Lån med BankID

Låna med BankID

Lån med BankID är att föredra för den som vill låna snabbt och sköta hela ansökningsprocessen digitalt. Genom att låna med BankID eller E-legitimation kan du signera din låneansökan direkt och dessutom få pengarna utbetalda direkt efter godkänt besked. De flesta låneinstitut och kreditgivare på marknaden erbjuder digital signering av lånehandlingar med BankID. Snabbast att låna går det dock om du ansöker om ett SMS lån med direkt utbetalning. Då signerar du din ansökan med BankID och får pengarna utbetalt inom 15 minuter. Behöver du låna en större summa pengar så är ett privatlån där långivaren accepterar BankID som identifieringsmetod att rekommendera. Bästa sättet är då att ansöka via en låneförmedlare så som Advisa, Direkto eller Lendo.

När du ansöker om ett lån med BankID innebär detta att du slipper all pappersadministration. Signering av låneavtal sker online och du identifierar dig enkelt via vanligt BankID eller mobilt BankID. Du kan således hantera hela ansökningsprocessen via dator eller mobil. Du slipper därmed fördröjningar och behöver inte invänta att dokument ska skickas hem till dig.

Att ladda ner BankID är helt kostnadsfritt och finns för både mobil och dator. Denna form av e-legitimation är dessutom helt säker och accepteras idag hos de flesta långivare. Nedan ser du ett axplock av alla lån- och kreditinstitut som erbjuder lån och snabblån med BankID.

Lånebelopp
2000 - 70000 kr
Återbetalningstid
1 - 12 mån
Utan UC
Ja
Startavgift
395 kr
Effektiv Ränta
12,87-236,5 %
i
Räkneexempel: En kredit på 5 000 kr till 39,5 % ränta med en återbetalningstid på sex månader (med sex återbetalningar om 929,57 kr, 1 381,57 kr, 1 344,65 kr, 1 307,74 kr, 1 270,83 kr samt 1 233,91 kr) och 685 kr i uppläggningsavgift, 685 kr i förlängningsavgift samt 360 kr i aviavgifter ger en effektiv ränta på totalt 125,59 %. Det totala beloppet att återbetala är 7 468,27 kr.
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor
Lånebelopp
1000 - 30000 kr
Återbetalningstid
2 - 82 mån
Utan UC
Ja
Startavgift
280 kr
Effektiv Ränta
51,95-77,75%
i
Räkneexempel: Ett uttag om 15 000 kr/12 mån/12 aviseringar/Uppl.avg. 280 kr/Avi.avg. 45 kr (45x12, totalt 540 kr)/1 st Uttag.avg 95 kr/Månadsbelopp 1 786 kr (snitt)/Totalbelopp 21 412 kr/Rörlig ränta 39,8 %/ Effektiv ränta 58,51 %.
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor
Lånebelopp
5000 - 600000 kr
Återbetalningstid
1 - 18 år
Utan UC
Nej
Startavgift
0 kr
Effektiv Ränta
3,30–30,40%
i
Annuitetslån 10 år, 180 000:-, rörlig ränta 6.99 % (startavg. 0:- / aviavg. 0:-) ger eff. ränta 7.22 %, tot. belopp 243 435:-, kostnad 2 549:-/mån (120 mån avbet.). Räntor 2023-02-28.
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor
Lånebelopp
1000 - 40000 kr
Återbetalningstid
1 - 12 mån
Utan UC
Ja
Startavgift
0 kr
Effektiv Ränta
54,04%
i
Utnyttjad kredit om 25 000 kr i 12 månader, totalt belopp att återbetala 30 958,33 kr (snitt 2 580 kr per månad). Effektiv årsränta: 54,05 %. Kontokredit med variabel nominell årsränta på 43,9999835 %. Övriga avgifter: Uppläggningsavgift 0 kr.
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor
Lånebelopp
2000 - 50000 kr
Återbetalningstid
- mån
Utan UC
Ja
Startavgift
485-895 kr
Effektiv Ränta
12,87-236,5%
i
En kredit på 5 000 kr till 39,5 % ränta med en återbetalningstid på sex månader (med sex återbetalningar om 929,57 kr, 1 381,57 kr, 1 344,65 kr, 1 307,74 kr, 1 270,83 kr samt 1 233,91 kr) och 685 kr i uppläggningsavgift, 685 kr i förlängningsavgift samt 360 kr i aviavgifter ger en effektiv ränta på totalt 125,59 %. Det totala beloppet att återbetala är 7 468,27 kr.
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor

Låna pengar med BankID

Att låna pengar med BankID går både snabbt och smidigt. Genom att du har möjlighet att identifiera dig och signera avtal med BankID kan hela låneprocessen skötas digitalt via antingen dator eller mobil. Lån med BankID innebär att du inte behöver skriva under några fysiska papper eller sända in någon ID-handling till långivaren. Du slipper därtill besöka några fysiska kontor eller boka bankmöten. Detta sparar både in tid och frustration när du ska låna pengar eller ansöka om en kontokredit.

