Zmarta

Zmarta Group startades så tidigt som 1999 men då under namnet Bolåneservice. Företaget har utvecklats en hel del sedan dess och är idag en av de större jämförelsesajterna för privatlån i Sverige. Utöver Sverige finns företaget även representerat i Norge och Finland.

Zmarta erbjuder inga egna lån utan erbjuder jämförelser mellan mer än trettio olika långivare som finns på marknaden. Det innebär att det finns ganska många alternativ när du skickar in en ansökan och bolaget erbjuder även andra tjänster utöver vanliga privatlån. Bland de samarbetspartners Zmarta har återfinns Santander, Forex Bank och ICA Banken.

Lånebelopp
5000 - 600000 kr
Återbetalningstid
1 - 18 år
Utan UC
Nej
Startavgift
0 kr
Effektiv Ränta
3,30–30,40%
i
Annuitetslån 10 år, 180 000:-, rörlig ränta 6.99 % (startavg. 0:- / aviavg. 0:-) ger eff. ränta 7.22 %, tot. belopp 243 435:-, kostnad 2 549:-/mån (120 mån avbet.). Räntor 2023-02-28.
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor

Hitta de bästa privatlånen genom Zmarta

Hos Zmarta kan man ansöka om privatlån utan säkerhet mellan 5 000 och 600 000 kronor. Det går alltså att ansöka om mindre smålån, men även större bolån och liknande. Du får själv välja en låneperiod på mellan 1 till 20 år. Detta ger dig gott om utrymme att kontrollera dina månads- och totalkostnader för lånet.

Genom att jämföra olika privatlån med varandra får du chansen att se vilka bolag som erbjuder bäst ränta och villkor. Det här kan man visserligen göra på egen hand, men det tar väldigt lång tid att gå igenom ett trettiotal olika långivare manuellt. Genom Zmarta kan du göra det på någon minut och det kostar inte heller något. Du får fortfarande samma räntor som du hade fått om du självmant kontaktat varje låneföretag på egen hand.

Låneförmedlaren erbjuder alltså inga egna lån utan hjälper dig att jämföra mellan mer än 30 olika långivare på marknaden. Det här innebär att endast en kreditupplysning via UC genomförs vid din ansökan. Det här är bra för din kreditvärdighet, då flera ansökningar i registret kan försämra dina möjligheter att få lån i framtiden.

Bortsett från vanliga privatlån utan säkerhet kan du också samla ihop befintliga lån och krediter hos Zmarta. Därtill kan du ansöka om både billån och bolån. Oavsett vad ditt syfte är med att låna finns det alltså goda möjligheter att hitta något hos Zmarta som passar just dig.

Krav du måste uppfylla

För att få ett lån måste man först uppfylla en del olika krav. Företaget har relativt låga krav jämfört med många andra aktörer på marknaden. För att få ett lån måste du bland annat:

·       Vara minst 18 år.

·       Ha en årsinkomst på minst 100 000 kronor.

·       Vara fri från skulder hos Kronofogden.

Du bör dock vara medveten om att detta endast är grundkraven. Ju bättre ens ekonomiska situation är desto bättre är förutsättningar att få en bra ränta på lånet. Det kan även finnas vissa långivare som inte är intresserade av att erbjuda dig ett lån om du inte har en tillräckligt hög kreditvärdighet. Men så länge du uppfyller de tre ovannämnda krav är det fritt fram att ansöka om ett lån genom denna låneförmedlare.

Detta innebär också att det är möjligt att ansöka om lån trots betalningsanmärkningar. Det du däremot måste tänka på är att din nuvarande ekonomiska situation kontrolleras. Har du idag en bra ekonomi så bör det inte vara några bekymmer att få ett lån beviljat. Det som däremot kan hända är att din ränta blir lite högre.

Ränta och avgifter

Exakt vilken ränta du kommer att få genom ett lån från Zmarta är svårt att säga. Låneföretaget har idag en individuell ränta 3,25–29,40% vilket ger en effektiv ränta på 3,30–30,40% (2023-04-24). Räntan baseras dock på en mängd olika faktorer.

Det finns en del olika saker man kan göra för att sänka in ränta. Du kan till exempel ansöka om lånet tillsammans med någon, eftersom två personer har bättre återbetalningsförmåga än en enskild person.

När det kommer till avgifter så väljer Zmarta att undvika detta helt. Du får alltså ingen uppläggningsavgift och inte heller någon aviavgift från företaget. När du ansöker om ett lån behöver du egentligen främst tänka på månadskostnaden för lånet, samt den ränta som tillkommer. Kontrollera villkoren som samarbetsbankerna har då det kan tillkomma avgifter från deras håll.

Andra tjänster hos Zmarta

Zmarta är en jämförelsetjänst för mer än bara privatlån. Du kan som sagt samla ihop befintliga lån, söka efter det bästa billånet eller söka efter ett förmånligt bolån. Det finns dock en hel del annat man kan jämföra på deras sajt också.

Till att börja med har du en jämförelsetjänst för elavtal. Det här innebär att du kan kolla efter ett bättre avtal än det du har idag. Är du mitt i flytten och vill försäkra dig om att du får det bästa avtalet kan du använda tjänsten för det. Allt du behöver göra är att ange ditt postnummer för att komma igång.

Zmarta erbjuder även en tjänst för att jämföra olika försäkringar. Du kan till exempel jämföra olika bilförsäkringar eller kolla efter en bättre hemförsäkring. På så vis kan du jämföra villkoren och kostnaderna mellan olika försäkringsavtal och se till att du får det bästa avtalet på marknaden för just din situation.

Till sist så erbjuder företaget också jämförelser mellan olika kreditkort. Olika kort kan lämpa sig för olika personer, beroende lite på dina personliga behov. Reser man mycket till exempel, kan vissa kort fungera bättre än andra. Att jämföra olika kort med varandra försäkrar dig om att du får de bästa villkoren och tilläggen för just dig och din livsstil.

Zmarta kundtjänst

Om du har frågor eller funderingar så finns det en kundtjänst hos Zmarta. Till att börja med har man en omfattande sida där dussintals olika frågor besvaras, allt från enklare frågor om privatlån till mer ingående uppgifter om deras villkor. Den här sidan kommer troligtvis besvara de flesta frågor som du kan tänkas ha.

Skulle du däremot fortfarande ha frågor eller om det dyker upp ett problem så kan det bli aktuellt att kontakta kundtjänsten. Enklast får du tag i företaget genom deras livechatt som finns på sidan. Den är tillgänglig alla vardagar mellan 09:00 och 17:00.

Vill du istället skriva i din egen takt så kan du skriva ett mejl till företaget direkt på Zmartas hemsida. Genom webbformuläret kan du fylla i alla dina uppgifter och ange vad ditt ärende handlar om.

Föredrar du att ringa så går det också bra. Genom 0771-47 48 49 kan du kontakta Zmarta alla tider på dygnet.

ZMARTA

  • LÅNA MED ANMÄRKNING
  • OLIKA LÅN
  • SAMLA LÅN
  • ENDAST EN UC