Lån med Creditsafe

Creditsafe
lån med creditsafe

Du som tidigare ansökt om lån utan UC känner säkert redan väl till kreditupplysningsföretaget Creditsafe. Detta är ett av världens ledande kreditupplysningsföretag och bolagets tjänster används dagligen av både privatpersoner och företag världen över. Tillsammans med Bisnode och Upplysningscentralen utgör man de främsta aktörerna i Sverige när det kommer till kreditupplysningstjänster. Till Creditsafe vänder sig både låneinstitut, myndigheter och organisationer för att få fram ekonomisk information om företag och privatpersoner.

Creditsafe är också en känd aktör för många låntagare. Detta på grund av att lån med Creditsafe innebär att man inte får någon förfrågan i UC i samband med låneansökan. Att låna av ett kreditinstitut som använder sig av Creditsafe kan därmed göra att man håller sin kreditvärdighet intakt. Detta då många förfrågningar i UC registret leder till en sämre kreditvärdighet. När du tar ett lån med Creditsafe så kommer storbankerna inte kunna se din förfrågan. Istället är det bara andra låneinstitut som använder sig av Creditsafe som kan se detta.

Nedan kan du jämföra och hitta lån med kreditupplysning från Creditsafe. Notera att majoriteten är snabblån och således högkostnadskrediter med hög effektiv ränta. Innan du ansöker om ett lån bör du vara säker på att du kan återbetala krediten i tid. Annars riskerar du att få en betalningsanmärkning.

Lånebelopp
2000 - 70000 kr
Återbetalningstid
1 - 12 mån
Utan UC
Ja
Startavgift
395 kr
Effektiv Ränta
12,87-236,5 %
i
Räkneexempel: En kredit på 5 000 kr till 39,5 % ränta med en återbetalningstid på sex månader (med sex återbetalningar om 929,57 kr, 1 381,57 kr, 1 344,65 kr, 1 307,74 kr, 1 270,83 kr samt 1 233,91 kr) och 685 kr i uppläggningsavgift, 685 kr i förlängningsavgift samt 360 kr i aviavgifter ger en effektiv ränta på totalt 125,59 %. Det totala beloppet att återbetala är 7 468,27 kr.
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor
Lånebelopp
1000 - 30000 kr
Återbetalningstid
2 - 82 mån
Utan UC
Ja
Startavgift
280 kr
Effektiv Ränta
51,95-77,75%
i
Räkneexempel: Ett uttag om 15 000 kr/12 mån/12 aviseringar/Uppl.avg. 280 kr/Avi.avg. 45 kr (45x12, totalt 540 kr)/1 st Uttag.avg 95 kr/Månadsbelopp 1 786 kr (snitt)/Totalbelopp 21 412 kr/Rörlig ränta 39,8 %/ Effektiv ränta 58,51 %.
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor
Lånebelopp
1000 - 40000 kr
Återbetalningstid
1 - 12 mån
Utan UC
Ja
Startavgift
0 kr
Effektiv Ränta
54,04%
i
Utnyttjad kredit om 25 000 kr i 12 månader, totalt belopp att återbetala 30 958,33 kr (snitt 2 580 kr per månad). Effektiv årsränta: 54,05 %. Kontokredit med variabel nominell årsränta på 43,9999835 %. Övriga avgifter: Uppläggningsavgift 0 kr.
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor
Lånebelopp
2000 - 50000 kr
Återbetalningstid
- mån
Utan UC
Ja
Startavgift
485-895 kr
Effektiv Ränta
12,87-236,5%
i
En kredit på 5 000 kr till 39,5 % ränta med en återbetalningstid på sex månader (med sex återbetalningar om 929,57 kr, 1 381,57 kr, 1 344,65 kr, 1 307,74 kr, 1 270,83 kr samt 1 233,91 kr) och 685 kr i uppläggningsavgift, 685 kr i förlängningsavgift samt 360 kr i aviavgifter ger en effektiv ränta på totalt 125,59 %. Det totala beloppet att återbetala är 7 468,27 kr.
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor
Lånebelopp
1000 - 10000 kr
Återbetalningstid
1 - 3 mån
Utan UC
Ja
Startavgift
300 kr
Effektiv Ränta
69,95-4568,91%
i
Räkneexempel: Kredit på 10 000 kr med återbetalningstid 90 dagar. Totalt att återbetala: 11392.00 kr, alltså 3797.33 kr per månad. Beloppet dras via autogiro. Effektiv ränta: 69.65%. Årlig fast ränta: 39%. Uppläggningsavgift: 300 kr. Aviavgift: 39 kr.
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor

Varför låna med Creditsafe?

Anledningarna till varför vissa vill låna med Creditsafe är många. Främst är det personer med sämre kreditvärdighet som efterfrågar lån med Creditsafe. Detta då man genom att vända sig till en långivare som tar kreditupplysning hos Creditsafe kan undvika en förfrågan i sitt UC register. När en förfrågan görs hos Creditsafe blir denna nämligen inte synlig för storbankerna. Detta då storbankerna i regel alltid använder sig av Upplysningscentralen för inhämtande av kreditupplysningar. På så sätt kan du låna mer anonymt samtidigt som du inte påverkar din kreditvärdighet negativt. Som du kanske redan vet så lägger storbankerna stor vikt vid din ekonomiska situation när du exempelvis ansöker om lån utan säkerhet eller bolån. Att ha många förfrågningar i sin UC ses ofta som ett tecken på en svagare ekonomi. Detta då det är uppenbart att man ofta ansöker om lån om man har många förfrågningar.

