Lendo

Lendo är en av Sveriges största låneförmedlare i dag. När du är i behov av ett privatlån är det viktigt att du jämför räntor och villkor hos olika långivare. Lendo gör jobbet åt dig för att det ska bli lättare för dig att hitta ett privatlån som passar just dig. En stor fördel med Lendo är det enbart görs en kreditupplysning i stället för flera som görs om du själv ansöker om ett privatlån hos respektive bank. Med fler kreditupplysningar i ditt namn minskat din kreditvärdighet Det ger i sin tur dig sämre villkor. Lendo löser detta genom att söka lån åt dig hos 40 olika långivare – helt utan kostnad. Inom ett dygn får du ett antal erbjudanden och ett lånelöfte som gäller i 30 dagar.

Lendo har verkat som låneförmedlare i Sverige sedan 2007 och ger dig möjlighet att få ett privatlån på mellan 5000 och 600 000 kronor via mer än 30 långivare. Förutom privatlån kan du samla tidigare dyra snabblån till en bättre ränta och du kan ansöka om ett billån utan säkerhet. Samtliga av Lendos samarbetspartners står under tillsyn av Finansinspektionen. Lendo lanserades i Norge 2012, i Finland 2015 och i Danmark 2018.

Om du behöver ytterligare hjälp med din låneansökan hos Lendo eller om du vill ta del av mer information om villkor och erbjudanden kan du prata med någon av Lendos handläggare personligen. Det gör du enklast genom att ringa till supporten.

Lånebelopp
10000 - 600000 kr
Återbetalningstid
1 - 15 år
Utan UC
Nej
Startavgift
fr. 0 kr
Effektiv Ränta
2,95-29,95%
i
Räkneexempel: Annuitetslån 12 år. Effektiv årsränta 5.56 %. Ett lån på 600 000 kr kostar då 5 677 kr/månad (144 avbetalningar), dvs totalt 817 408 kr. Ingen start-/aviavgift. 5.42 % nominell ränta (rörlig ränta, sätts individuellt baserat på dina förutsättningar).
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor

Privatlån upp till 600 000 kronor

När du använder Lendo gör du en kostnadsfri ansökan och du förbinder dig inte till någonting förrän du signerar ett erbjudande om ett privatlån hos en långivare. En av fördelarna med att använda Lendo är att det bara görs en kreditupplysning via UC i stället för en per låneansökan. Därmed förbättras dina villkor. Via Lendo kan du få ett privatlån från 10 000 kronor upp till 600 000 kronor.

Lendo jobbar med 40 olika långivare. Däribland Collector Bank, Forex Bank, ICA Banken, IKANO Bank, Resurs Bank, Swedbank, Santander och SEB med flera. En komplett lista finns på Lendos hemsida.

Så här ansöker du

Det är lätt att ansöka om ett privatlån hos Lendo. Du justerar hur mycket pengar du vill låna - från 10 000 kronor upp till 600 000 kronor samt hur lång tid du vill ha på dig att amortera. Du kan ha en löptid på upp till 15 år. Om du är ute efter att samla lån markerar du rutan ”Jag vill samla lån”. Du ser den ungefärliga månadskostnaden direkt när du justerar lånebeloppet och löptiden. Fyll sedan i ditt personnummer, telefonnummer och din e-post. Processen att få iväg din låneansökan tar inte mer än två minuter.

Nu samlar Lendo ihop erbjudanden om privatlån från 40 långivare. En del svar kommer in direkt men det kan dröja upp till 24 timmar för en del låneinstitut att återkomma. Sedan kan du jämföra och välja det lån som passar dig bäst. Skulle du vilja ändra något i din ansökan kan du göra det inom fem dagar genom att ringa in till Lendo.

När du väljer ett privatlån via Lendo tar det olika lång tid innan du får pengarna beroende på vilken långivare du väljer. Hur du vill skriva under ditt skuldebrev via följande metoder har också betydelse för hur snabbt du får din utbetalning av lånet.

   Skuldebrev per post: Du får ett skuldebrev skickat till dig via post som du skriver på och skickar tillbaka. När banken får in skuldebrevet med din signatur dröjer det upp till fem dagar innan du får pengarna.

   Skriv på hos banken: Du kan gå till bankens kontor och skriva på ett skuldebrev varpå pengarna förs över till ditt konto.

   Skriv på med BankID: Du får en länk med ett virtuellt skuldebrev som du skriver under med ditt BankID för att du ska få tillgång till pengarna.

Samla lånen via Lendo

Lendo hjälper dig att samla lån och krediter vilket gör att du kan sänka din månadskostnad. Du skickar din ansökan precis som vanligt och kryssar i att du vill samla dina lån. Om du har flera snabblån, krediter och köp på avbetalning som äter upp tusenlappar varje månad. Smslån och mindre krediter har ofta höga räntor, avi- och fakturaavgifter. Genom Lendo kan du alltså samla lånen till en lägre ränta och en längre löptid som gör att din månadskostnad blir lägre. Om du vill samla gamla och dyra lån ska du kontrollera vilka räntor du har i dag och vad dina kostnader ligger på. Passa på att ta med köp på avbetalning också. Med en medsökande förbättrar du dina chanser till ännu mer förmånliga villkor från bankerna när du vill samla dina lån.

