Kreditlån

Kreditlån – flexibel kredit utan UC

kreditlån

Kreditlån är ett lämpligt alternativ för dig som inte vill ta ett vanligt lån men som samtidigt behöver pengar snabbt. Det är en flexibel kredit där du enbart betalar för den del av krediten som du faktiskt nyttjar. Även återbetalningen på ett kreditlån är betydligt mer flexibel än hur det fungerar med ett vanligt privatlån. Vidare kan du med ett kreditlån låna pengar utan att det syns i ditt UC register. Detta gör att du kan undvika en försämrad kreditvärdighet på grund av många förfrågningar. Långivare som erbjuder kreditlån tar istället kreditupplysning från Creditsafe eller Bisnode. Dessa förfrågningar kan inte storbankerna se och du riskerar därmed inte att få svårigheter att ta större lån framöver. Nedan kan du jämföra flexibla kreditlån utan UC. Notera att majoriteten av dessa kreditlån är högkostnadskrediter. Det är således viktigt att du redan från början vet med dig att du har möjlighet att återbetala krediten i tid.

Lånebelopp
2000 - 70000 kr
Återbetalningstid
1 - 12 mån
Utan UC
Ja
Startavgift
395 kr
Effektiv Ränta
12,87-236,5 %
i
Räkneexempel: En kredit på 5 000 kr till 39,5 % ränta med en återbetalningstid på sex månader (med sex återbetalningar om 929,57 kr, 1 381,57 kr, 1 344,65 kr, 1 307,74 kr, 1 270,83 kr samt 1 233,91 kr) och 685 kr i uppläggningsavgift, 685 kr i förlängningsavgift samt 360 kr i aviavgifter ger en effektiv ränta på totalt 125,59 %. Det totala beloppet att återbetala är 7 468,27 kr.
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor
Lånebelopp
1000 - 30000 kr
Återbetalningstid
2 - 82 mån
Utan UC
Ja
Startavgift
280 kr
Effektiv Ränta
51,95-77,75%
i
Räkneexempel: Ett uttag om 15 000 kr/12 mån/12 aviseringar/Uppl.avg. 280 kr/Avi.avg. 45 kr (45x12, totalt 540 kr)/1 st Uttag.avg 95 kr/Månadsbelopp 1 786 kr (snitt)/Totalbelopp 21 412 kr/Rörlig ränta 39,8 %/ Effektiv ränta 58,51 %.
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor
Lånebelopp
1000 - 40000 kr
Återbetalningstid
1 - 12 mån
Utan UC
Ja
Startavgift
0 kr
Effektiv Ränta
54,04%
i
Utnyttjad kredit om 25 000 kr i 12 månader, totalt belopp att återbetala 30 958,33 kr (snitt 2 580 kr per månad). Effektiv årsränta: 54,05 %. Kontokredit med variabel nominell årsränta på 43,9999835 %. Övriga avgifter: Uppläggningsavgift 0 kr.
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor
Lånebelopp
2000 - 50000 kr
Återbetalningstid
- mån
Utan UC
Ja
Startavgift
485-895 kr
Effektiv Ränta
12,87-236,5%
i
En kredit på 5 000 kr till 39,5 % ränta med en återbetalningstid på sex månader (med sex återbetalningar om 929,57 kr, 1 381,57 kr, 1 344,65 kr, 1 307,74 kr, 1 270,83 kr samt 1 233,91 kr) och 685 kr i uppläggningsavgift, 685 kr i förlängningsavgift samt 360 kr i aviavgifter ger en effektiv ränta på totalt 125,59 %. Det totala beloppet att återbetala är 7 468,27 kr.
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor
Lånebelopp
1000 - 30000 kr
Återbetalningstid
1 - 12 mån
Utan UC
Ja
Startavgift
280 kr
Effektiv Ränta
39,80%
i
Räkneexempel: Ett uttag om 15 000 kr/12 mån/12 aviseringar/Uppl.avg. 280 kr/Avi.avg. 45 kr (45x12, totalt 540 kr)/Uttag.avg 95 kr/Månadsbelopp 1 786 kr (snitt)/Totalbelopp 21 412 kr/Rörlig ränta 39,8 %/ Effektiv ränta 58,51 %
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor

Ansök om kreditlån

Att ansöka om ett kreditlån är väldigt enkelt och tar bara några minuter i anspråk. För att se vilka lånebolag som erbjuder kreditlån hänvisar vi dig till listan ovan. Där kan du själv jämföra och hitta bäst kreditlån för just dig. När du jämför lånen rekommenderar vi dig att titta extra på ränta, återbetalningstid, effektiv ränta och startavgift. Vill du veta mer om respektive kreditlån så kan du klicka dig vidare till vår recension om lånet. Där kan du läsa mer om hur fort kreditlånet betalas ut samt hur mycket du måste återbetala varje månad.

Du behöver inte besöka några bankkontor eller skriva under några fysiska avtal för att ansöka om ett kreditlån. Istället sker ansökningsprocessen direkt på långivarens hemsida. Där får du välja hur stort kreditutrymme du är intresserad av samt fylla i sedvanliga uppgifter om dig själv. Därefter identifierar du dig säkert och snabbt med BankID. När detta är gjort kommer kreditgivaren att genomföra en kreditbedömning innan du får svar direkt på skärmen. Kreditbedömningen består bland annat av att kreditgivaren inhämtar en kreditupplysning från antingen Bisnode eller Creditsafe. Detta är inget som påverkar din kreditvärdighet och inte heller något som kommer att synas i din UC.

