Låneförmedlare

Låneförmedlare – jämför räntor och villkor åt dig

Om du inte riktigt vet i vilken ände du ska börja när du är i behov av ett privatlån kan det var den god idé att använda en så kallad låneförmedlare. I dag finns det flera olika låneförmedlare som du kan välja mellan på nätet. Genom att använda den här sortens tjänst hittar du snabbt och lätt marknadens billigaste lån. Kort och gott fungerar en låneförmedlare som en slags förhandlare å dina vägnar. En enda enkel ansökan skickas nämligen ut till flera banker och kreditinstitut samtidigt. Det gör det lättare för dig att se vilka lån som erbjuds och du kan jämföra flera privatlån i lugn och ro.

I Sverige finns det ett flertal olika låneförmedlare som du kan vända dig till och bolagen i kategorin utvecklas hela tiden. Det finns naturligtvis flera fördelar med att använda en låneförmedlare för att jämföra lån. Dels är tjänsten gratis och det tas enbart ut en kreditupplysning. Det kan jämföras med om du skickar in flera ansökningar själv då det görs en kreditupplysning varje gång i stället. Dessutom kräver det mer tid i anspråk av dig om du ansöker hos respektive bank själv. Om du anser att inget av lånen du erbjuds är något som passar dig är du inte heller tvungen eller bunden att välja något av dem.

Lånebelopp
10000 - 600000 kr
Återbetalningstid
1 - 15 år
Utan UC
Nej
Startavgift
495 kr
Ränta
2,99-22,59%
i
Lånar du 100 000 kr som du återbetalar under 9 år samt har en ränta på 6,95% så är den effektiva räntan du får betala 7,18%.
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor
Lånebelopp
5000 - 600000 kr
Återbetalningstid
1 - 15 år
Utan UC
Nej
Startavgift
0 kr
Ränta
2,95-29,50%
i
För ett lån på 100 000 kr med ränta på 7,90% som återbetalas under 14 år betalar du en effektiv ränta på 8,19%.
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor
Lånebelopp
5000 - 600000 kr
Återbetalningstid
1 - 18 år
Utan UC
Nej
Startavgift
0 kr
Ränta
2,95-29,50%
i
Lånar du 250 000 kr under 14 år och får en ränta på 6,77% så är den effektiva räntan på lånet 5,92%.
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor
Lånebelopp
10000 - 500000 kr
Återbetalningstid
1 - 18 år
Utan UC
Nej
Startavgift
0 kr
Ränta
2,95-29%
i
Lånar du 150 000 kr under 12 år med en ränta på 5,37% så är den effektiva räntan på lånet 5,50%.
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor
Lånebelopp
5000 - 600000 kr
Återbetalningstid
1 - 18 år
Utan UC
Nej
Startavgift
0 kr
Ränta
2,95-29,50%
i
Räntan sätts individuellt och sträcker sig mellan 2,95 och 29,50%. Den effektiva räntan på lånen rör sig mellan 2,99-33,83%.
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor
Lånebelopp
5000 - 600000 kr
Återbetalningstid
1 - 15 år
Utan UC
Nej
Startavgift
495 kr
Ränta
2,95-24%
i
Effektiv ränta på ett lån på 70 000 kr med exempelränta på 5,3% som återbetalas under 15 år är 6,54%.
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor
Lånebelopp
10000 - 600000 kr
Återbetalningstid
1 - 15 år
Utan UC
Nej
Startavgift
0 kr
Ränta
2,95-29,95%
i
Räntan sätts efter en individuell bedömning. Ett exempel är ett lån på 300 000 kronor med en löptid på 15 år som kan ge en effektiv årsränta på 6,23%.
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor
Lånebelopp
5000 - 600000 kr
Återbetalningstid
1 - 18 år
Utan UC
Nej
Startavgift
0 kr
Ränta
2,95-33,18%
i
Lånar du 310 000 kr som du återbetalar under 12 år med en nominell ränta på 4,01% så är den effektiva räntan 5,02%.
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor

Jämför enkelt via låneförmedlare

låneförmedlareOavsett om du vill ta ett privatlån för att bekosta en renovering eller om du är i behov av pengar av en annan anledning är det svårt att välja en bank eller ett kreditinstitut för ändamålet. Det finns som bekant gott om lån men villkoren och räntan skiljer sig rejält från en långivare till en annan. Därför finns låneförmedlare till din tjänst. Genom att använda en låneförmedlare slipper du som sagt att ge dig själv huvudbry och jämföra räntor och villkor mellan banker och kreditinstitut.

