Svea Ekonomi

Koncernen Svea Ekonomi är verksam i flera länder runt om i Europa, däribland i Sverige. I dag har Svea Ekonomi över 2000 medarbetare som inkluderar både specialister på lån och ekonomiska rådgivare. Svea Ekonomi fokuserar på att hjälpa företag ekonomiskt men erbjuder även privatlån, bolån och skuldfinansiering. Idén bakom Svea Ekonomi är att du ska få personlig service och ta del av effektiva smidiga finansiella tjänster.

Med över 30 års erfarenhet i branschen vet Svea Ekonomi hur viktigt det är att erbjuda privatpersoner möjlighet att låna pengar vid behov. Även om du råkar ha betalningsanmärkningar. Här erbjuds också bolån och du kan samla tidigare lån till bättre ränta och villkor.

Lånebelopp
10000 - 400000 kr
Återbetalningstid
2 - 15 år
Utan UC
Nej
Startavgift
395 kr
Effektiv Ränta
7,40-26,45%
i
Lånar du 100 000 kr under 15 år och får en individuell ränta på 7,90% så blir den effektiva räntan på lånet 8,38%.
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor

Privatlån upp till 400 000 kronor

Privatlånet hos Svea Ekonomi kallas för ”Svealånet” och är ett så kallat blancolån. Det vill säga ett lån utan säkerhet. Du kan låna från 10 000 kronor upp till 400 000 kronor beroende på hur mycket pengar du är i behov av. Återbetalningstiden rör sig ända upp till 15 år. I samband med att du justerar beloppet och löptiden ser du vad lånet uppskattningsvis kostar per månad. Kom ihåg att inte låna mer än du har råd med. Hos Svea Ekonomi finns det dessutom förmåner som betalningsfria månader och räntegaranti. Du kan välja tre, sex eller tolv amorteringsfria månader för att komma på fötter medan räntegarantin är till för att du ska vara säker på att du har den mest förmånliga räntan på marknaden. Om du vill kan du addera ett betalskydd på ditt lån som kort och gott fungerar som ett skydd om något oförutsett händer.

Så här ansöker du

Det är lätt att skicka in en låneansökan hos Svea Ekonomi. Du fyller i ansökan direkt på hemsidan. Därefter görs en kreditbedömning som ligger till grund för vilken ränta som sätts och huruvida du blir beviljad lånet eller inte. När du får beslutet signerar du smidigt skuldebrevet med ditt BankID och inom kort finns pengarna på kontot.

Skuldfinansiering hos Svea Ekonomi

Om du har ett brokigt ekonomiskt förflutet och sitter med större skulder så kan du ansöka om skuldfinansiering hos Svea Ekonomi. Detta lämpar sig för dig som exempelvis har många betalningsanmärkningar och skulder hos Kronofogden. Med hjälp av Svea Ekonomis skuldfinansiering kan du återfå kontrollen över din privatekonomi samt minska din månadskostnad. När du ansöker och blir beviljad skuldfinansiering så kan Svea Ekonomi hjälpa till att kontakta dina fodringsägare och på så sätt omförhandla dina lån. I regel krävs det inte att du har någon säkerhet för att bli beviljad skuldfinansiering hos Svea Ekonomi. Det ska dock tilläggas att kreditinstitutet gör en individuell bedömning vilket innebär att en del låntagare måste ha en säkerhet i form av borgen eller en fastighet. Vidare krävs det att du låter Svea Ekonomi lösa din totala skuld och inte bara delar av den.

Ansök om bolån

Svea Ekonomi erbjuder även bolån - från 50 000 kronor upp till 7 500 000 kronor. Vid ett bolån har du bostaden som säkerhet och du kan välja om du vill låna till en ny bostad eller om du vill ansöka om ett lån på din befintliga bostad. Du kan fortfarande behålla din nuvarande bank även om du blir beviljad ett bolån hos Svea Ekonomi. Bolånet har en rörlig ränta och har ingen bindningstid. Med en medlåntagare ökar du chanserna att få lånet beviljat liksom att du får låna mer pengar till en lägre ränta. När det gäller bolån kan du alltid kontakta kundtjänsten för att få vidare hjälp med din ansökan och hur mycket det kostar dig per månad. Även bolån kan beviljas om du har äldre betalningsanmärkningar. Dock påverkar det också vilken ränta du får och hur mycket du faktiskt får låna.

Krav för lån hos Svea Ekonomi

För att du ska bli beviljad ett lån hos Svea Ekonomi finns det särskilda krav du måste uppfylla. Beroende på vilken typ av lån du ansöker om skiljer sig kraven åt något. 

Svealånet

• Du måste vara minst 20 år gammal

• Din inkomst är minst 180 000 kronor per år

• Du får inte ha några betalningsanmärkningar

• Kalkylen ”kvar att leva på” måste vara rimlig 

• Du är skriven i Sverige sedan minst tre år tillbaka 

• Din eventuella medlåntagare tjänar minst 90 000 kronor per år

Skuldfinansiering

• Du måste vara mellan 20-70 år

• Fast inkomst på minst 180 000 kr per år

Individuell ränta på lånet 

När du ansöker om Svealånet, alltså ett privatlån utan säkerhet hos Svea Ekonomi, sätts räntan individuellt. Långivaren tar hänsyn till din ekonomiska situation genom kreditupplysningen och din ansökan när räntan bestäms. I skrivande stund är den lägsta räntan 7,15% och den rör sig upp till 26,20%. För bolån sätts räntan från 3,95% och uppåt.

Amortering och avgifter

Svealånet kan du betala tillbaka i upp till 15 år. Det är naturligtvis möjligt att betala tillbaka lånet snabbare om du vill. Beträffande bolån hos Svea Ekonomi är återbetalningstiden maximalt 40 år. 

Avgifterna som tillkommer i samband med ett privatlån är en uppläggningsavgift på 395 kronor. I övrigt är påminnelseavgiften 60 kronor, förseningsavgiften 120 kronor, och inkassokrav 180 kronor. För bolån tillkommer 18 kronor i aviavgift och en uppläggningsavgift på 5000 kronor. I övrigt gäller samma kostnader om du är sen med din betalning. Var noga med att läsa igenom villkoren som gäller för det lån du planerar att ansöka om innan du signerar skuldebrevet hos Svea Ekonomi. 

Kundtjänst hos Svea Ekonomi

Oavsett om du vill få mer information om hur du blir kund hos Svea Ekonomi eller om du redan är kund och behöver hjälp kan du kontakta kundtjänsten. Du kan antingen ringa in eller mejla in till supporten. Du når kundservicen på telefonnummer 08 735 29 40 från måndag till torsdag mellan klockan 09.00 och 16.30 samt fredagar från klockan 09.00 till 16.00. Vill du hellre mejla in gör du det till info@sveadirekt.se. Det finns även flera läsvärda artiklar med tips och råd kring din ekonomi, lån och sparande som du kan passa på att läsa på hemsidan.

SVEA EKONOMI

  • INGEN SÄKERHET
  • SKULDFINANSIERING
  • SAMLA LÅN
  • BOLÅN