Bynk

Bynk är en digital och innovativ långivare som grundades 2016. Bynk ägs av bland annat Schibsted och LMK. Schibsted äger även andra kända digitala tjänster så som Blocket, Prisjakt och Lendo. Tanken är att Bynk ska vara en mer användarvänlig lånebank där du själv har kontrollen över ditt lån, direkt via mobilen.

Hos Bynk har du mer kontroll över dina lånevillkor och kan flexibelt hantera dessa. Du kan till exempel utöka lånet, göra extra inbetalningar och ändra din månadskostnad. Med den här friheten har du lättare att kontrollera din ekonomiska situation och kan se till att du alltid har råd med det lån du tagit. Detta oavsett om det är ett litet och enkelt lån eller ett större lån. Banken är som sagt modern och allting sköts via ens smartphone vilket inte utesluter att du även kan söka lån direkt via din dator om du föredrar det.

Lånebelopp
10000 - 300000 kr
Återbetalningstid
3 - 12 år
Utan UC
Nej
Startavgift
398 kr
Effektiv Ränta
3,95-19,95%
i
Exempelränta 8.95%. Räkneexempel: 100 000 kr i annuitetslån på 10 år med 7,95% nominell rörlig ränta, 8,34% effektiv ränta, kostar 1 211 kr/mån (120 ggr). Att återbetala: 145 551 kr inkl. alla avgifter. Betalar du tillbaka hela beloppet inom 14 dagar så bjuder vi på räntekostnader och avgifter.
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor

Privatlån direkt i mobilen hos Bynk

Bynk erbjuder privatpersoner ett helt nytt sätt att låna pengar och hantera sina lån. Hos denna långivare kan du enkelt ansöka om ett blancolån mellan 10 000 kr och 300 000 kr direkt i mobilen. Löptiden på lånen ligger på mellan 3-12 år men du kan i mångt och mycket justera återbetalningen på ett sätt som passar din ekonomiska situation. Du kan således betala av lånet snabbare utan att några extra kostnader tillkommer. Men du kan även justera din månatliga lånekostnad och välja att göra en mindre betalning de månader då ekonomin är ansträngd.

En annan unik funktion som Bynk erbjuder sina låntagare är möjligheten att pausa sitt lån. Hos Bynk kan du pausa ditt lån under totalt fyra månader varje kalenderår. Denna tjänst kan exempelvis tillämpas om du helt plötsligt får oväntade utgifter eller av någon anledning behöver extra pengar. Ändrar du din återbetalningstid kommer också din månadskostnad att ändras. Du bör också vara medveten om att en förlängning av ett lån alltid innebär en högre totalkostnad. Utöver möjligheten att pausa ditt lån kan du även utöka ditt lån vid behov. Detta gör du enkelt och smidigt i Bynk-appen genom att göra en digital ansökan som Bynk kommer att ta ställning till inom kort.

Hos Bynk kan du låna för nya investeringar men lånet lämpar sig också bra för att lösa befintliga dyra krediter och skulder. Du kan alltså samla dina lån hos Bynk för att få en lägre månadskostnad och förbättra din ekonomiska situation. Om du är osäker på hur din ekonomi kommer se ut framöver så kan du teckna månadskydd+ som är en låneförsäkring. Med denna försäkring får du hjälp med avbetalningen av lånet om du till exempel blir långtidssjukskriven eller ofrivlligt arbetslös. Som ny låntagare hos Bynk för du månadsskydd+ gratis under de tre första månaderna.

Bynkbetyg avgör räntan

Hos Bynk erbjuder man en låneränta från 3,95% upp till 19,95%. Du kan med andra ord få en väldigt låg ränta hos Bynk jämfört med hur det ser ut om du vänder dig till någon av bankens konkurrenter. Räntan sätts individuellt utifrån ditt så kallade Bynkbetyg. Bynkbetyget är en samlad bedömning som görs utifrån de uppgifter du lämnat i låneansökan tillsammans med uppgifter som framkommer i den kreditupplysning som Bynk inhämtar från UC. Vilken ränta just du kommer att få får du därför först reda på efter att ha gjort en låneansökan hos Bynk. Notera att den effektiva räntan alltid är högre än den rörliga räntan som anges hos långivarnas hemsidor. Notera att du alltid har möjlighet att minska din lånekostnad under en månad genom att ändra på löptiden. Dock kommer du då att få betala ränta på ditt lån under en längre period vilket höjer totalkostnaden för lånet.

