Företagslån utan UC

Företagslån utan UC

företagslån utan uc

Behöver du finansiering till ditt företag så är ett företagslån utan UC ett lämpligt alternativ. Till skillnad från vanliga företagslån så kommer en ansökan om ett företagslån utan UC inte påverka din kreditvärdighet. Inte heller din verksamhets kreditvärdighet kommer att beröras eller påverka framtida chanser att få ett bolagslån. Detta då kreditupplysningen som tas i samband med en kreditbedömning inte inhämtas från UC. Istället använder bolagen som erbjuder dessa firmalån andra kreditupplysningsföretag. Det handlar bland annat om företag så som Creditsafe, Bisnode och Sergel. Förfrågningar hos dessa företag blir inte synliga i vare sig din eller ditt bolags register hos UC. Således kan du som ägare i lugn och ro hitta finansiering till ditt företag för att expandera, investera eller förnya. Ett företagslån utan UC kan användas till alltifrån att rekrytera ny personal, investera i maskiner eller förverkliga nya idéer. Nedan kan du jämföra bäst företagslån utan UC på marknaden.

Jämför företagslån utan UC 2024

Lånebelopp
10000 - 15000000 kr
Återbetalningstid
1 - 24 mån
Utan UC
Ja
Krav på säkerhet
Nej
Effektiv Ränta
enligt offert%
i
Froda tar ut en fast månadsavgift på sina lån. Denna avgift motsvarar en månadsränta på mellan 1,04-10,30%.
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor
Lånebelopp
30000 - 300000 kr
Återbetalningstid
2 - 18 mån
Utan UC
Ja
Krav på säkerhet
Nej
Effektiv Ränta
enligt offert%
i
Månadsräntan på Approvas företagslån ligger på 2% och uppåt vilket innebär en årsränta från 24%.
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor
Lånebelopp
25000 - 1000000 kr
Återbetalningstid
6 - 36
Utan UC
Ja
Krav på säkerhet
Nej
Effektiv Ränta
enligt offert%
i
Fedelta tar ut en månadsavgift som motsvarar 16-28% av lånat belopp. Avgiften sätts individuellt utifrån ditt företags kreditvärdighet.
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor
Lånebelopp
30000 - 500000 kr
Återbetalningstid
1 - 18
Utan UC
Ja
Krav på säkerhet
Nej
Effektiv Ränta
enligt offert%
i
OPR Företagslån tar ut en fast avgift som motsvarar en månadsränta mellan 2-8%.
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor
Lånebelopp
10000 - 2000000 kr
Återbetalningstid
6 - 36
Utan UC
Ja
Krav på säkerhet
Nej
Effektiv Ränta
enligt offert%
i
Qred Bank AB tar ut en fast kostnad som motsvarar en månadsränta på mellan 1,48-2,00%. Detta motsvarar en årsränta på ca 25%.
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor

Låna pengar till företaget utan UC

Att låna pengar till företag utan UC har många fördelar. Den främsta är att du slipper en förfrågan i ditt UC-register. Att ha många förfrågningar i UC påverkar nämligen kreditvärdigheten negativt. Att få en förfrågan i sin privata UC för att man behöver finansiering till sitt företag kan kännas onödigt. Då kan det vara bra att först jämföra bolagslån för att se vilka aktörer som inte använder sig av UC i samband med kreditbedömningen. Således slipper du drabbas av svårigheter att få ta ett privatlån vid senare tillfälle. Detsamma gäller kreditupplysningen som görs på din verksamhet. Även där kan det vara en bra idé att hålla förfrågningarna till ett lågt antal.

En annan fördel med företagslån utan UC är att det i vissa fall är enklare att få lånen beviljade. Detta då många av de aktörer som erbjuder bolagslån utan UC ser till flera olika faktorer i samband med kreditbedömningen. Olikt traditionella storbanker stirrar man sig inte blind på många förfrågningar eller eventuella betalningsanmärkningar. Istället ser man till helheten och väljer att fokusera mer på ditt bolags framtida betalningsförmåga än den historiska. Således har även företag med en något sämre kreditvärdighet möjlighet att få in kapital till verksamheten via lån.

