Lån med Safenode

Safenode lån

Lån med Safenode är ett lån som inte kräver en kreditupplysning från UC. När du lånar med Safenode lånar du anonymt utan att storbankerna får kännedom om din låneansökan. Att låna utan UC innebär att långivarna använder sig av ett alternativt kreditupplysningsföretag. Är det inte Safenode så kan det istället vara Creditsafe eller Bisnode. Dessa tre aktörer är de vanligast förekommande om man bortser från Upplysningscentralen.

Genom att ta ett lån med Safenode kan du hålla din kreditvärdighet intakt. Du samlar inte på dig onödiga förfrågningar i din UC vilket annars kan göra att långivare reagerar negativt. Många förfrågningar och lån leder ofta till en sämre kreditvärdighet. Och i slutändan är det alltid din kreditvärdighet som avgör om du beviljas ett lån eller inte. Vill du läsa mer om vilken information som syns i din kreditupplysning från Safenode så kan du besöka www.safenode.se.

Här på Allt om Privatlån har vi samlat alla kreditgivare som erbjuder dig att låna med Safenode. Listan nedan uppdateras löpande i takt med att fler långivare ansluter sig till Safenode. Notera att majoriteten av de lån som kan fås med kreditupplysning från Safenode är högkostnadskrediter. Du bör således vara medveten om lånets kostnader och räntor innan du väljer att göra en låneansökan. Det är även viktigt att du återbetalar ditt lån med Safenode i tid. Annars riskerar du att få betala dyra påminnelse- och förseningsavgifter.

Inga resultat funna.

Låna pengar med Safenode

Att låna pengar med Safenode innebär att du lånar utan UC. Det är oftast snabblån och kontokrediter som gäller för den som inte vill få någon förfrågan i sitt UC-register. Att låna utan UC innebär dock inte att det inte görs någon kreditbedömning i samband med din låneansökan. Skillnaden är istället till vilket kreditupplysningsföretag som långivaren vänder sig för att inhämta ekonomisk information om dig. Om långivaren använder Safenode för detta syfte så kommer detta inte att bli synligt i din UC. Således får andra långivare eller banker inte tillgång till informationen om din låneansökan. På så sätt lånar du anonymt när du lånar pengar med Safenode. Din låneansökan kommer inte heller att påverka ditt kreditbetyg.

Det är möjligt att låna med Safenode med betalningsanmärkningar och sämre kreditscoring. Detta då lånesummorna som erbjuds inte är särskilt stora. Som mest kan du låna 30 000 kr med Safenode. En summa som täcker de flesta akuta behoven. Eftersom både banker och betalningsinstitut så som Klarna och Payex använder UC så drar du stor fördel av att låna med Safenode. Detta då du slipper en UC-förfrågan och på så sätt inte påverkar dina chanser att få framtida lån eller möjlighet att kunna delbetala fakturor.

Låna med Safenode

När du lånar med Safenode lånar du anonymt och din förfrågan syns inte hos UC

Vad är Safenode?

Safenode är precis som Creditsafe och Bisnode ett kreditupplysningsföretag. Safenode AB ägs av den större finansiella koncernen Nodeus Group och man erbjuder tjänster så som Kreditupplysning.se. Även de kreditupplysningar som inhämtas från Ratsit.se kommer från Safenode. Huvudfokus för företaget är att erbjuda affärsinformation till företag och privatpersoner.

Safenodes kreditupplysningar kommer väl till pass för de långivare som ska ta beslut kring utlåning. Genom att begära ut en kreditupplysning från Safenode får långivaren tillgång till ekonomisk information om den som har ansökt om ett lån. Med denna information till grund kan långivaren enklare ta ett korrekt beslut gällande utlåningen.

Uppgifter som Safenode tillhandahåller och som återfinns i de kreditupplysningar som hämtas ut är exempelvis civilstånd, deklarerad inkomst och befintliga skulder.

Långivare som använder Safenode

Då Safenode är ett relativt nytt kreditupplysningsföretag så är det ännu inte särskilt många långivare som använder dess tjänster. I skrivande stund (2020-10-01) är det enbart Meddelandelån och Flexlimit som tar kreditupplysning från Safenode i samband med låneansökan. Vi är dock säkra på att alltfler lånebolag kommer att använda sig av Safenode inom kort. När detta sker uppdaterar vi listan ovan så att du alltid enkelt ska kunna hitta lån med Safenode. Genom att jämföra lånen i listan kan du dessutom se vilket lån som har lägst effektiv ränta. På så sätt behöver du inte betala mer än nödvändigt när du lånar med Safenode.

Notera att det i nuläget enbart är kreditlån och smslån som går att få med Safenode. Ännu är det inga storbanker eller större låneinstitut som erbjuder dig att låna med kreditupplysning från Safenode. Då är det istället UC som gäller vilket automatiskt ger dig en förfrågan i registret. Detta är dock inte fel om du tänkt ta ett större lån för att göra en investering eller för att exempelvis köpa en bostad.

Frågor & svar om Safenode lån

Vart kan jag låna med Safenode?

Kan jag ta lån med Safenode om jag har betalningsanmärkningar?

Vilka lån erbjuds med Safenode kreditupplysning?

Hur mycket kan jag låna med kreditupplysning från Safenode?

Påverkas min kreditvärdighet negativt med Safenode?

Kreditscore hos Safenode

Precis som andra kreditupplysningsföretag så använder Safenode sig av en egen modell för kreditscore. Denna modell är uppbyggd av fyra olika betyg för kreditvärdighet. Nedan ser du vilka kreditbetyg som långivare kan erhålla om dig från Safenode.

  • Mycket god
  • God
  • Mindre bra
  • Dålig

Är du nyfiken på hur ditt kreditbetyg hos Safenode ser ut så kan du själv göra en kostnadsfri kreditupplysning. Detta gör du genom att besöka Kreditupplysning.se och skapa ett konto. Att skapa ett konto är helt gratis och du identifierar dig med BankID. När du hämtar en kreditupplysning på dig själv kommer ingen annan att kunna se din förfrågan.