Saldo

Behöver du ett mindre lån så kan du vända dig till finansieringsföretaget Saldo. Saldo erbjuder snabblån mellan 1000-5000 kr med en återbetalningstid på 1-3 månader. Hos Saldo kan du låna pengar utan UC och du får alltid besked på din låneansökan direkt. Kreditupplysning inhämtas från Bisnode och blir därför inte synlig för bankerna. Med andra ord kommer en låneansökan hos Saldo inte bidra till en sämre kreditvärdighet.

Bakom Saldo står företaget Tact Finance AB som erbjuder konsumentkrediter i både Sverige och Finland. Genom avancerad finansiell teknik har man automatiserat låneprocessen vilket ger dig som kund en snabb och smidig upplevelse.

Lånebelopp
1000 - 5000 kr
Återbetalningstid
1 - 3 mån
Utan UC
Ja
Startavgift
395 kr
Effektiv Ränta
265,5%
i
Följande uppgifter gäller för lån på 5000 kr med löptid 1 månad. Uppläggningsavgift 395 kr, administrationsavgift 0 kr, nominell bunden ränta 39 %, effektiv ränta 265,5 %, totalt att återbetala 5570,34 kr (5570,34 kr per en månad).
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor

Låna upp till 5000 kr utan UC hos Saldo

Saldo erbjuder mindre lån med snabb handläggning och direkt utbetalning. Hos denna långivare kan du låna från 1000 kr upp till 5000 kr med en kort löptid. Du kan välja en lämplig återbetalningstid mellan 1-3 månader. Notera att det snabblån som erbjuds hos Saldo är en högkostnadskredit. Detta innebär att krediten är kopplad till hög ränta. Detta är något du bör vara medveten om redan innan du gör en ansökan. Eftersom lånets löptid dessutom är kort är det viktigt att du kan säkerställa att du har råd att återbetala lånet på så kort tid.

Hos Saldo ansöker du om ett smslån på bara några minuter. Man erbjuder dessutom direktutbetalning till svenska storbanker så som Nordea, Handelsbanken, Swedbank, SEB och Danske Bank. Detta innebär att du har pengarna på kontot inom 15 minuter under förutsättning att du ansöker om lånet under Saldos öppettider. En låneansökan hos Saldo kommer inte att påverka ditt UC-register. Istället är det lån med Bisnode som erbjuds hos Saldo.

Ränta Saldos snabblån

Saldos snabblån är en högkostnadskredit och därför får du räkna med hög ränta och dyra avgifter. Speciellt med tanke på de låga lånesummorna. Har du en god kreditvärdighet och kan tänka dig att låna dig en större summa så finns det betydligt billigare alternativ. Vi rekommenderar dig då att ansöka om lån via en låneförmedlare. Den nominella bundna räntan på Saldo snabblån är 39%. Den effektiva räntan blir dock betydligt högre än så på grund av lånets avgifter. För att få en helhetsbild av de kostnader som är knutna till detta smslån hänvisar vi dig till räkneexemplet nedan.

Representativt räkneexempel:

Dessa räntor och avgifter gäller för lån på 5000 kr med löptid 1 månad. Uppläggningsavgift 395 kr, administrationsavgift 0 kr, nominell bunden ränta 39 %, effektiv ränta 265,5 %, totalt att återbetala 5570,34 kr (5570,34 kr per en månad).

Grundkrav Saldo

Precis som hos övriga långivare gäller det att du når upp till Saldos grundkrav för att kunna bli beviljad ett mindre lån. Dessa krav är dock inte så höga vilket innebär att även den med lägre kreditvärdighet har möjlighet att få ett lån godkänt. av.

  • Svenskt personnummer

  • Minst 18 år gammal

  • Privat bankkonto

Du behöver även kunna identifiera dig med BankID för att kunna genomföra en låneansökan hos Saldo. Har du betalningsanmärkningar behöver detta inte vara ett problem. Dock får du inte ha aktiva skulder hos Kronofogden. Saldo är dessutom en av få långivare som erbjuder dig att låna pengar utan inkomst. Med andra ord ingår Saldo i gruppen av långivare med lätta lån att få.

Låneansökan på några minuter

Har det uppstått ett akut behov av pengar så kan du med fördel vända dig till Saldo för att låna. Här genomför du en låneansökan på bara några minuter. Detta genom att ange önskat lånebelopp och löptid och därefter fylla i kontakt- och personuppgifter. Innan du identifierar dig med BankID behöver du även svara på några frågor gällande din ekonomi. Därefter kan du skicka in din låneansökan och få svar direkt. Det som händer då är att Saldo ser över uppgifterna i din ansökan och tar en kreditupplysning på dig från Bisnode. Blir du beviljad lån så kommer du att få in pengarna på ditt konto inom några minuter.

Vet du med dig att du behöver pengar direkt så bör du vara noga med att ansöka om lån hos Saldo under långivarens öppettider. Det är bara då låneansökningar hanteras och beviljas. Ansöker du om ett snabblån under övriga tider så riskerar utbetalningen att dra ut på tiden.

Öppettider Saldo

Hos Saldo hanteras- och beviljas lån enbart under ordinarie öppettider som du återfinner nedan. Däremot har du möjlighet att skicka in en låneansökan digitalt när som helst. Behöver du hjälp från Saldos kundtjänst så kan du använda dig av live chatten på hemsidan. Du kan även ringa in till kundtjänst på nummer 08-46 50 19 31 eller maila kundtjanst@saldo.com. ay.se. Vill du hellre ringa in till långivaren så är numret 08-20 83 00. 

Måndag: 08:00 - 17:00

Tisdag: 08:00 - 17:00

Onsdag: 08:00 - 17:00

Torsdag: 08:00 - 17:00

Fredag: 08:00 - 17:00

Lördag: Stängt

Söndag: Stängt

Har du några allmänna frågor angående lånet hos Saldo så rekommenderar vi dig att kika in långivarens FAQ. Det finns även övrig bra information om lån och ekonomi på Saldos hemsida.

SALDO

  • LÅN UTBETALAS DIREKT
  • LÅN UTAN UC
  • LÅNA MINDRE SUMMA
  • LÅNA UTAN INKOMST