För att du ska få en uppfattning om lånets kostnader kommer här ett räkneexempel med exempelränta på 8,95%. Ett annuitetslån på 100 000 kr med 10 års löptid med 7,95% nominell rörlig ränta, 8,34% effektiv ränta, kostar 1 211 kr/mån (120 ggr). Att återbetala: 145 551 kr inkl. alla avgifter.

Avgifter hos Bynk

Bynk skiljer sig en del från sina konkurrenter i det att man inte tar ut massa extra avgifter. Istället är det främst din rörliga ränta du behöver hålla koll på. Den enda extra kostnaden som tillkommer när du lånar hos Bynk är en startavgift på 398 kr. Detta är en engångskostnad som läggs på ditt lån i samband med den första återbetalningen. Man tar däremot inte ut några avi- eller administrationsavgifter. Du behöver således inte oroa dig för några dolda avgifter så länge du följer den återbetalningsplan som avtalas. Om du däremot inte betalar av ditt lån så som det bestämts så kan det stå dig dyrt. Om Bynk måste skicka ut en påminnelse till dig så kommer du att få betala en påminnelseavgift på 60 kr tillsammans med dröjsmålsränta. Om du ändå struntar i att betala och ärendet går vidare till inkasso så tillkommer ytterligare 180 kr.

Det kostar inte heller något att använda de funktioner som Bynk erbjuder. Du betalar alltså ingen kostnad för att exempelvis återbetala lånet snabbare, ändra din återbetalningstid eller pausa ditt lån. Dessutom bjuder Bynk på både räntekostnader och avgifter om du återbetalar ditt lån inom 14 dagar.

Detta krävs för att få låna

För att få ett lån godkänt hos Bynk krävs det att du uppfyller bankens grundkrav. Dessa krav skiljer sig inte nämnvärt från andra bankers krav. Således har de flesta svenskar goda chanser att få ett privatlån beviljat hos denna långivare.

  • Du ska vara mellan 20-70 år

  • Någon typ av anställningsform

  • Månadsinkomst på minst 10 000 kr

  • Fri från betalningsanmärkningar

Bynk accepterar inte heller personer med aktiva skulder hos Kronofogden. Om du har sämre ekonomiska förutsättningar kan du istället hitta en lämplig långivare i vår lista över lån med betalningsanmärkning. Vidare måste du som ansöker om ett privatlån hos Bynk ha tillgång till mobilt BankID. Du får inte heller ha skyddad identitet om du vill låna hos denna bank.

Bynks kundtjänst

Oavsett om du är befintlig kund hos Bynk eller överväger att ansöka om ett lån hos banken så kan du få vägledning av Bynks kundtjänst. Hos Bynk har man många trevliga medarbetare som mer än gärna hjälper till att svara på de frågor du kan tänkas ha. Genom att kontakta kundtjänst via Messenger kan du få hjälp dagligen mellan 8:00 och 24:00. Använder du ett annat kontaktsätt så är det nedanstående öppettider som gäller. Du kan då skicka ett mail till Bynks kundtjänst på kundservice@bynk.se. Man finns även tillgänglig på telefon på nummer 020-70 07 00.

Måndag: 08:00 - 17:00

Tisdag: 08:00 - 17:00

Onsdag: 08:00 - 17:00

Torsdag: 08:00 - 17:00

Fredag: 08:00 - 17:00

Lördag: Stängt

Söndag: 08:00 - 16:00

På Bynks hemsida och i den mobila appen finns en stor avdelning för vanliga frågor och svar. I Bynks FAQ kommer du med säkerhet hitta svar på den fråga du har utan att behöva kontakta kundtjänst. Övriga frågor hänvisas alltså till kundtjänst som kommer att återkomma till dig inom 24 timmar.

BYNK

  • SAMLA LÅN
  • UTÖKA LÅN
  • JUSTERA MÅNADSKOSTNAD
  • BETALFRIA MÅNADER