lånet och försäkringspremien på låneskyddet kostar mellan 97 – 197 kronor i månaden, beroende på lånesumma. Inkomst från A-kassa eller studiemedel från CSN räknas inte som fast inkomst hos 123 Kredit. Däremot kan man få teckna lån ifall man har pension.

Amortering

Amorteringen är individuell och sätts för varje person. Lånet kan lösas när som helst och man kan också extraamortera när man har möjlighet. Den kortaste återbetalningstiden är 2 år och den längsta 12 år.

Avgifter

För lån tillkommer en uppläggningskostnad på 495 kronor och en administrationsavgift på 29 kronor per månad tillkommer också.

Ränta

Även räntan är individuell och sätts efter kreditupplysning. Den utgår således från hur god betalningsförmåga man anses ha. För mer information om räntor hänvisar vi till 123 Kredits hemsida.