Santander

Santander är en nordisk bank som har sina rötter i Spanien. Banken är en del av den globala bankkoncernen Banco Santander. En koncern som har över 144 miljoner kunder i över 45 länder. När man blir kund hos Santander vet man alltså att banken är legitim och med många nöjda kunder bakom sig tillsammans med mångårig erfarenhet.

Santander är inte heller någon liten aktör här i Sverige. Banken har mer än en halv miljon kunder och över 400 anställda som är redo att hjälpa dig med dina ekonomiska behov. Man erbjuder bland annat privatlån men har även en mängd andra tjänster som man kan ha användning av. Santander är således inte enbart en långivare utan en fullständig bank som erbjuder kort, sparkonton och mycket annat till sina kunder.

Lånebelopp
10000 - 350000 kr
Återbetalningstid
1 - 10 år
Utan UC
Nej
Startavgift
0 kr
Effektiv Ränta
3,95-12,95%
i
Vilken ränta du får beror på dina ekonomiska förutsättningar. Den effektiva räntan på Santanders privatlån ligger mellan 4,02-13,75%.
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor

Santander privatlån för alla tillfällen

Som kund hos Santander Bank kan du ansöka om ett lån på allt mellan 10 000 och 350 000 kronor. Det finns med andra ord utrymme för både mindre och större ändamål här. Man ansöker enklast genom bankens hemsida där du använder BankID och får ett omedelbart besked. Själva ansökningsprocessen är enkel och ser ut som följer:

·       Du fyller i din ansökan och får då se din personliga ränta.

·       Du väljer den månadskostnad som passar dig genom att välja en återbetalningstid.

·       Sedan signerar du avtalet via BankID och får pengarna inom tre bankdagar.

Med ett Santander privatlån kan du när som helst välja att amortera ditt lån. Det innebär att man kan göra extra inbetalningar för att få antingen en lägre månadskostnad, eller för att lösa lånet lite snabbare. Det här gör du helt utan extra kostnad.

Banken erbjuder också privatlån för en mängd olika syften. Utöver vanliga privatlån där du helt enkelt lånar för ett privat syfte så finns det också möjlighet att samla dina befintliga lån och krediter. Det här kan leda till en bättre privatekonomi då du får lägre månadskostnader genom att samla ihop alla skulder i ett enda lån.

Santander erbjuder även billån och fritidslån. Med dessa kan du köpa en ny eller begagnad bil, husvagn, MC, skoter, fyrhjuling eller en husbil. Föredrar du istället att långtidshyra en ny bil så finns det även privatleasing.

Santander erbjuder med andra ord en mängd olika lånelösningar till kunderna och det finns en låneprodukt för alla situationer och behov. Du kan också välja att lägga till låneskydd vilket gör att ditt lån återbetalas under 12 månader vid oförutsedda förändringar så som exempelvis en sjukskrivning eller arbetslöshet.

Ränta och avgifter

igare ansökningar och din taxerade inkomst.

Den ränta du får kommer dock aldrig att överstiga 12,95%. Detta är nämligen den högsta räntan som Santander erbjuder. Den lägsta räntan ligger på så lite som 3,95%. Santanders räntor är med andra ord en bra bit lägre än många andra aktörers och ligger i linje med de större och mer seriösa låneföretagen där ute.

Något som är positivt med just Santander Consumer Bank är att man inte tar ut några extra avgifter. Du får ingen uppläggningsavgift för att starta ditt lån. Du betalar heller ingen aviavgift om du väljer att betala via autogiro. Därtill kostar det ingenting att lösa lånet i förtid eller att göra extra inbetalningar.

De enda avgifterna man har är så kallade slarvavgifter. Dessa råkar du ut för om du inte betalar ditt lån i tid. Förseningsavgiften ligger på 145 kr och påminnelseavgiften på 60 kr. Men du kan undvika dessa avgifter genom att betala ditt lån i tid, vilket är smidigt när man använder autogiro då allt sköter sig självt.

Krav för att låna

Seriösa aktörer så som Santander ställer ofta höga krav på sina låntagare. Det är förvisso sant att de inte accepterar några betalningsanmärkningar, men bortsett från det så är kraven ganska enkla:

·       Du måste ha en inkomst på minst 12 500 kronor per månad.

·       Du måste vara minst 20 år gammal.

·       Utöver betalningsanmärkningar så får du inte heller ha några aktiva skulder hos Kronofogden.

Det här är de krav du måste uppfylla för att beviljas ett lån. Ju högre din månadsinkomst är, desto bättre ränta får du också.

Mer än bara lån

Santander erbjuder mer än bara privatlån. Om du blir kund hos denna bank så får du också chans att ta del av andra tjänster i utbudet. Man har bland annat Mitt Spar som är ett förmånligt sparkonto med ränta på 0,80% till 0,95% där du får ränta från första kronan och fritt kan ta ut pengarna när du än vill. Självklart kommer dessa konton helt utan avgifter.

Banken erbjuder även ett kreditkort som kommer med en mängd olika fördelar. Du får bland annat upp till 60 dagars räntefri kredit, 0 kr i valutaväxling när du använder kortet utomlands samt en förmånlig reseförsäkring.

Precis som låneskyddet som Santander erbjuder för privatlån så finns det något liknande för kreditkortet. Med kreditskydd är du skyddad vid en oförutsedd sjukskrivning eller arbetslöshet och får dina månadskostnader täckta i upp till två månader. Som kund hos Santander så kan du alltså lösa de flesta ekonomiska behov som du kan tänkas ha.

Santander kundservice

Om du överväger att bli kund hos Santander eller har funderingar kring något så kan du alltid kontakta banken. Innan du gör detta så kan du vända dig till bankens supportsida. Där hittar du svar på många olika frågor som bankens kunder ofta har. Du hittar bland annat svar på frågor om privatlånen, men också information om de olika villkor som är aktuella för deras tjänster.

Behöver du kontakta kundtjänst så gör du detta enklast via telefon på 08-559 514 00. Du kan alltid ringa in mellan 09:00 och 17:00 under vardagarna. Röda dagar och helger håller man däremot stängt.

Är man redan kund hos Santander så kan man enkelt komma i kontakt med banken genom att skicka ett säkert meddelande via internetbanken. Det är att rekommendera om man föredrar att skriva istället för att prata i telefon. Däremot erbjuds ingen öppen mejladress som man kan använda för att skicka in frågor eller funderingar. Deras sida över vanliga frågor bör däremot täcka det mesta man kan vara fundersam över.

SANTANDER

  • LÅG RÄNTA
  • LÅNESKYDD
  • BILLÅN
  • 0 KR I AVGIFT