Notera att majoriteten av långivarna sätter en ränta individuellt baserat på din ansökan och den kreditupplysning som görs. Du får alltså aldrig veta i förväg vilken ränta just du får förrän du skickar en låneansökan. Detta påverkar också en jämförelse som du gör på egen hand – det blir mer komplicerat helt enkelt.

Via en låneförmedlare skickar du en enda ansökan om ett privatlån som i sin tur skickas ut till ett antal olika banker och kreditinstitut. Låneförmedlaren hanterar alltså det tunga jobbet och sedan kan du välja det lån som passar dig bäst. Den här tjänsten är som sagt kostnadsfri. Företaget tjänar i stället på att förmedla nya kunder till bankerna och kreditinstituten. Jämförelsen är dock fortfarande oberoende och det är alltid du själv som väljer helt fritt bland lånen du erbjuds. Svenska låneförmedlare arbetar ihop med flera partners där några stora namn är Lendo och AXO Finans.

Flera ansökningar – endast en kreditupplysning

Den primära anledningen till att majoriteten väljer att ansöka om ett privatlån utan säkerhet via en låneförmedlare är för att undvika flera kreditupplysningar via UC. När du använder en låneförmedlares tjänst görs nämligen bara en enda förfrågan på dig och deras samarbetspartners, det vill säga bankerna och kreditinstituten, får dela på informationen från kreditupplysningen. Med ett större antal förfrågningar om en kreditupplysning hos UC minskar din kreditvärdighet och det i sin tur påverkar räntan negativt och minskar dina chanser att få ett privatlån till rimliga villkor.

Du kan ta ett lån utan UC också – dock är det en betydligt mindre skara låneförmedlare som använder andra liknande tjänster som till exempel Bisnode. Upplysningscentralen, UC, är absolut störst inom området. Så fort kreditupplysningen görs skickas resultatet ut till låneförmedlaren som delar med sig till bankerna och övriga långivare. Därefter görs individuella kreditbedömningar av dig och din möjlighet att betala tillbaka lånet varpå du får tillbaka erbjudanden om lån som du kan välja mellan. Detta innebär också att det inte är säkert att du får möjlighet att låna hos varje samarbetspartner som är representerad hos låneförmedlaren. Likaså räntan som sätts kan variera väldigt mycket eftersom den sätts individuellt.

Jämför privatlån via låneförmedlare

Om du inte har varit inne hos en låneförmedlare och använt den här typen av tjänst för att jämföra privatlån verkar det kanske invecklat. Det är dock både smidigt och lätt. Många anser till och med att det är bättre att gå via en låneförmedlare än att gå till en fysisk bank i dag. Även om det finns flera låneförmedlare att välja mellan fungerar deras sajter mer eller mindre likadant. Den väsentliga skillnaden är främst hur många banker och kreditinstitut låneförmedlaren samarbetar med och därmed har representerade på hemsidan som du således kan få ett potentiellt lån hos. Vill du försäkra dig om att du får tillbaka så många låneerbjudanden som möjligt bör du med andra ord använda större sajter som exempelvis Lendo.

Ansök hos en låneförmedlare

  • Surfa in hos valfri låneförmedlare.
  • Ange önskat belopp, återbetalningstid och övriga uppgifter.
  • Låneförmedlaren tar ut en kreditupplysning och skickar vidare.
  • Bankerna tar fram individuella låneerbjudanden som skickas till dig.
  • Du jämför lånen och väljer eventuellt ett erbjudande som passar.

Får du tillbaka ett låneerbjudande som du vill acceptera skriver du på ett skuldebrev. I dag gör du det enklast med BankID. När du har gjort det betalas lånet ut till dig och du får pengarna på ditt konto inom ett par dagar. Du kan självklart neka alla erbjudanden du får om du inte känner dig nöjd med något av dem. Din ansökan är inte bindande utan det är i samband med att du signerar ett skuldebrev som du ingår ett avtal och därmed går med på lånet och dess villkor.

