Låna trots betalningsanmärkning

Låna pengar trots betalningsanmärkning

lån med betalningsanmärkning Att låna pengar trots betalningsanmärkning är fullt möjligt. Betalningsanmärkningar ställer främst till det för den som söker lån hos traditionella banker. Dessa banker har vanligtvis en snäv syn på ekonomi och betalningsanmärkningar. Som tur är finns det många låneinstitut och kreditgivare som inte ser saken på samma sätt. Dessa långivare ser mer på din aktuella situation än hur din ekonomi sett ut i det förflutna. Har du inga aktiva skulder hos Kronofogden behöver du således inte oroa dig för att dina anmärkningar ska sätta käppar i hjulet. Däremot kan du med betalningsanmärkningar förvänta dig en något högre ränta på de privatlsån utan säkerhet som du ansöker om. Det kan även hända att du inte erbjuds att låna hela det belopp du ansökt om. Istället kan låneinstitutet återkomma med ett erbjudande på en lägre lånesumma. Nedan har vi samlat de låneinstitut och låneförmedlare som accepterar låntagare med betalningsanmärkningar. Jämför lån med betalningsanmärkning och hitta det billigaste lånet för just dig.

Jämför lån med betalningsanmärkning

Lånebelopp
5000 - 600000 kr
Återbetalningstid
1 - 18 år
Utan UC
Nej
Startavgift
0 kr
Effektiv Ränta
3,30–30,40%
i
Annuitetslån 10 år, 180 000:-, rörlig ränta 6.99 % (startavg. 0:- / aviavg. 0:-) ger eff. ränta 7.22 %, tot. belopp 243 435:-, kostnad 2 549:-/mån (120 mån avbet.). Räntor 2023-02-28.
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor
Lånebelopp
1000 - 40000 kr
Återbetalningstid
1 - 12 mån
Utan UC
Ja
Startavgift
0 kr
Effektiv Ränta
54,04%
i
Utnyttjad kredit om 25 000 kr i 12 månader, totalt belopp att återbetala 30 958,33 kr (snitt 2 580 kr per månad). Effektiv årsränta: 54,05 %. Kontokredit med variabel nominell årsränta på 43,9999835 %. Övriga avgifter: Uppläggningsavgift 0 kr.
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor
Lånebelopp
5000 - 600000 kr
Återbetalningstid
1 - 18 år
Utan UC
Nej
Startavgift
0 kr
Effektiv Ränta
2,99-29,40%
i
Räntan sätts individuellt och sträcker sig mellan 2,95 och 26,05% (effektiv ränta 2,99-29,40%). Ett annuitetslån på 180 000 kr under 10 år med rörlig ränta 5,95 % (startavg. 0:- / aviavg. 0:-) ger en effektiv ränta på 6,11%. Totalt belopp att betala blir 239 262 kr och kostnad per månad med 120 avbetalningar blir 1994 kr.
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor
Lånebelopp
1000 - 5000 kr
Återbetalningstid
1 - 3 mån
Utan UC
Ja
Startavgift
395 kr
Effektiv Ränta
265,5%
i
Följande uppgifter gäller för lån på 5000 kr med löptid 1 månad. Uppläggningsavgift 395 kr, administrationsavgift 0 kr, nominell bunden ränta 39 %, effektiv ränta 265,5 %, totalt att återbetala 5570,34 kr (5570,34 kr per en månad).
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor
Lånebelopp
10000 - 500000 kr
Återbetalningstid
1 - 15 år
Utan UC
Nej
Startavgift
0 kr
Effektiv Ränta
2,95-18,95%
i
Räkneexempel: Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 200 000 kr över 9 år, nominell ränta 5,3% och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir effektiv ränta 5,43%. Totalkostnad: 251 911 kr eller 2 333 kr/månad fördelat på 108 månader.
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor

Därför uppstår en betalningsanmärkning

låna med betalningsanmärkning En betalningsanmärkning uppstår när man undviker att sköta sina betalningar. Vanligtvis om du inte betalar en faktura så skickar företaget i fråga en påminnelse till dig. Denna påminnelse kan även vara förenad med kostnader så som dröjsmålsränta, påminnelseavgift och förseningsavgift. Påminnelseavgiften ligger på 60 kr och dröjsmålsräntan är satt till 8% över rådande referensränta. Vissa företag skickar enbart en påminnelse medan andra väljer att skicka fler. Om du inte betalar fakturan trots påminnelse så kommer företaget att gå vidare med ärendet genom att skicka ett inkassokrav. Detta sker i regel genom ett inkassobolag så som Sergel inkassobolag och Intrum. Det bör dock nämnas att det inte finns några regler för hur en obetald skuld ska hanteras. Med andra ord har företag rätt att skicka en obetald fordran direkt till Kronofogden utan att först ha skickat påminnelse och inkassokrav till dig. Om du ändå får ett inkassokrav skickat till dig kommer du att få betala ytterligare en avgift på 180 kr. Dessutom är inkassokravet en tydlig varning för att indrivning kommer att ske om kravet inte betalas.