Företagslån utan UC

Lån utan UC för små- och medelstora företag

De flesta entreprenörer har möjlighet att ansöka om företagsfinansiering. Ett företagslån utan UC passar med andra ord både småföretagare och entreprenörer som driver större bolag. I de flesta fall har du möjlighet att få ett firmalån utan UC oavsett vilken bolagsform ditt företag har. Således kan du ansöka om ett sådant lån om du driver aktiebolag, handelsbolag, kommanditbolag eller enskild firma. Det enda kravet brukar vara att bolaget ska vara registrerat hos det svenska bolagsverket. Vidare behöver ägarna till bolaget vara folkbokförda i Sverige. Utöver dessa krav så varierar villkoren hos de olika aktörerna. Utöver de grundkrav som respektive långivare har så görs det alltid en individuell kreditbedömning av varje företag. Kreditbedömningen består bland annat i att man ser över ditt företagsekonomi samt de uppgifter du lämnat i låneansökan. Man går även igenom den information som återfinns i kreditupplysningen från Creditsafe eller Bisnode.

Även nya bolag har möjlighet att ansöka om ett företagslån utan UC. Dock brukar beloppsgränsen vara betydligt lägre och inte sällan kan du som nyföretagare max låna 50 000 kr.

Med företagslån utan UC slipper både ditt företag och du som ägare att få en onödig förfrågan i UC registret. På så sätt syns inte låneansökan för storbankerna och kreditvärdigheten lämnas opåverkad.

Företagslån utan UC och utan säkerhet

När du tar ett företagslån utan UC så krävs det i regel inte heller någon säkerhet. Det handlar således om företagslån utan UC och utan säkerhet. Dock är det inte helt ovanligt att du som ägare måste gå i personlig borgen för lånet. Som borgensman får du förvänta dig att en kreditupplysning tas men det görs via Creditsafe eller Bisnode. Således kommer inte din scoring eller rating att drabbas hos andra kreditbolag. Anledningen till att man som ägare måste gå i personlig borgen för lånet är då ingen säkerhet finns i form av exempelvis pant eller fast egendom. Detta gör att kreditrisken för lånebolaget ökar. Med anledning av detta vill man ha en extra garanti för att lånet faktiskt blir återbetalt. Detta även i de fall där företaget som lånat går i konkurs.

Att gå i personlig borgen innebär att man gör ett borgensåtagande. I praktiken betyder detta att du som borgensman måste gå in och återbetala företagslånet om inte företaget själv kan reglera skulden enligt avtal. Således kommer du som ägare (samt övriga borgensmän) bli privat återbetalningsskyldig om din verksamhet får likvida problem. Vid mindre företagslån utan UC krävs det i regel bara en borgensman. Lån på högre belopp kräver emellertid att minst två personer agerar borgensmän.

Bolagslån utan UC och säkerhet

Frågor & Svar

Tas UC varken på mig som ägare eller på mitt bolag?

Vad är skillnaden på vanliga bolagslån och bolagslån utan UC?

Är min låneansökan bindande?

Krävs det någon säkerhet?

Kan jag låna till mitt bolag trots betalningsanmärkningar?

Ränta och kostnader

När det gäller räntan på firmalån utan UC så varierar denna mellan olika långivare. Faktum är att de flesta aktörer som erbjuder bolagslån utan UC har slopat räntan. Detta innebär dock inte att lånen är helt kostnadsfria. Istället är att det faktiskt ganska dyrt att ta ett sådant lån beroende på vem man vänder sig till. Därför bör du alltid jämföra lån innan du väljer långivare. Prisbilden för företagslån utan UC brukar dock vara väldigt transparent vilket bidrar till att det är enkelt att hålla koll på kostnaden. De flesta aktörer arbetar med en fast månadsavgift som är den samma varje månad under hela lånets löptid. I den fasta kostnaden finns alla olika avgifter inkluderade. Det kan handla om uppläggningsavgift, administrationsavgifter och aviavgifter. Således behöver du sällan oroa dig för några dolda kostnader. Istället får du i samband med din offert ett kostnadsförslag där du kan se vilken avgift du kommer att få betala varje månad. I denna avgift har man ofta räknat in både amortering och kostnad för lånet. Månadskostnaden grundar sig bland annat i hur stort belopp man som företagare lånar samt hur lång återbetalningstid man valt. Därtill kommer ditt företags kreditvärdighet att påverka kostnaden i viss mån. En god kreditvärdighet leder ofta till en lägre kostnad medan sämre förutsättningar ger en högre kostnad.