Likvidum

Likvidum erbjuder en kostnadsfri tjänst där affärsidén går ut på att konkurrensutsätta ledande långivare på marknaden för att på så sätt kunna erbjuda dig som låntagare bästa möjliga lånevillkor.  Genom att ansöka om ett privatlån utan säkerhet genom Likvidum får du tillgång till flera banker i en enda ansökan. Likvidum förmedlar ansökan och således är det endast de som behöver ta en kreditupplysning hos UC. Denna upplysning förmedlas sedan vidare till samtliga samarbetspartners istället för att alla långivare gör varsin. På så sätt får du flera banker som slåss om dig som kund och minimalt med förfrågningar hos UC, något som kan vara en fördel om du vill ta ett större lån någon gång framöver.

Hos Likvidum får du kostnadsfri hjälp och rådgivning och du kan känna dig trygg i att de står under Finansinspektionens tillsyn samt arbetar med säkerhetslösningar som BankID och SSL certifikat.

Lånebelopp
10000 - 500000 kr
Återbetalningstid
1 - 15 år
Utan UC
Nej
Startavgift
0 kr
Effektiv Ränta
2,95-18,95%
i
Räkneexempel: Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 200 000 kr över 9 år, nominell ränta 5,3% och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir effektiv ränta 5,43%. Totalkostnad: 251 911 kr eller 2 333 kr/månad fördelat på 108 månader.
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor

Låna upp till 500 000 kronor

Oavsett vad du vill låna till, en bil, ett hopbakslån eller kanske en renovering får du hjälp att hitta bästa lånevillkor via Likvidum. Här kan du ansöka om ett privatlån mellan 10 000 - 500 000 kronor utan säkerhet. Likvidum samarbetar med en rad kända banker såsom Coop MedMera Bank, Avida, Santander och Nordnet. Lånen som du ansöker om via Likvidum har en löptid på upp till 15 år.

Din ansökan är helt kostnadsfri och du får hjälp att hitta bästa lån till lägsta ränta då flera banker får möjligheten att erbjuda dig lån. Det är inte ovanligt att man annars vänder sig till samma bank man alltid gjort, den där du har lönekonto och kanske även ett sparkonto. Det lönar sig att jämföra lån och använda sig av olika banker för olika ändamål.

Exempel på lån du söka genom Likvidum:

Hopbakslån
Omstartslån
Billån
Renoveringslån

När du tar ett privatlån utan säkerhet bestämmer du själv vad du vill spendera dina pengar på. Har du många mindre krediter som kostar dig en massa i räntor och avgifter varje månad kan det vara en lönsam idé att baka ihop alla dessa i ett samlingslån med lägre ränta. Du kan alltid få kostnadsfri rådgivning hos Likvidum om det är något du funderar över.

Ränta och kostnader

De banker som Likvidum samarbetar med erbjuder rörlig ränta på sina lån. En fördel med en rörlig ränta är att du närsomhelst kan betala av återstoden av ditt lån utan att det tillkommer extra avgifter på grund av att lånet beräknats på en fast ränta.

I skrivande stund ligger årsräntorna hos Likvidums partners mellan 2,95% – 18,95% . Alla låneansökningar behandlas individuellt och alla banker har sina egna krav och system för att beräkna räntor. Räntan sätts utifrån din kreditvärdighet och den förmåga du anses ha att betala tillbaka på lånet. Det kan med andra ord skilja sig rejält i ränta från en ansökande till en annan. Har du god ekonomi och är skuldfri kan du räkna med en något lägre ränta än om du har en trassligare ekonomi.

Likvidum lägger inte på något räntepåslag för förmedlingen, den är helt kostnadsfri. Den ränta du erbjuds via Likvidum är alltså inte högre än den du skulle erbjudits om du vänt dig direkt till långivaren. Skillnaden är att du istället kan få svar från flera långivare på en enda ansökan vilket besparar dig både tid och förfrågningar hos UC. Observera att du inte är garanterad lånelöfte hos samtliga anslutna långivare.

Utöver räntan kan det tillkomma extra kostnader i form av uppläggningsavgift och aviavgift. Glöm därför inte att ta reda på vad den effektiva räntan på lånet ligger på då den skiljer sig från den nominella räntan som man oftast kopplar samman lånet med.

Räkneexempel:

Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 200 000 kr över 9 år, nominell ränta 5,3% och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir effektiv ränta 5,43%. Totalkostnad: 251 911 kr eller 2 333 kr/månad fördelat på 108 månader.

Likvidums grundkrav för lån

Då Likvidum är en jämförelsetjänst är det inte de som avgör om du beviljaes ett lån eller inte. Men för att få ansöka om lån via Likvidums tjänst krävs att du uppfyller ett par grundläggande villkor:

  • Du måste vara minst 18 år gammal
  • Du måste ha en månadsinkomst på minst 10 000 kr i form av arbete eller pension
  • Du måste vara folkbokförd i Sverige sedan minst 1 år
  • Du måste vara skuldfri från Kronofogden sedan minst 6 månader tillbaka

Ovanstående är alltså minsta krav för att få ansöka om lån via Likvidum. En högre inkomst eller en medsökande till lånet kan öka dina chanser till högre lån och bättre ränta.

Jämför ränta och villkor online

Du gör din låneansökan snabbt och smidigt online på Likvidum.se. Där fyller du i dina uppgifter och önskad lånesumma, vilket endast tar ett par minuter. Din ansökan är kostnadsfri och du binder dig inte till något.

Likvidum återkommer inom kort med en sammanställning av svar från de banker de jobbar tillsammans med och om du känner att du vill gå vidare med något av de erbjudanden som finns med meddelar du Likvidum detta. Därefter skickas ett avtal från lånegivaren som du signerar digitalt via BankID eller med post och kort därefter har du pengarna på kontot. Smidigt och utan att ens ha behövt ringa runt till olika banker eller lämna hemmet.

Observera att beroende på hur din ekonomiska situation ser ut kanske du inte erbjuds lån från samtliga banker. Tänk även på att göra en budget innan du ansöker om ett lån så du det hur mycket du har råd att betala varje månad och inte riskerar att dra på dig högre skulder.

Kontakt Likvidum

Har du frågor angående Likvidums jämförelsetjänst går det bra att maila på följande adress: info@likvidum.se  Önskar du hellre prata direkt med supporten når du dem på telefonnummer 08-121 314 71 under följande kontorstider:

Måndag: 9:00-18:00

Tisdag: 9:00-18:00

Onsdag: 9:00-18:00

Torsdag: 9:00-18:00

Fredag: 9:00-17:00

Kontoret håller lunchstängt mellan 12:00-13:00.

Du kan även leta efter svar på din fråga under fliken ”frågor och svar” på likvidum.se. Där presenteras de mest förekommande frågorna kring deras tjänst.

LIKVIDUM

  • LÅG RÄNTA
  • ENDAST 1 UC
  • LÅNA SOM PENSIONÄR
  • KOSTNADSFRI ANSÖKAN