Du som undviker att betala din skuld trots inkassokrav utsätter både dig själv och din ekonomi för en stor risk. Om inte inkassokravet betalas går ärendet vidare till Kronofogden. Företaget som du är skyldig pengar kommer då att ansöka om ett betalningsföreläggande. Detta innebär att du kommer att få ett brev från Kronofogden där du ska ta ställning till betalningsanspråket. Om du inte bestrider kravet och inte heller betalar skulden så kommer du att få en betalningsanmärkning. Denna betalningsanmärkning finns sedan kvar i ditt register i tre år innan den tas bort. Under tiden du har betalningsanmärkningar kommer du få svårt att låna pengar, teckna abonnemang samt få ett hyreskontrakt. Du bör därför alltid undvika betalningsanmärkningar så gott du kan. Har du dessutom ett aktivt skuldsaldo hos Kronofogden så är chansen att få låna pengar minimal.

Villkor för lån med anmärkning

Innan du ansöker om lån med anmärkning bör du uppmärksamma dig på att olika långivare ställer olika krav och villkor. Det gemensamma för samtliga låneinstitut och banker är att de inte accepterar kunder som har ett aktivt skuldsaldo hos Kronofogden. Har du ett aktivt skuldsaldo så bör du alltså först få ordning på din ekonomi innan du försöker ta nya lån. Detta kan du göra genom att kontakta Kronofogden och ansöka om en skuldsanering. Du kan även få vägledning genom att vända dig till den lokala budget- och skuldrådgivningen. Ett annat alternativ är att ta kontakt med låneinstitut som erbjuder skuldfinansiering. Exempel på sådana aktörer är Svea Ekonomi och Marginalen Bank. I övrigt bör du med ett aktivt skuldsaldo fokusera på att förbättra din kreditvärdigheter. Detta genom att lösa de skulder du har och inte dra på dig nya.

När det gäller vanligt förekommande krav och villkor för lån med anmärkningar så handlar det bland annat om ålder. Du måste bland annat vara myndig för att få ansöka om ett lån. En del låneinstitut kräver till och med att den som ansöker är över 20 år. Vidare måste du vara folkbokförd i Sverige sedan ett par år tillbaks. Andra villkor som kan variera mellan olika långivare är krav på deklarerad inkomst samt krav på fast jobb. Du återfinner långivare som erbjuder lån utan fast jobb här på Allt om Privatlån.

Bör man låna trots betalningsanmärkning?

bör man låna med betalningsanmärkning? Att det finns möjligheter att få ett lån trots betalningsanmärkning råder det inga tvivel om. Däremot kan man diskutera huruvida det är smart att låna när man tidigare haft svårt med återbetalningen. Att låna pengar innebär alltid en risk och i värsta fall kan man dra på sig nya betalningsanmärkningar. Därför bör du vara säker på att du har den ekonomi som krävs innan du tar ett nytt lån. Om du har en stabil ekonomi nu men är osäker på framtiden kan det vara bra att teckna ett låneskydd. På så sätt försäkrar du dig om att månadskostnaden blir betald även om du skulle bli ofrivilligt arbetslös. En låneförsäkring kostar dock en del och kommer göra så att du får en högre månadskostnad. Detta kan det dock vara värt för att inte riskera ännu en betalningsanmärkning.

Om de betalningsanmärkningar du har är gamla och du numera har en stabil ekonomi så behöver det inte vara några bekymmer att ta ett nytt lån. Så länge du vet att du klarar av den återbetalningstakt som är avtalad. I vissa fall kan man förbättra sin ekonomi genom att exempelvis ta ett samlingslån. Man lånar då ett högre belopp till en lägre ränta och använder pengarna till att betala dyra smålån, krediter och avbetalningar. På så sätt kan man få en sänkt månadskostnad och spara pengar. Oavsett vad det är för lån du tänkt att ansöka om bör själva lånandet alltid vara ett genomtänkt beslut. En bra idé är att först göra en kalkyl över sina inkomster och kostnader för att se så att man har råd med den månadskostnad som lånet kommer att innebära.

Vilka lån kan jag ansöka om?

Har du gamla betalningsanmärkningar så kan du faktiskt ansöka om de flesta typer av lån. En vanligt förekommande myt är att personer med betalningsanmärkningar enbart kan teckna snabblån. Detta är dock långt ifrån sanningen. Anledningen till att denna myt uppkommit är för att långivare som erbjuder snabblån i regel inte ställer särskilt höga krav på nya låntagare. Med anledning av detta är det relativt enkelt att få ett smslån beviljat även för den med anmärkningar. Det är dock inte det enda alternativet och framför allt inte det billigaste alternativet. Ett smslån är kopplat till en hög effektiv ränta vilket gör totalkostnaden väldigt hög i relation till lånebeloppet. Därtill behöver lånet vanligtvis återbetalas under en väldigt kort tid. Detta är inte optimalt för någon som inte har en stabil privatekonomi. Istället ökar det risken för utebliven betalning vilket snabbt kan leda till nya betalningsanmärkningar.

Idag är det många låneinstitut som erbjuder privatlån utan säkerhet till personer med anmärkningar. Således är man inte förpassad till enbart snabblån om man har ett par anmärkningar som släpar med från förr. Istället kan man vända sig till en låneförmedlare som samarbetar med flertalet banker och låneinstitut. Chansen är då stor att någon eller några av dessa samarbetsbanker är villiga att erbjuda dig ett privatlån trots dina betalningsanmärkningar. Dessutom får du bara en förfrågan i din UC och riskerar således inte en sämre kreditvärdighet på grund av för många förfrågningar.