Ferratum

Ferratum är en veteran inom lånebranschen och företaget grundades redan 2005. Idag ligger Ferratums huvudkontor i Helsingfors men man har verksamhet i totalt 25 olika länder i Europa, Afrika, Syd- och Nordamerika och Asien. Ferratum Group är även ett noterat bolag på Frankfurtbörsen vilket bevittnar om koncernens framgång.

Ferratum erbjuder dels enkla SMS lån men företaget har också tagit fram en egen mobilbank. Låneföretaget är en av de större aktörerna på snabblånemarknaden och har under många år varit ett populärt val bland låntagarna. Lånen som erbjuds lämpar sig bra för kunder som söker mindre snabblån som avbetalas under en kortare tid.

Lånebelopp
1000 - 40000 kr
Återbetalningstid
1 - 12 mån
Utan UC
Ja
Startavgift
0 kr
Effektiv Ränta
54,04%
i
Utnyttjad kredit om 25 000 kr i 12 månader, totalt belopp att återbetala 30 958,33 kr (snitt 2 580 kr per månad). Effektiv årsränta: 54,05 %. Kontokredit med variabel nominell årsränta på 43,9999835 %. Övriga avgifter: Uppläggningsavgift 0 kr.
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor

Ferratum snabblån

Hos Ferratum kan du snabbt och smidigt låna alltifrån 1000 kr upp till 40 000 kr. Lånen som erbjuds kommer med stor frihet. Inte minst då man valt att erbjuda ett flexibelt kreditkonto istället för ett vanligt lån. Det här innebär bland annat att du som låntagare sköter lånet på dina egna villkor och enkelt kan ta ut pengar när du behöver. Detsamma gäller återbetalningen som du till mångt och mycket kan reglera själv.

De lån som erbjuds hos Ferratum är så kallade högkostnadskrediter som är kopplade till en hög effektiv ränta. Det handlar även om lån utan säkerhet vilket innebär att du kan använda pengarna till precis vad du vill. Det här innebär också att det är lite enklare att få lånet och du behöver vare sig någon säkerhet, någon borgenär eller någon medsökande.

Löptiden på Ferratums lån varierar då lånen kommer i form av kreditkonton. Det här innebär också att du har större möjligheter att hantera lånet på ett sätt som passar dig. Exempelvis kan du göra uttag från ditt kreditkonto när behov uppstår. Du betalar sedan enbart ränta på den kredit du faktiskt nyttjar. Detta istället för att stå och betala ränta på lånepengar som inte används. Således behöver lånet inte bli så dyrt så till vida att du inte utnyttjar hela det beviljade kreditutrymmet.

Att ansöka om ett lån hos Ferratum är otroligt enkelt och allting sköts direkt via nätet. Låneansökan sker på Ferratums hemsida där du anger det belopp du vill låna samt fyller i de uppgifter som efterfrågas. När detta är gjort får du omedelbart ett besked om huruvida din låneansökan är godkänd eller inte.

Om du har Nordea, Swedbank, Handelsbanken eller SEB får du alltid pengarna utbetalda direkt. Eftersom Ferratum även erbjuder direktutbetalning under helger så behöver du aldrig vänta länge på pengarna. Har du konto i annan bank än de som nämnts här så får du dessa utbetalda under eftermiddagen om din låneansökan blivit godkänd under förmiddagen samma dag. Får du istället ditt lån godkänt under kvällen så dimper pengarna ner på kontot nästföljande dag.

Krav för att få låna hos Ferratum

För att bli beviljad ett lån hos Ferratum måste du uppfylla långivarens krav. Man är dock tydliga att man godkänner majoriteten av de ansökningar som kommer in. Detta under förutsättning att Ferratum anser att låntagaren har den ekonomi som krävs för att återbetala lånet i tid. När det gäller grundkraven som kreditinstitutet har så ser du dessa nedan.

·       Du måste vara minst 21 år gammal.

·       Det måste finnas en deklarerad inkomst av något slag.

