Låna pengar med Swish

Swishlån

Att låna pengar med Swish är något som är efterfrågat av många. Dessvärre finns det ännu inga långivare som erbjuder lån som utbetalas via Swish. Däremot finns det de långivare som erbjuder återbetalning av lån med Swish. Sådana Swishlån är smidiga då återbetalning kan ske på ett mer flexibelt sätt. Att även utbetalning av lån kommer att komma finns det inga tveksamheter kring. När detta kommer att ske är dock fortfarande oklart. Men så fort de första Swishlånen kommer ut på marknaden så kommer du att återfinna dessa i listan nedan.

I nu läget är det tekniska begränsningar i Swish-appen samt avtalsmässiga skäl som gör att det ännu inte är möjligt att låna pengar med Swish. Men när allt är på plats så kommer det att bli betydligt mer smidigt att både få lån utbetalda och återbetala sin skuld till långivaren.

Smslån och andra lån med Swish

De lån som i nuläget går att återbetala med Swish är främst smslån. Smslån med Swish där även utbetalning kommer att kunna ske med appen kommer således med största sannolikhet komma före privatlån. Swish är dessutom mer anpassat till mindre överföringar än transaktioner på flera hundratusen. Det finns en gräns för hur mycket du kan föra över via Swish varje månad. Vill du ändra denna gräns så gör du det via din internetbank.

Vill du ansöka om ett lån utan UC där återbetalningen är möjlig att göra via Swish så finns det två långivare att välja mellan. Det handlar om Viaconto och Nätlån. Men vi är säkra på att det inom snar framtid dyker upp nya lån som också tillåter denna typ av flexibla återbetalning.

Även om majoriteten av de lån som idag går att återbetala med Swish är smslån så finns det vissa undantag. Bland annat Qred som erbjuder företagslån utan säkerhet erbjuder återbetalning med Swish. Det samma gäller Bynk för de kunder som innehar ett privatlån hos långivaren.

Lånebelopp
10000 - 2000000 kr
Återbetalningstid
6 - 36
Utan UC
Ja
Krav på säkerhet
Nej
Effektiv Ränta
enligt offert%
i
Qred Bank AB tar ut en fast kostnad som motsvarar en månadsränta på mellan 1,48-2,00%. Detta motsvarar en årsränta på ca 25%.
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor

Så skaffar du Swish

Har du inte Swish idag så bör du överväga att skaffa appen då den kan förenkla din vardagsekonomi. Med Swish kan du genomföra överföringar i realtid till konton i alla de stora svenska bankerna. De banker som idag är anslutna till Swish är:

 • Nordea
 • Handelsbanken
 • SEB
 • Swedbank och Sparbankerna
 • Ålandsbanken
 • Handelsbanken
 • Skandia
 • Sparbanken Syd
 • ICA Banken
 • Danske Bank
 • Länsförsäkringar
 • Forex Bank

Du kan alltså skicka och ta emot pengar till i stort sett alla konton utan fördröjning. Du kan dessutom använda Swish som betalmetod hos många butiker, affärer och e-handelsbolag. Vill du läsa mer om hur Swish fungerar så kan du göra detta på Swish.nu.

Du skaffar Swish genom att ladda ner appen i antingen App Store eller Google Play. Därefter behöver du bara ansluta ditt mobilnummer till ditt bankkonto. Sedan kan du öppna Swish-appen och aktivera ditt nummer innan du verifierar dig med BankID.

Swishlån
I nuläget är det enbart ett fåtal långivare som erbjuder så kallat Swishlån

Frågor & Svar

Vilka långivare erbjuder Swishlån?

Hur snabbt får jag mitt lån utbetalt?

Hur skaffar jag Swish?

Måste jag ha mobilt BankID?

Kostar det något att använda Swish?

Vad är Swish?

Swish är en app som kommer från det svenska företaget Getswish AB. Ett bolag som tillsammans ägs av Swedbank och Sparbankerna, SEB, Danske Bank, Nordea, Länsförsäkringar och Handelsbanken. Utvecklandet av appen inleddes 2012 och idag åtta år senare har de flesta svenskar Swish installerade i sin mobiltelefon.

Med Swish kan privatpersoner föra över pengar till varandra utan att behöva tänka på bankernas bryttider. Man behöver inte heller ha tillgång till bankkonto-nummer eller andra bankuppgifter. Det ända som krävs för att en överföring ska vara möjlig är att man vet mottagarens mobilnummer. Vidare måste både betalare och mottagare ha Swish installerat på sin telefon.

Utöver överföringar i realtid så fungerar Swish även som betallösning hos de leverantörer och butiker som tillåter det. Företag och organisationer kan exempelvis ta betalt via QR-koder som kunden scannar av via appen.