Jämför övriga lån

Nästan alla låneförmedlare i Sverige fokuserar på att jämföra privatlån utan säkerhet. Den här typen av lån kallas också för blancolån. Privatlånen brukar röra sig från 10 000 kronor upp till cirka 600 000 kronor. Beloppen varierar mellan olika banker. Önskar du låna mindre är det förmodligen mer fördelaktigt att du går till en specifik långivare direkt i stället för att använda en låneförmedlare. Snabblån, även kallade smslån, är mindre lån. Inte sällan från cirka 1000 kronor upp till 25 000 kronor. Här gäller det att du är observant och medveten om att det rör sig om så kallade högkostnadskrediter eftersom räntan är betydligt högre. Dock kan du betala tillbaka snabbt, inom ett par månader, samt undvika UC helt och hållet.

Om du har tur hittar du långivare som erbjuder ett första lån som är räntefritt. Behöver du låna en mindre summa kan det här gynna dig mer. Ett större lån är dock bäst att ansöka om via en låneförmedlare i och med att bankerna och kreditinstituten får konkurrera om dig som potentiell kund.

I dag finns det låneförmedlare som riktar in sig på bolån också. Här är förmodligen Zmarta och MyLoan mest kända i Sverige. Vill du ge dig på att jämföra räntorna hos olika banker själv kan du även använda andra tjänster online som exempelvis Compricer. Låneförmedlare specialiserade på bolån hjälper dig dock att få lägsta möjliga ränta baserat på dina ekonomiska förutsättningar. Således kan du få en lägre månadskostnad vilket gör att du kan spara pengar. Fördelen med en låneförmedlare för bolån är att dessa sajter inte bara jobbar med storbankerna utan även med alternativa långivare. Därmed får du fler erbjudanden att ta ställning till.

Jämför lån

Grundkrav hos låneförmedlare

grundkrav låneförmedlareInnan du skickar in en låneansökan hos en låneförmedlare är det viktigt att du läser igenom grundkraven som ställs för att du överhuvudtaget ska kunna få ett lån godkänt. Dessa krav är dock vanligtvis mer flexibla än hos många av våra svenska storbank. Eftersom det finns flera låneinstitut och alternativa banker hos en låneförmedlare är chansen större att du blir beviljad ett privatlån hos en eller flera av dem.

För att du ska kunna använda tjänsten finns det särskilda grundkrav som vi påpekar ovan. Antingen behöver du vara minst 18 eller 20 år gammal. Dessutom krävs det att du är folkbokförd i Sverige och du behöver ha en anställning, ha ett eget företag eller vara pensionär med en viss lägsta årsinkomst. För ett privatlån får du oftast inte ha några betalningsanmärkningar. Skulder hos Kronofogden innebär att du inte blir beviljad ett privatlån hos någon bank i dag.

Välj en låneförmedlare online

Som nämnt finns det en uppsjö med låneförmedlare som du kan välja mellan efter en enkel sökning på nätet. Dessutom tillkommer det ständigt, nya aktörer som vill slå sig in på marknaden. Det i sin tur gör det än mer svårt att veta vilken låneförmedlare du ska välja. Svaret på frågan vilken låneförmedlare du ska välja har att göra med vilken typ av lån du är i behov av. Vill du ha maximalt med låneerbjudanden ska du välja ett bolag som samarbetar med så många kreditinstitut och banker som möjligt. Hur många långivare en låneförmedlare jobbar med varierar rejält. Sedan varierar beloppet du kan låna från bank till bank. En del erbjuder bara lån upp till 350 000 kronor medan andra låter dig låna upp till hela 600 000 kronor. Beroende på vad du är i behov av är detta också avgörande.

Vi rekommenderar också att du ser efter om låneförmedlarna har några ytterligare tjänster. Det kan vara allt från en låneförsäkring till räntegarantier. Fördelen med en låneförsäkring som tillägg är att du får hjälp om du blir sjukskriven eller blir arbetslös och inte kan betala ditt lån. Långivarna brukar dock också erbjuda den här typen av försäkring. Läs gärna mer om olika tillförlitliga låneförmedlare här på Allt om Privatlån för att göra det lättare för dig att jämföra och välja vilken sajt du vill använda när du skickar in din ansökan.