Lånekoll (fd.Consector)

Lånekoll (Consector) är ett svenskt företag som erbjuder förmedling av privatlån och bolån. Här kan du som privatperson få hjälp med att hitta de bästa lånevillkoren helt kostnadsfritt. Därtill erbjuder Lånekoll personlig rådgivning som gör att du kan ta bättre beslut gällande din privatekonomi. Lånekoll har sedan 2014 varit en av Sveriges främsta låneförmedlare och många svenskar har kunnat sänka sina låneräntor tack vare bolaget. Man samarbetar med hela 30 olika banker och långivare vilket gör att möjligheterna att få ett sjysst låneerbjudande via denna låneförmedlare är stora. Man samarbetar bland annat med Santander Bank, Collector Bank, Lån & Spar Bank samt Resurs Bank. Även om Lånekoll är en av många låneförmedlare i Sverige så är man en av få som även erbjuder jämförelse av bolån. Detta gör man tillsammans med bland annat Nordax Bank och SBAB. När du väljer att göra en lånejämförelse hos Lånekoll så tas enbart en UC. Detta trots att din ansökan går ut till upp till 30 olika aktörer på marknaden. Således behöver din kreditvärdighet inte påverkas mer än nödvändigt av din låneansökan.

Lånebelopp
10000 - 600000 kr
Återbetalningstid
- år
Utan UC
Nej
Startavgift
0 kr
Effektiv Ränta
2,94-30,00%
i
Räkneexempel: Annuitetslån 100 000 kr med start-/aviavgift 0 kr, återbetalningstid 5 år, rörlig ränta 4,85 %, effektiv ränta 4,96 % ger månadsbetalningar om 1881 kr och totalt betalningsbelopp 112 860 kr.
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor

Lånekoll förhandlar din låneränta

Om du vill försäkra dig om att få det billigaste privatlånet- eller bolånet så bör du vända dig till Lånekoll. Genom att göra så får du möjlighet att jämföra låneerbjudanden från upp till 30 olika banker och låneinstitut. Med andra ord slipper du själv att förhandla om låneräntan samtidigt som du får en sammanställning av alla aktörers villkor och räntor. Jämförelsetjänsten som erbjuds hos Lånekoll är inte heller bindande. Således har du rätt att neka samtliga låneerbjudanden du får om du vill det. Via Lånekoll kan du ansöka om privatlån mellan 10 000 kr och 600 000 kr. Du kan med andra ord låna för både små och stora behov. Du kan även ansöka om ett samlingslån för att samla befintliga smålån och krediter. Detta kan sänka din månadskostnad och göra att du får mer pengar över i plånboken. Återbetalningstiden på lånet du ansöker om väljer du själv. I skrivande stund kan du välja en löptid på mellan 1-18 år. De allra flesta långivare som är anslutna till Lånekoll låter dig även förtidslösa lånet utan kostnad.

Att ansöka om ett privatlån via Lånekoll är både tryggt och säkert. Företaget har tillstånd från Finansinspektionen att förmedla lån och du kan således lita på att allt går rätt till. Du behöver inte heller oroa dig för något räntepåslag. Det är istället bankerna och långivarna som står för själva kostnaden av förmedlingen.

Individuell räntesättning

Räntan på de lån som förmedlas av Lånekoll sätts individuellt. Således kommer den ränta du erbjuds hos varje långivare basera sig på din återbetalningsförmåga. Har du en god ekonomi med bra inkomst och få skulder så kan du räkna med att få en låg ränta. Sitter du istället på större skulder, har betalningsanmärkningar och ingen vidare inkomst så får du räkna med en högre ränta. Räntespannet som Lånekoll anger på sin hemsida är 2,90-29,90% (2019-10-31). Detta är den effektiva räntan som utöver nominell ränta inkluderar eventuella uppläggningsavgifter och administrationsavgifter. Ett lån på 100 000 kr med ränta på 4,58% som återbetalas under 5 år har en effektiv ränta på 4,96% givet att långivare inte tar ut någon startavgift eller aviavgift.

När du ansöker om ett lån via Lånekoll så kommer du att få flera olika låneerbjudanden. Du kan då enkelt se vilken av långivarna som erbjuder dig lägst ränta och bäst villkor. Eftersom alla långivare gör sin egna bedömning av din återbetalningsförmåga och kreditvärdighet så kan räntorna du erbjuds variera stort. Utöver de räntor och kostnader som anges i jämförelsen tillkommer inga andra avgifter så länge du återbetalar ditt lån i tid.