Att låna med många förfrågningar kan alltså vara svårt. Banken ser förfrågningarna som en risk i samband med utlåning. Genom att ansöka om ett lån med Creditsafe ger du inte banken tillgång till information om dina förfrågningar.

Lån med Creditsafe

Vilka långivare använder Creditsafe?

Om det är viktigt för dig att inte få en förfrågan i din UC när du gör en låneansökan så bör du först se efter vilket kreditupplysningsföretag låneinstitutet använder sig av. När det gäller långivare som använder sig av Creditsafe så handlar det främst om aktörer som erbjuder snabblån. Det vill säga högkostnadskrediter som inte sällan har en ränta runt 39%. Snabblån är ofta mindre lån med väldigt snabb utbetalningstid. Det är inte ovanligt att lånen betalas ut direkt efter godkänd ansökan. Det finns nämligen kreditgivare som erbjuder lån med direktutbetalning. Samtidigt är det inte ovanligt att lånen har väldigt kort återbetalningstid. Något man bör ta i beaktning innan man ansöker om ett lån med Creditsafe.

Det är även vanligt att långivare som erbjuder kontokrediter använder sig av Creditsafe. En kontokredit utan UC är som en blandning mellan ett snabblån och ett kreditkort. Istället för ett plastkort har du en digital plånbok som du kan göra uttag från. Du ansöker om ett visst kreditutrymme och betalar sedan enbart ränta för den del av krediten som nyttjas. Även kontokredit utan UC är kopplad till hög effektiv ränta.

Att långivare som erbjuder privatlån använder sig av Creditsafe är däremot inte särskilt vanligt. Detsamma gäller om du vänder dig till en låneförmedlare. Du får du räkna med att det tas en UC på dig och denna förfrågan kommer att bli synlig för storbankerna. Något du kan undvika genom att ansöka om lån med Creditsafe.

Frågor & svar

Vad är fördelen med lån med Creditsafe?

Vem kan se min ansökan?

Kan jag se min kreditvärdighet hos Creditsafe?

Syns mina betalningsanmärkningar hos Creditsafe?

Hur mycket kan jag låna med Creditsafe?

Kreditupplysning från Creditsafe

I samband med att en person ansöker om ett lån så måste långivaren i fråga följa en god kreditgivningssed. Detta innebär bland annat att man ska göra en kreditbedömning för att se att personen har den återbetalningsförmåga som krävs för att låna. Kreditbedömningen består bland annat av att långivaren tar en kreditupplysning. En sådan kreditupplysning kan inhämtas från Creditsafe. När en långivare vänder sig till Creditsafe så är detta i syfte att få ekonomisk information om den potentiella låntagaren. Dessa uppgifter ligger sedan till grund för om ett lån ska beviljas eller ej. Men den ekonomiska informationen som framkommer kan även påverka vilken ränta låntagaren erbjuds. Dock brukar lån med Creditsafe ofta ha en fast ränta och inte individuell som många privatlån har.

Hos Creditsafe kan långivare, myndigheter och organisationer välja mellan två olika kreditupplysningar. Den ena kreditupplysningen avser privatpersoner och den andra företag. I kreditupplysningen för privatpersoner framkommer all nödvändig ekonomisk information. Till skillnad från UC så kan man hos Creditsafe inte inhämta olika storlekar på kreditupplysningen.

Creditsafe erbjuder även vanliga privatpersoner att se sin egen upplysning. Detta i form av ett registerutdrag som du får tillgång till genom att identifiera dig med BankID. Att se sin egen upplysning är helt kostnadsfritt och bidrar heller inte till någon förfrågan i ditt register hos Creditsafe.

Kreditscore hos Creditsafe

Alla olika kreditupplysningsföretag har olika modeller för kreditscore. Hos Upplysningscentralen arbetar man exempelvis med en skala mellan 99,9-0,1%. Hos Creditsafe ser det lite annorlunda ut och här använder man sig av ett kreditscore mellan 100-1. Skalan som används kallas för Creditsafes Scoring och ger en god indikation om huruvida en person har god kreditvärdighet eller ej.

Inom Creditsafes Scoring finns fyra olika scoringintervall där en låntagare kan hamna. De olika intervallerna anger om en person har mycket hög betalningsförmåga, hög betalningsförmåga, medium betalningsförmåga eller låg betalningsförmåga. Dessto högre siffra inom Creditsafes Scoring dessto bättre kreditvärdighet har man.

Så funkar kreditbetyg från Creditsafe

Vad är Creditsafe?

Creditsafe är ett kreditupplysningsföretag som ingår i koncernen Creditsafe Group. Denna koncern har huvudkontor i England men den svenska verksamheten sköts från Göteborg. Man är en ledande aktör både här hemma och i utlandet när det kommer till att leverera kredit- och affärsinformation. I skrivande stund har Creditsafe över 100 000 kunder och bland dessa återfinns alltifrån låneinstitut, privatpersoner, företag, organisationer och myndigheter. Informationen som Creditsafe levererar inhämtas bland annat från officiella källor så som Skatteverket.

Genom användandet av Creditsafe kan både låneinstitut och andra aktörer skydda sig mot kreditförluster samt göra mer säkra affärer. Tjänsterna som erbjuds av Creditsafe gör att affärsparter alltid har tillgång till den ekonomiska information som behövs för att ta det rätta besluten. Bland Creditsafes kunder återfinns Svenska Spel, intrum och Stena Line.