Ordna (fd. Direkto)

Ordna (fd. Direkto) är en låneförmedlare som hjälper dig att hitta det mest förmånliga privatlånet för just dina behov. Fokus ligger på transparenta och ärliga lån där det aldrig ska finnas funderingar kring vilka villkor eller räntor som gäller. Genom att fokusera på att alltid göra det säkert och tryggt för kunden har Ordna lyckats dra till sig kunder som är ute efter en låneförmedlare som följer reglerna och gör det som är bäst för just kunden.

Företaget har inte lika många år bakom sig som en del andra konkurrenter, men har ändå lyckats skapa en plats på marknaden för sin tjänst sedan 2012. Över tjugo olika långivare jämförs vid en ansökan hos den här jämförelsetjänsten.

Lånebelopp
10000 - 500000 kr
Återbetalningstid
1 - 18 år
Utan UC
Nej
Startavgift
0 kr
Effektiv Ränta
3,0-21,82%
i
Räkneexempel: Ett annuitetslån på 150 000 kr med 12 års löptid (144 betalningstillfällen) ger en månadskostnad på 1 425 kr. Totala kostnaden över 12 år blir 205 200 kr. 5,37% nominell årsränta. 5,5% effektiv årsränta. 0 kr i uppläggnings- och aviavgift. Rörlig ränta som sätts individuellt av långivarna.
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor

Ordna jämför mellan marknadens största långivare

Genom Ordna (fd. Direkto) kan du ansöka om ett lån på allt mellan 10 000 och 500 000 kronor. Du kan även välja en återbetalningstid på allt mellan 1 och 18 år. Det finns därför goda möjligheter att anpassa ditt lån efter både dina behov och förutsättningar. Företaget erbjuder däremot inga egna lån utan förmedlar endast låneerbjudanden från olika långivare som redan finns på marknaden.

Tjänsten är gratis att använda och underlättar för den som vill jämföra mellan olika långivare för att försäkra sig om den bäst räntan på marknaden. Det här minskar ens eventuella månadskostnader och totalkostnaderna för lånet. Det skulle däremot ta en hel del tid att göra det här på egen hand vilket är anledningen till varför du genom tjänster som Ordna kan spara in väldigt mycket tid. Du får dessutom samma ränta från långivarna som du hade fått vid en enskild ansökan till var och en utav företagen.

Genom tjänsten så slipper du också mer än en kreditupplysning genom Upplysningscentralen (UC). Det här är bra för din kreditvärdighet och kan förbättra dina förutsättningar för att få ett lån i framtiden. Vill du undvika förfrågningar i UC helt så rekommenderar vi dig att istället välja ett lån utan UC.

Att ansöka om ett lån går väldigt snabbt och du kan vara igång på någon minut. Du behöver bara fylla i din ansökan och skicka in den, vilket du gör direkt genom låneförmedlarens hemsida. När det är färdigt får du låneerbjudanden från alla olika långivare, vanligtvis inom 24 timmar. Du får sedan välja den långivare som du själv känner är bäst för dig.

Krav för att få ett lån

Långivare kan ha olika krav på sina kunder för att erbjuda sina lån. Det innebär också att vissa av företagen som Ordna (fd. Direkto) jämför mellan kan ha olika höga krav. Däremot finns en del lägsta krav hos Ordna som du bör uppfylla för att få din ansökan godkänd. Det här innebär däremot inte att du får ett godkännande av alla, även om du uppfyller minimumkraven. Så en del av bankerna kan till exempel ha högre krav gällande inkomst. Nedan ser du en lista över allt du måste uppfylla för att få ett lån beviljat:

·       Du måste vara minst 20 år.

·       Du måste ha en årsinkomst på minst 100 000 kronor.

·       Du måste ha din inkomst genom en anställning (fast, prov, extra, tim, egen företagare eller att man är pensionär).

·       Ha möjlighet att betala av lånet innan du är 79 år gammal.

·       Vara skuldfri sedan 6 månader bakåt, du får inte heller ha fått någon betalningsanmärkning senaste 6 månaderna.

Det är med andra ord okej om man har en del betalningsanmärkningar så länge anmärkningarna inte är nya. Samtidigt så kan sämre ekonomiska förutsättningar leda till att man får en högre ränta. Det är därför viktigt att man har en så god ekonomi som möjligt innan man ansöker om ett lån genom Ordna. Både anmärkningar och en låg årsinkomst kommer påverka den ränta och de villkor du får.

Låneränta och avgifter

Genom Ordna kan du få lån som har varierande räntor. Det finns en mängd olika faktorer som påverkar den individuella ränta som du erbjuds. Bland annat är betalningsanmärkningar och årsinkomst saker som kan påverka räntan. Andra faktorer som påverkar räntan som bankerna erbjuder är lånebeloppet och återbetalningstiden. För att minska risken för en hög ränta så kan du exempelvis vänta på att anmärkningar försvinner eller att din dokumenterade årsinkomst uppdateras innan du ansöker om ett privatlån.

Den nominella räntan som du kan få genom låneförmedlaren är 2,95% och 19,90% (2020-02-11). Det är däremot inte låneförmedlaren som avgör vilken ränta du får på ditt lån, utan det står långivarna för. Du behöver inte heller oroa dig för avgifter. Direktos tjänst är helt gratis att använda och du behöver inte betala några dolda avgifter från deras håll. Var däremot noga med att läsa igenom villkoren för alla låneerbjudanden du får från långivarna, eftersom dessa kan ha sina egna avgifter.

Räkneexempel:

Ett annuitetslån på 150 000 kr med 12 års löptid (144 betalningstillfällen) ger en månadskostnad på 1 425 kr. Totala kostnaden över 12 år blir 205 200 kr. 5,37% nominell årsränta. 5,5% effektiv årsränta. 0 kr i uppläggnings- och aviavgift. Rörlig ränta som sätts individuellt av långivarna.

Det kan du använda lånen till

Det finns en mängd olika anledningar till varför du kan behöva ett konsumtionslån eller blancolån. Det kan exempelvis handla om att du vill göra ett visst inköp. Det finns även låntagare som är intresserade av att köpa en bil eller att samla ihop sina redan befintliga krediter och lån. Du har inte mycket i form av begränsningar om vad du får göra med pengarna som du får låna genom Ordna och långivarna som företaget arbetar med. Att använda pengarna för att samla ihop befintliga lån är oftast en bra sak. Då kan man spara in på månadskostnaderna och få bättre ekonomiska förutsättningar.

Ordnas kundtjänst

På Ordnas hemsida finner du en hel del bra information om lånen som erbjuds. Där hittar du även svar på alla möjliga frågor som du kan tänkas ha innan du gör en ansökan hos denna låneförmedlare. Om du ändå vill kontakta Ordnas kundtjänst så kan du enkelt göra det genom ett formulär på hemsida. Det går även bra att mejla direkt till info@ordna.se. Skulle du hellre vilja ringa in till supporten så gör du detta via telefonnumret 020-25 26 26. Företaget har öppet under följande tider:

Måndag till torsdag: 09:00 – 18:00

Fredagar: 09:00 – 15:30

Under dessa dagar har man lunchstängt mellan 12:00 och 13:00. Ordna har inte heller öppet under helgerna. Så oavsett om du mejlar eller ringer så är det under låneförmedlarens öppettider du kommer att få dina frågor besvarade.

ORDNA

  • JÄMFÖR RÄNTOR
  • FÅ LÄGRE MÅNADSKOSTNAD
  • SAMLA LÅN
  • BARA EN UC