Ansök om billån

Med ett billån via Lendo kan du finansiera ditt bilköp fullt ut med ett privatlån. Du behöver med andra ord inte ha en insats på 20% som du betalar ur egen ficka. Detta kan jämföras med traditionella billån där du använder bilen som säkerhet. Kort och gott pantsätter du bilen för lånet. Detta gäller oavsett om du köper en ny eller en begagnad bil.

Räntan för ett billån via Lendo påverkas inte av bilen du köper. Samma sak gäller löptiden. Däremot kan din anställning påverka räntan du får beroende på om du exempelvis jobbar deltid eller heltid, om du är studerande eller om du är egenföretagare. Din civilstatus spelar också in och om du har en medsökande eller inte.

Krav för lån hos Lendo

Det finns vissa krav för att du ska få låna hos Lendo. Om du har betalningsanmärkningar kan du fortfarande ansöka om ett privatlån. Dock inte upp till 600 000 kronor. Då finns det en gräns på 150 000 kronor.

Lån över 30 000 kronor

    Du måste vara minst 18 år gammal.

    Det krävs att du är folkbokförd och skriven i Sverige (i minst ett år).

    Du har en inkomst från antingen arbete eller pension.

    Din årsinkomst är minst 110 000 kronor.

    Du måste ha varit skuldfri hos Kronofogden i minst sex månader.

Lån upp till 30 000 kronor

    Du måste vara minst 18 år gammal.

    Det krävs att du är folkbokförd och skriven i Sverige (i minst ett år).

    Din årsinkomst ligger är 100 000 kronor.

    Du har en inkomst från arbete eller pension.

    Du måste ha varit skuldfri hos Kronofogden i minst sex månader.

Lån med betalningsanmärkningar

    Låna upp till 150 000 kronor.

    Du är minst 18 år gammal.

    Din årsinkomst är minst 120 000 kronor.

    Du har varit folkbokförd i Sverige i minst ett år.

    Du måste ha varit skuldfri hos Kronofogden i minst sex månader.

Individuell ränta på lånet

Lendo är enbart en låneförmedlare och eftersom bolaget samarbetar med banker och låneinstitut bestäms räntan för ditt privatlån individuellt efter dina förutsättningar att betala tillbaka ditt lån. Din ansökan hanteras nämligen enskilt hos varje bank och kreditgivare vilket gör att räntan kan variera från en långivare till en annan. Dessutom gör bankerna och kreditinstituten interna bedömningar kring bland annat din återbetalningsförmåga. Räntespannet ligger mellan 2,95-29,95%.

Räkneexempel:

Annuitetslån 12 år. Effektiv årsränta 5.56 %. Ett lån på 600 000 kr kostar då 5 677 kr/månad (144 avbetalningar), dvs totalt 817 408 kr. Ingen start-/aviavgift. 5.42 % nominell ränta (rörlig ränta, sätts individuellt baserat på dina förutsättningar).

Amortering och avgifter

Löptiden, det vill säga under hur lång tid du amorterar ditt lån, går att justera efter behov. Från tolv månader upp till 15 år. Tänk på att det lönar sig att betala av ett mindre privatlån snabbare för att du ska undvika räntekostnader i onödan. Om du vill lösa lånet tidigare eller betala av extra kan du alltid göra det - utan extra kostnad. Se bara till att du kontaktar den bank eller det låneinstitut du står i skuld hos för att göra det på rätt sätt. Eventuella ytterligare kostnader och avgifter som tillkommer har att göra med vilken bank eller vilket låneinstitut du är kund hos och påverkas inte av Lendo som enbart agerar låneförmedlare.

Kundservice på Lendo

Om du har frågor eller behöver hjälp med Lendo och deras tjänster kan du vända dig till deras kundtjänst. Personal och handläggare finns på plats varje dag. Antingen ringer du in på telefonnummer 0771-131310 eller per e-post via kundtjanst@lendo.se. Du kan se fram emot svar per mejl inom ett dygn om det är en helgfri vardag. Öppettiderna för supporten är:

    Måndag till torsdag mellan klockan 08.00 och 20.00.

    Fredagar mellan klockan 09.00 och 17.00.

    Helger mellan klockan 10.00 och 14.00.

 Via sidan för kundtjänst finns även vanliga frågor och svar samlade som du kan gå igenom innan du skickar in din ansökan till Lendo.

LENDO

  • LÅN UPP TILL 600 000 KRONOR
  • KÄND LÅNEFÖRMEDLARE
  • LÅNA MED BETALNINGSANMÄRKNING
  • SAMLA LÅN