Compricer

Compricer är en av Sveriges idag största jämförelsesajter online på temat privatekonomi. Företaget grundades 2005 och ägs sedan 2013 av norska mediekoncernen Shibsted. På Compricers sajt jämförs tjänster från drygt 350 företag som erbjuder lån, spar, el eller försäkringar.

Via Compricer kan du som privatperson jämföra räntor och avgifter för privatlån mellan olika banker och långivare. Du kan även ansöka om ett lån utan säkerhet direkt via jämförelsesajten. Compricer skickar din ansökan vidare och samlar sedan dina erbjudanden så att du kan ta del av dem på ett och samma ställe när du loggar in på sajten. Du hittar dessutom mängder av matnyttiga artiklar och guider rörande privatekonomi. Compricer erbjuder även kostnadsfri rådgivning rörande din privatekonomi via telefon.

Lånebelopp
5000 - 600000 kr
Återbetalningstid
2 - 12 år
Utan UC
Nej
Startavgift
0 kr
Effektiv Ränta
2,95-46,03%
i
Ett lån på 10 000 kronor till 35% ränta med en återbetalningstid på tolv månader, med tolv avbetalningar om 292 kronor och 395 kronor i uppläggningsavgift samt 19 kronor i aviavgift ger en effektiv ränta på totalt 187%.
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor

Jämför privatlån hos Compricer

Hos Compricer kan du ansöka om lån upp till 600 000 kronor. Ett trettiotal banker och långivare i olika storlek ingår i Compricers tjänst och din ansökan går vidare till dem vars grundkrav du uppfyller. Beviljas du lån hos en eller flera av dessa långivare så kan du snabbt avgöra vem som erbjuder bästa ränta och villkor utifrån dina behov. Låneansökan är helt kostnadsfri och binder dig inte till något.

Om du ändå inte är redo att göra en ansökan men skulle vilja ha en överblick går det bra att testa jämförelsetjänsten med exempelräntor för att få en översikt i hur bankerna står sig mot varandra och vilka villkor som gäller. Tänk på att dessa räntor skiljer sig från den faktiska ränta som du kan komma att erbjudas efter att en kreditprövning gjorts. I jämförelsetjänsten kan du även se hur vissa banker faller bort som alternativ om din önskade lånesumma är för hög eller för låg gentemot deras lånespann.

Låna upp till 600 000 kr

Bankerna som ingår i Compricer och dess systersajt Lendo's nätverk kan erbjuda lån från ett tjugotal olika banker och långivare. Här finns det möjlighet att ansöka om lån mellan 5000 och 600 000 kronor. I ansökan kan du även uppge om det rör sig om ett nytt lån eller om du önskar baka ihop flera små lån och krediter. Antalet banker som kan erbjuda lån minskar ju högre summa du önskar låna då endast en del av dem erbjuder lån upp till 600 000 kronor.

Vare sig du funderar på att låna en mindre summa pengar till en weekend eller flera hundratusen kronor till en ny bil så kan Compricers tjänst vara till hjälp för att hitta billigaste privatlånet för din situation. Ett privatlån är ett lån utan säkerhet vilket innebär att du inte behöver uppge vad du ska använda dina pengar till. Du behöver således inte lämna din investering som pant.

Endast en kreditförfrågan

I samarbete med UC kan Compricer erbjuda flera offerter men endast en kreditförfrågan. När du ansöker om ett lån via Compricer skickas din ansökan vidare till de banker och långivare vars grundkrav du uppfyller. De tar sedan i sin tur en kreditupplysning på dig men endast en förfrågan kommer att registreras i din historik hos UC. Av den anledningen är det en klar fördel att ta hjälp av en låneförmedlare om du vill kunna jämföra erbjudanden från flera banker. Att ha många kreditförfrågningar registrerade under kort tid hos UC kan påverka din kreditvärdighet negativt.

Ränta och avgifter

Det är inte Compricer, utan de långivare de samarbetar med, som sätter räntorna. Det går med andra ord inte på förhand att sia om vilken ränta du kommer att erbjudas. Men sett till de långivare som ingår i nätverket ligger för närvarande spannet mellan lägsta respektive högsta månadsränta som listas på 2,95% - 29%. Årsränta anges först efter en kreditförfrågan.

Räkneexempel:

Ett lån på 10 000 kronor till 35% ränta med en återbetalningstid på tolv månader, med tolv avbetalningar om 292 kronor och 395 kronor i uppläggningsavgift samt 19 kronor i aviavgift ger en effektiv ränta på totalt 187%.

Alla långivare anger en minsta respektive högsta ränta vilket innebär att man inte får stirra sig blind på den lägsta siffran. Varje bank/långivare gör en individuell bedömning av dig som låntagare baserad på din kreditvärdighet och ekonomiska situation innan de avgör vilken ränta just du får. En god ekonomi ger i regel en lägre ränta. Tänk på att chanserna till att såväl beviljas ett lån som att få en bättre ränta ökar avsevärt om du har en medsökande med dig i ansökan. Exempelvis en make/maka eller sambo.

Grundkrav

Din ansökan skickas vidare från Compricer till de företag vars grundkrav du uppfyller. Kraven kan skilja sig lite mellan långivarna men för att din ansökan ska behandlas av Compricer krävs att du uppfyller följande

•      Du är minst 18 år

•      Du är folkbokförd i Sverige

•      Du har en fast inkomst från arbete eller pension

•      Du har en årsinkomst på minst 110 000 kronor

Ovanstående är grundkrav gällande lån under 30 000 kronor. Om du avser att låna över det beloppet krävs att du även är skuldfri från Kronofogden sedan minst 6 månader. Att låna med betalningsanmärkningar är alltså möjligt så länge dessa inte är färska.

Kundtjänst

Om du behöver komma i kontakt med supporten går det bra via telefon och mail. Compricer har en kontaktsida med information om såväl öppettider och maildresser men även en lista över nummer de ringer ifrån så att du inte riskerar att avfärda samtalet om de försöker att kontakta dig. Följande kontaktuppgifter gäller för privatlånekunder:

Telefon: 08 - 5000 2000
Mail: info@compricer.se

Måndag:   09.00 -18.00

Tisdag:     09.00 -18.00

Onsdag:    09.00 -18.00

Torsdag:   09.00 -18.00

Fredag:     09.00 -18.00

Önskar du komma i kontakt med någon i en speciell befattning finns det mailadresser till ett utvalt antal anställda på kontaktsidan. På Compricer.se hittar du även en avdelning med frågor och svar där du kan hitta massor av information och svar på egen hand.

COMPRICER

  • LÅNEFÖRMEDLARE
  • BARA EN UC
  • LÅNA FR. 5000KR
  • INGEN SÄKERHET