Lån med BankID är den vanligaste formen av lån men det finns även möjlighet att ta lån med e-legitimation som inte är BankID. Trots detta rekommenderar vi dig att skaffa BankID innan du ansöker om ett lån. Detta då BankID är den absolut vanligaste identifieringsmetoden som långivare i Sverige använder sig av.

Det finns både privatlån med BankiD och snabblån med BankID. Vilket lån som lämpar sig bäst för dig och din situation kan bara du veta. Men vi rekommenderar dig att jämföra lån hos oss när det är dags för dig att låna med BankID. På så sätt kan du hitta det billigaste lånet som passar just dig och dina förutsättningar.

Lån med BankID
Att låna med BankID och e-leg är både enkelt och säkert och sparar dig tid när du behöver pengar snabbt

Beställ BankID innan du lånar

För att du ska kunna låna med e-legitimation krävs det att du har en giltig sådan. Att beställa BankID är både enkelt och kostnadsfritt och något du bör göra i god tid innan du gör din låneansökan. På så sätt slipper du fördröjningar och kan genomföra din låneansökan direkt när ett behov av pengar uppstår. Genom att ha BankID tillgängligt kommer du att kunna få svar på din ansökan om lån redan inom ett par minuter.

Du som ännu inte har något mobilt BankID eller vanligt BankID kan beställa detta direkt ifrån din bank. Du gör beställningen direkt i din internetbank. Hittar du inte tjänsten så kan du ringa till din bank och be dom guida dig. När du väl beställt BankID är det dags att ladda ner BankID-appen. Den hittar du i antingen App Store (för iOS) eller i Google Play (för Android). Därefter behöver du bara aktivera tjänsten genom att följa de instruktioner som finns i din internetbank.

Lån med BankID utan UC

Lån med BankID utan UC är något som är väldigt efterfrågat bland svenskar. Det handlar om sms-lån som inte kräver någon kreditupplysning från UC. Varför man vill låna med BankID utan UC är oftast för att man inte vill påverka sin kreditvärdighet negativt. Man ansöker om lån utan UC med BankID precis som man gör för övriga lån. Men när det är dags för kreditprövning så använder sig långivaren av alternativa kreditupplysningsföretag istället för UC. Det handlar då främst om företag så som Safenode, Creditsafe och Bisnode. Förfrågningar hos dessa kreditupplysningsföretag är inte synliga i UC. Detta innebär att banken inte kommer att kunna se att du ansökt om lån. Vilket annars kan försämra dina chanser att exempelvis bli beviljad ett huslån eller ett billån.

Innan du ansöker om ett lån med BankID utan UC vill vi göra dig uppmärksam på lånets kostnader. Lån utan UC är inte sällan högkostnadskrediter där den effektiva räntan är betydligt högre än på vanliga konsumtionslån. Med anledning av detta bör du enbart teckna sådana lån om situationen är akut.

Vanliga frågor & svar

Hur fungerar det att låna med BankID?

Kan jag låna med BankID utan UC?

Går det snabbt att låna med BankID?

Accepterar alla långivare identifiering med BankID?

Vilka fördelar finns det att låna med BankID?

Låna 2000 med BankID

Det är vanligt att behöva låna 2000 med BankID och då är ett snabblån att rekommendera. Att låna mindre summor med BankID är nämligen inte möjligt om man vänder sig till större låneinstitut. Dessa låneinstitut erbjuder vanliga blancolån där det minsta tillåtna lånebeloppet ofta är 10 000 kr. Ska du låna 2000 med BankID eller något annat mindre belopp så hänvisar dig till vår jämförelse av kreditlån eller snabblån här på Alltomprivatlan.se. Då får du en bra översikt över kreditgivare som erbjuder dig att låna mindre belopp med BankID.

När du lånar mindre summor bör du dock vara medveten om att kostnaderna blir relativt höga. Detta beror mycket på den korta återbetalningstid som mindre lån har. Inte sällan måste du betala tillbaks lånet redan månaden efter. Däremot har lånen många andra fördelar så som att du får pengarna utbetalda snabbt. Men även att det är möjligt att låna med låg inkomst och att det är lätta lån att få. Dessutom erbjuder samtliga kreditgivare dig att låna med BankID.

Att låna utan BankID

Om du av någon anledning inte vill låna med BankID så är det möjligt att låna utan BankID. Detta är dock inget vi rekommenderar då processen blir betydligt mer krånglig och utdragen. Oavsett hur du väljer att låna så kommer långivaren nämligen kräva en signering av lånehandlingarna. Om du inte gör detta digitalt med BankID eller annan form av e-legitimation så måste det ske fysiskt. Detta innebär att långivaren kommer att skicka skuldebrevet hem till dig via vanlig postgång. Du får sedan signera dokumenten för att åter skicka skuldebrevet tillbaks till långivaren. Lägg därtill att posten inte levererar under helger så förstår du att det kommer att ta tid innan din ansökan är hanterad och du får lånet utbetalt.

Väljer du att låna utan BankID så får du räkna med att det tar 1-2 veckor innan du har pengarna på ditt bankkonto. Jämför detta med lån med BankID utan UC som dessutom erbjuder direkt utbetalning av lån där du har pengarna på kontot redan samma dag.