Blir din låneansökan godkänd så kommer du få tillgång till ditt kreditlån direkt. Därifrån kan du själv göra överföringar till ditt egna bankkonto. Många långivare erbjuder lån med direktutbetalning vilket gör att du har pengarna på kontot inom några minuter.

Hitta kreditlån

Så fungerar ett kreditlån

Ett kreditlån är ett mer flexibelt alternativ till snabblån. Bägge lånen är högkostnadskrediter med hög effektiv ränta men kreditlån är ett betydligt mer flexibelt alternativ än ett traditionellt lån. Detta då det fungerar mer som ett digitalt kreditkort. Istället för att du gör en låneansökan och får en viss lånesumma utbetald så får du här istället tillgång till ett kreditutrymme. Detta kreditutrymme kan vara alltifrån 1000 kr till 45 000 kr beroende på hur stor kredit du ansöker om. Kreditlånet finns sedan tillgängligt för dig så fort det uppstår ett behov av pengar. Då kan du själv föra över pengar från ditt kreditutrymme till ditt vanliga bankkonto. De flesta överföringar sker i realtid och du kan således få tillgång till pengar både under dagar, kvällar och helger.

Den stora fördelen med ett kreditlån kontra ett vanligt snabblån är att du enbart betalar ränta på de pengar du använder. Om du exempelvis gör ett uttag från din kredit på 3000 kr så är det enbart dessa pengar som erläggs med ränta. Detta trots att du har ytterligare 7000 kr tillgängliga i ditt kreditutrymme. Således behöver du aldrig betala mer ränta och avgifter än nödvändigt när du lånar. Med anledning av detta flexibla upplägg så är det många som tar ett kreditlån i syfte att använda det som buffert. Så länge du inte rör krediten så kommer den inte att kosta dig något.

Krav för att beviljas ett kreditlån

För att kunna ansöka om ett kreditlån och få detta beviljat så krävs det att du uppfyller långivarens krav och villkor. Olika långivare kan ställa olika krav på vilka som får ansöka om kreditlånet. Det finns dock en del krav som brukar gälla hos de flesta kreditinstitut trots att det handlar om lån som enkelt blir godkänt. Dessa grundkrav finner du nedan.

  • Du måste vara myndig
  • Du måste vara folkbokförd i Sverige
  • Du får inte ha några aktiva skulder hos Kronofogden
  • Du ska ha någon form av deklarerad inkomst
  • Du måste inneha ett svenska bankkonto

Dessa punkter bör du alltså kunna checka av om du vill ha chans att bli beviljad ett kreditlån. Vidare kommer långivaren att genomföra en individuell kreditbedömning i samband med att du ansöker om ett kreditlån. Har du en sämre kreditvärdighet så kan det hända att du inte får låna det belopp du ansökt om. Däremot kan långivaren många gånger erbjuda dig ett lägre belopp istället.

Frågor & svar

Vad är ett kreditlån?

Vad krävs för att få ett kreditlån godkänt?

Hur stort kreditutrymme kan jag ansöka om?

Kan jag få ett kreditlån trots betalningsanmärkningar?

Hur fungerar återbetalningen av ett kreditlån?

Hur snabbt betalas pengarna ut?

Kreditlån med betalningsanmärkningar

Många med betalningsanmärkningar har givit upp hoppet om att få ett lån beviljat. Detta är dock inget du behöver oroa dig för när du ansöker om ett kreditlån. Många kreditgivare som erbjuder denna typ av lån låter dig låna med betalningsanmärkningar. Här väljer man att se till den aktuella ekonomiska situationen istället för att stirra sig blind på vad som hänt tidigare. En eller flera betalningsanmärkningar brukar således inte vara något problem. Däremot kan det vara en bra idé att gå igenom recensionerna här på Allt om Privatlån för att se vilka långivare som godtar anmärkningar.

När du tar ett kreditlån med betalningsanmärkningar är det viktigt att du kan visa upp en i övrigt god återbetalningsförmåga. Kreditgivare vill ogärna bevilja ett kreditlån till någon som inte har de förutsättningar som krävs för att kunna sköta återbetalningen. Med anledning av detta är det inte heller möjligt att låna om du har ett aktivt skuldsaldo hos Kronofogden.

Ta kreditlån med betalningsanmärkningar

Återbetalning av kreditlån

Återbetalningen av ett kreditlån skiljer sig en del från återbetalningen av ett vanligt blancolån. Istället för att få en fast summa som ska amorteras varje månad så behöver du bara förhålla dig till ett minsta tillåtna belopp. Hur stort detta belopp är beror på hur stort kreditbelopp du nyttjat samt vilken kreditgivare du har ditt kreditlån hos. Beroende på långivare kan det minsta tillåtna beloppet att betala tillbaks utgöra mellan 4-10% av den nyttjade krediten alternativt 500 kr (beroende på vilket som är högst). Därtill tillkommer det ränta och eventuella avgifter. Så länge du sköter återbetalningen kan du behålla ditt kreditlån och fortsätta låna inom det beviljade kreditutrymmet.

Eftersom kreditlån räknas som en högkostnadskredit så är det viktigt att du kan återbetala ditt lån i tid. Om du inte sköter återbetalningen enligt de krav och villkor som finns riskerar du att få en betalningsanmärkning. Således bör du aldrig ta ett kreditlån om du inte är säker på att du kan återbetala krediten i tid. Så fort den månatliga betalningen är försenad riskerar du både påminnelseavgift, dröjsmålsränta och förseningsavgift.