Marginalen Bank

Marginalen Bank profilerar sig som ”en annorlunda bank” i det avseende att kunder blir hörda, deras finansiella tjänster har konkurrenskraftiga priser och är enkla att förstå. I dag har Marginalen Bank runt 300 anställda i Sverige och cirka 300 000 kunder. Det här är en trygg bank som står under tillsyn av Finansinspektionen och som omfattas av insättningsgarantin.

Marginalen Banks historia börjar år 1979 – då som Inkasso Service Juridiska Byrå. Det dröjer dock till början på 1990-talet innan Marginalen bildas. Därefter tar Marginalen Bank vid år 2010 i samband med att Marginalen förvärvar Citibanks konsumentbank. Förutom möjligheten att låna pengar via Marginalen Bank kan du spara pengar. I dag erbjuder banken såväl privatlån som så kallade ”omstartslån”. Det finns även tillgängliga kreditkort med tillhörande försäkringar och poängsystem. Idén bakom Marginalen Bank föddes genom en vision om att skapa tid och möjligheter om en enklare ekonomisk vardag för privatpersoner och företag.

Lånebelopp
25000 - 500000 kr
Återbetalningstid
2 - 12 år
Utan UC
Nej
Startavgift
250 kr
Effektiv Ränta
3,50-18,95%
i
Vid ett kreditbelopp om 100 000 kr med rörlig årsränta om 6,29 %, 5 års löptid, uppläggningsavgift på 250 kr och en aviavgift om 10 kr uppgår den effektiva räntan till 6,80 %. Det ordinarie månadsbeloppet att betala är 1962 kr och det sammanlagda beloppet att betala blir 118 235 kr.
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor

Privatlån upp till 350 000 kronor

Om du är ute efter ett privatlån utan säkerhet erbjuder Marginalen Bank detta från 25 000 kronor upp till 500 000 kronor. Då kan du göra vad du vill med pengarna du lånar. Du kan snabbt och lätt justera beloppet du önskar låna och välja en återbetalningstid på upp till tolv år. Nu ser du direkt det ungefärliga månadsbeloppet som visar vad ett eventuellt lån kommer att kosta dig. Du kan även jämföra lån här på Allt om Privatlån för att se hur Marginalen Banks ränta står sig i jämförelse med andra långivare. Förutom privatlån utan säkerhet kan du ansöka om omstartslån och bolån hos Marginalen Bank.

Så här ansöker du

När du väl har bestämt beloppet du vill låna tillsammans med en lämplig återbetalningstid skickar du in ansökan via hemsidan och signerar den med ditt BankID. Du får ett svar direkt kring huruvida du blir beviljad lånet eller inte. Notera att Marginalen Bank gör en kreditupplysning via UC när du väljer att skicka in en låneansökan. Det är för din och bankens skull eftersom det ger en indikation för huruvida du klarar av att betala tillbaka lånet. Marginalen Bank betalar ut lån till samtliga svenska banker varje vardag. Hur snabbt du får tillgång till pengarna varierar dock men det brukar i regel röra sig om tre dagar. 

Samla lånen via Marginalen Bank

Marginalen Bank erbjuder också möjligheten att samla smålån och krediter för att du ska kunna minska din aktuella månadskostnad. Även här kan du låna upp till 500 000 kronor utan säkerhet för att betala av dina tidigare lån och krediter. Snabblån och avbetalningar drar ut på tiden och är inte sällan väldigt dyra på grund av höga räntor. Genom att samla lånen på det här sättet minskar din månadskostnad och du får ta del av bättre villkor. Dessutom är det smidigare eftersom du får en månadsfaktura i stället för ett flertal räkningar från olika kreditbolag och banker. 

Om du vill samla gamla dyra lån hos Marginalen Bank börjar du med att se över din ekonomi och dina månatliga utgifter. Räkna även med produkter som du har köpt på avbetalning. Har du dragit på dig betalningsanmärkningar redan kan du däremot titta närmare på omstartslånet i stället.