Räkneexempel:

Annuitetslån 100 000 kr med start-/aviavgift 0 kr, återbetalningstid 5 år, rörlig ränta 4,85 %, effektiv ränta 4,96 % ger månadsbetalningar om 1881 kr och totalt betalningsbelopp 112 860 kr.

Ansök direkt och få flera låneerbjudanden

Vill du använda dig av Lånekoll för att jämföra privatlån- eller bolån så behöver du bara surfa till låneförmedlarens hemsida. Där kan du fylla i en digital låneansökan som inleds med att du får ange hur stort belopp du vill låna samt hur lång löptid du vill ha. Enligt rådande lag måste du även uppge vad syftet till lånet är. Om du exempelvis tänkt att låna för att samla befintliga lån och krediter så anger du detta. Innan du går vidare med din ansökan kommer du att få se en månadskostnad. Ha i åtanke att denna månadskostnad utgår ifrån en exempelränta och inte alls behöver spegla den faktiska kostnaden som du får betala för ditt lån. I sedvanlig ordning får du även fylla i dina person- och kontaktuppgifter i samband med låneansökan. Sedan får du svara på ett par frågor om din ekonomi innan du är redo att identifiera dig med BankID. Därefter kan du skicka in din låneansökan till Lånekoll. När detta är gjort kommer Lånekoll att ta en kreditupplysning i UC på dig. Denna kreditupplysning får sedan samtliga samarbetspartner dela på tillsammans med de uppgifter du lämnat i din ansökan.

Bara några minuter efter att din låneansökan skickats in till Lånekoll kommer du att få de första låneerbjudandena. Långivarna som är anslutna till jämförelsetjänster får 24 timmar på sig att komma in med ett erbjudande. Med tanke på detta bör du vänta ett dygn innan du börjar jämföra erbjudandena och tar ett beslut. När du valt vilket lån som verkar mest förmånligt för dig kan du signera lånehandlingar digitalt. Det går även att skriva på skuldebrev genom att få handlingarna hemskickade. Detta drar dock ut på tiden och kan försena utbetalningen av ditt lån. Lånekoll reserverar 3-5 dagar för utbetalning men vid digital signering kan det gå snabbare än så.

Grundkrav hos Lånekoll

För att kunna använda dig av Lånekolls kostnadsfria jämförelsetjänst måste du uppfylla låneförmedlarens grundkrav. Dessa återfinner du nedan:

  • Minst 18 år gammal

  • Lön på minst 120 000 kr/år

  • Folkbokförd i Sverige

Alla enskilda långivare som Lånekoll samarbetar med ställer egna krav på de låntagare som ansöker om lån. Med anledning av detta är det inte säkert du får låneerbjudande från samtliga anslutna låneinstitut trots att du uppfyller Lånekolls grundkrav. Exemelvis så accepterar vissa långivare personer med betalningsanmärkningar medan andra inte gör det.

Kundtjänst Lånekoll

Behöver du rådgivning när det gäller ditt bolån eller vill ansöka om ett privatlån men känner dig osäker så kan du kontakta Lånekolls kundtjänst. Detta kan du bland annat göra genom att använda den chatt som finns på låneförmedlarens hemsida. Du kan även skicka ett mail till kundservice@lanekoll.se. Du kan även ringa in till Lånekoll på 0770-22 12 22. Nedan ser du vilka öppettider som gäller hos denna låneförmedlare.

Måndag: 08:30 - 17:30

Tisdag: 08:30 - 17:30

Onsdag: 08:30 - 17:30

Torsdag: 08:30 - 17:30

Fredag: 08:30 - 16:30

Lördag: Stängt

Söndag: Stängt

Om du redan har ansökt om lån via Consector så kan du logga in på dina sidor på bolagets hemsida. Detta gör du genom att identifiera dig med mobilt BankID. På dina sidor får du tillgång till all information om din ansökan men kan även få hjälp med eventuella frågor och funderingar som du har.

LÅNEKOLL

  • FÖRHANDLAR LÅN
  • ENDAST EN UC
  • 30 LÅNGIVARE
  • ÄVEN BOLÅN