·       Du måste vara skuldfri hos Kronofogden.

·       Du måste vara folkbokförd i Sverige.

Det enda kravet som sticker ut är åldersgränsen på 21 år. Många av Ferratums konkurrenter erbjuder lån även till den som är 18 år. Men här är åldersgränsen alltså högre. Är du yngre än 21 år så kan du istället vända dig till Monetti som till skillnad från Ferratum accepterar yngre låntagare. Däremot är betalningsanmärkningar inga problem om du vill ansöka om ett smslån hos Ferratum. Istället för att granska låntagarens ekonomiska historik väljer Ferratum att se på den framtida återbetalningsförmågan istället.

Ränta och avgifter

Hos Ferratum behöver du aldrig oroa dig för några dyra uttagsavgifter när du gör uttag från ditt kreditkonto. Istället erbjuder man fria uttag vilket är en befrielse för många låntagare. Man tar inte heller ut några fakturaavgifter och du betalar ingen uppläggningsavgift för att komma igång med lånet. Det här gör uppstarten av ditt lån mycket billigare i jämförelse mot vad det kostar om du vänder dig till en annan långivare.

När det gäller räntan har man valt att köra med en fast daglig ränta på 0,1164383%. Det här gäller för alla lån oavsett hur mycket du använder av krediten eller hur snabbt du återbetalar skulden. Det här är en väldigt låg ränta jämfört med många av konkurrenterna, vilket också är en utav anledningarna till att den här långivaren är så pass populär. När det gäller årsräntan så ligger den på 42,4999795% (2023-02-10). Detta innebär att du som lånar 10 000 kr under ett år betalar en effektiv ränta på 51,84%.

Utan avgifter och med ränta på endast den nyttjade krediten blir Ferratum ett billigt alternativ för den som vill ha ett flexibelt och kostnadseffektivt snabblån.

Räkneexempel:

Utnyttjad kredit om 25 000 kr i 12 månader, totalt belopp att återbetala 30 958,33 kr (snitt 2 580 kr per månad). Effektiv årsränta: 54,05 %. Kontokredit med variabel nominell årsränta på 43,9999835 %. Övriga avgifter: Uppläggningsavgift 0 kr.

Fördelarna med ett kreditkonto

Fördelarna med ett kreditkonto jämfört med ett vanligt SMS lån är den frihet och kontroll som kreditkontot medför. Du ansöker om en högsta kreditgräns hos Ferratum och det är sedan detta utrymme som du har att röra dig med. Du behöver däremot inte använda alla pengarna om du inte har behov för det. Istället kan du välja att bara göra enstaka uttag på specifika belopp. Du betalar sedan endast ränta på den del av lånet som du faktiskt nyttjar.

Ett kreditkonto passar den som vill ha en buffert tillgänglig eller den som vill kunna ta löpande snabblån utan att behöva göra nya ansökningar. Även om flexibiliteten kopplad till Ferratums kontokredit är stor är det samtidigt viktigt att man betalar tillbaka pengarna i tid. Genom att göra detta slipper man onödiga ränteavgifter.

Ferratum kundtjänst

Om du har några frågor eller bekymmer inför din ansökan hos Ferratum så går det bra att kontakta företagets kundtjänst. Ferratum och dess kundtjänst har öppet alla dagar i veckan och det finns flera olika alternativ för att få hjälp.

Vill du ringa till Ferratum går det bra att göra detta på 020-12 30 30. Det går också bra att mejla till kundtjanst@ferratumbank.se. Som kund kan du även chatta med låneföretaget när du behöver hjälp. Om du har en enklare fråga så kan det löna sig att kika in Ferratums FAQ. Där hittar du svaren på de vanligast förekommande frågorna som uppstår inför en låneansökan.

Ferratums öppettider:

·       Måndag till fredag: 09:00 – 17:00

·       Lördag och söndag: 11:00 – 18:00

FERRATUM

  • PENGAR DIRKET
  • KREDITKONTO
  • OK MED ANMÄRKNING
  • INGEN UC