Börja på nytt med omstartslån

Råkar du befinna dig i en svår ekonomisk situation som du behöver rätta till kan Marginalen Banks omstartslån hjälpa dig. Då får du låna även om du har en eller flera betalningsanmärkningar. Det här lånet kan också hjälpa dig som vill lösa eventuella skulder hos Kronofogden. Omstartslånet finns också som alternativ oavsett om du behöver låna till en renovering eller en bostad. Räntan och villkoren för lånet baseras på dina personliga förutsättningar att betala tillbaka. Tänk på att detta lån kräver en säkerhet som utgörs av antingen din nuvarande bostad - eller en bostad du planerar att köpa med lånet.

Ansök om bolån

Marginalen Bank erbjuder bolån också. Från 500 000 kronor upp till 10 000 000 miljoner kronor. Återigen gäller det att du lånar med bostaden som säkerhet. Du skickar in din ansökan via hemsidan som därefter handläggs av banken varpå ett beslut tas om du blir beviljad ett lån eller inte. Här kan du få ett bolån även om du har en betalningsanmärkning. Givetvis tas dina personliga förutsättningar i åtanke när beslutet om ett beviljat lån fattas.

Krav för lån hos Marginalen Bank

Beroende på om du vill ansöka om ett privatlån, omstartslån, bolån eller om du vill samla dina lån finns det olika krav som du måste uppfylla för att bli beviljad respektive lån. 

Privatlån och samlingslån 

• Du måste vara minst 20 år gammal. 

• Din årsinkomst är minst 150 000 kronor. 

• Du har inga betalningsanmärkningar.

Omstartslån  

• Du måste vara minst 20 år gammal. 

• Din årsinkomst är minst 250 000 kronor (med en medsökande är den gemensamma årsinkomsten minst 400 000 kronor).

• Du/ni är folkbokförda i Sverige. 

• Inkasso- och/eller Kronofogdeskulder löses innan övriga investeringar görs. 

• Lånet kräver en bostad som säkerhet. 

Individuell ränta på lånet 

Det kvittar vilket lån du ansöker om hos Marginalen Bank - räntan sätts individuellt och den sätts efter dina förutsättningar att betala tillbaka. När det gäller privatlån utan säkerhet sträcker sig räntan från 3,50% upp till 18,95% (2019-09-11). Tänk på att räntan ofta är lägre om du har en medsökande. 

Armotering och avgifter

Marginalen Bank är tydliga med sina priser och villkor för respektive lån. För ett privatlån utan säkerhet gäller följande priser: 

• Aviavgift - 29 kronor / 10 kronor med autogiro

• Uppläggningsavgift - 250 kronor

• Påminnelseavgift - 60 kronor

• Förseningsavgift - 175 kronor

• Dröjsmålsränta - aktuell ränta plus 10%

Om du är intresserad av ett bolån eller ett omstartslån skiljer sig priserna sig från ovanstående. Därför är det viktigt att du kontrollerar rådande avgifter när innan du skickar in en låneansökan. Amorteringen för ett privatlån sträcker sig från två år upp till tolv år i nuläget. 

Räkneexempel:

Lån om 100 000 kr med rörlig årsränta om 6,29 %, 5 års löptid, uppläggningsavgift på 250 kr och en aviavgift om 10 kr uppgår den effektiva räntan till 6,80 %. Det ordinarie månadsbeloppet att betala är 1962 kr och det sammanlagda beloppet att betala blir 118 235 kr.

Kundtjänst hos Marginalen Bank

Vid eventuella funderingar eller om du är i behov av hjälp kan du vända dig till Marginalen Banks kundtjänst. Du kan ringa in från måndag till fredag mellan klockan 08.00 och 20.00 medan du når supporten mellan klockan 09.00 ch 17.00 på helger. Telefonnumret som gäller är 0771 717 710. Om du inte vill ringa in och prata med en handläggare kan du använda chatten på hemsidan i stället. Utöver detta kan du gå igenom bankens sida med vanliga frågor och svar liksom kundforumet där kunder ställer frågor och får svar som är öppna för andra att se. Här kan du även skicka in en helt egen fråga till Marginalen Bank.

MARGINALEN BANK

  • OMSTARTSLÅN
  • BOLÅN
  • SNABB UTBETALNING
  • SVAR DIREKT