Freedom Finance

Freedom Finance räknas som en ledande aktör när det gäller låneförmedling i Sverige. I över 20 år har företaget erbjudit sina tjänster och förmedlat privatlån till svenska medborgare. Eftersom detta är en fristående låneförmedlare innebär det att du inte lånar pengar direkt av Freedom Finance utan av kända svenska banker och kreditinstitut. Numera är verksamheten en del av globala Zmarta Group och bolaget har kontor i såväl Sverige som i Finland och Tyskland med över 200 medarbetare.

Redan 1999 startar Bolåneservice i Ängelholm i Skåne. Bolaget fungerar redan från början som en fristående låneförmedlare som efter fyra år byter namn till dagens Freedom Finance. Under 2007 köper företaget upp norska Centrum varpå finska Freedom Rahoitus lanseras året därpå, 2008. Hela verksamheten köps emellertid upp av H.I.G Capital 2013 och 2015 lanseras företagsgruppen Zmarta Group. Hösten 2016 förvärvas Zmarta Group av Bauer Media Group. Sedan 2018 är även tjänsten Elskling en del av bolaget.

Lånebelopp
5000 - 600000 kr
Återbetalningstid
1 - 18 år
Utan UC
Nej
Startavgift
0 kr
Effektiv Ränta
2,99-29,40%
i
Räntan sätts individuellt och sträcker sig mellan 2,95 och 26,05% (effektiv ränta 2,99-29,40%). Ett annuitetslån på 180 000 kr under 10 år med rörlig ränta 5,95 % (startavg. 0:- / aviavg. 0:-) ger en effektiv ränta på 6,11%. Totalt belopp att betala blir 239 262 kr och kostnad per månad med 120 avbetalningar blir 1994 kr.
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor

Privatlån upp till 600 000 kronor

Du kan ansöka om ett privatlån på upp till 600 000 kronor utan säkerhet genom Freedom Finance. Din ansökan skickas uttill mer än 30 olika banker och låneinstitut, däribland Santander, SEB, Forex Bank, IKANO Bank och Resurs Bank. En komplett lista finns tillgänglig hos Freedom Finance. Eftersom det finns ett sådant brett urval med långivare har du möjlighet att få ett privatlån utan säkerhet även om du har en eller flera betalningsanmärkningar, så länge du inte har ett aktuellt skuldsaldo hos Kronofogden. Fördelen med att använda en låneförmedlare som Freedom Finance är att du kan ansöka om ett privatån hos flera banker samtidigt medan det bara görs en enda kreditupplysning hos UC. Det är dessutom kostnadsfritt att använda tjänsten och du binder dig inte till någonting förrän du signerar lånehandlingarna.

Så här ansöker du

Det är väldigt lätt att ansöka om ett privatlån hos Freedom Finance. Via hemsidan kan du justera beloppet och återbetalningstiden väldigt enkelt och se vad lånet kostar dig per månad. När du är nöjd fyller du i din ansökan på sajten eller också ringer du in till 0431-474700. I samband med att du skickar in en ansökan görs en kreditupplysning via UC och därefter kontaktar Freedom Finance dig inom ett dygn för att rådgöra vilket lån som passar dig och din situation allra bäst. Om och när din ansökan blir beviljad får du alltså flera olika erbjudanden om lån som passar dig. I och med att det rör sig om olika banker och kreditinstitut sätts räntan individuellt efter just dina förutsättningar.

När du gör ditt val och bestämmer dig för att låna hos en specifik bank skickas handlingar hem till dig som du skriver under. Pengarna sätts in på ditt konto inom tre till fem dagar - det avgörs till viss del om långivaren du väljer tar emot signeringar med BankID. Då går det i regel betydligt snabbare.

Samla lån via Freedom Finance

Freedom Finance erbjuder möjligheten att samla dina lån. Om du har tagit flera dyra snabblån och smålån tidigare som kostar tusentals kronor varje månad kan du spara in en hel del genom att samla lånen i ett i stället och därmed får du bättre villkor. Inte nog med att du kan spara en hel del pengar blir det lättare för dig att hantera din avbetalning. Små snabblån kallas även för högkostnadslån på grund av sina höga räntor. Här kan du få ner räntekostnaderna rejält vilket hjälper dig att komma på fötter igen.

Det krävs alltså att du tar ett nytt lån som motsvarar den totala summan du är skyldig dina tidigare långivare. Räkna ihop din sammanlagda skuld och kontrollera räntorna för lånen. Passa också på att räkna med om du har köpt produkter på avbetalning eller kredit som du kan betala av direkt med ett större privatlån. Tänk på att dina villkor oftast blir ännu bättre för lånet om du har en medsökande. Behöver du ytterligare hjälp kring hur du samlar lånen kan du kontakta personalen på Freedom Finance eller också fyller du bara i låneansökan och skriver i din totala skuld som du behöver täcka i avsnittet ”önskar lösa andra lån/krediter”.

Även om du har betalningsanmärkningar sedan tidigare kan du få ett lån beviljat hos Freedom Finance. Däremot får du inte ha något skuldsaldo hos Kronofogden.

Ansök om billån

Hos Freedom Finance kan du också ansöka om billån där du inte behöver använda bilen som säkerhet. Det kvittar om bilen är ny eller begagnad. Ett klassiskt billån görs genom att du lånar för att köpa bilen genom avbetalning. På det sättet är bilen en säkerhet för lånet genom ett så kallat äganderättsförbehåll. Detta betyder att lånet måste lösas om du säljer din bil igen. Dessutom måste du ha minst 20 procent av köpesumman själv. Via Freedom Finance kan du däremot ta ett billån utan säkerhet och du kan även låna hela summan om du behöver det. På det viset slipper du att lägga ut en insats själv först.

Även vid billån skickas din ansökan till samtliga banker och kreditgivare som Freedom Finance samarbetar med. Därefter får du erbjudanden om ett lån som passar dig och du får välja det du tycker låter bäst i din situation. Billånets ränta sätts individuellt.

Krav för lån hos Freedom Finance

Freedom Finance är en låneförmedlare och det är bankerna och långivarna som gör egna bedömningar av dig när du ansöker om ett lån. Hur bedömningen görs har att göra med respektive långivares kriterier och modeller. Därefter blir du godkänd eller får avslag. Oavsett finns det vissa krav som du måste uppfylla när du vill låna via Freedom Finance.

  • Du måste vara minst 18 år gammal.
  • Det krävs en årlig inkomst på minst 100 000 kronor.
  • Du får inte ha något skuldsaldo hos Kronofogden.

Individuell ränta på lånet

Räntan bestäms och sätts individuellt för varje sökande och sträcker sig mellan 2,95-26,05% (effektiv ränta 2,99-29,40%). Vad den landar på har att göra med hur mycket du vill låna, din förmåga att betala tillbaka och om du har tidigare eventuella skulder och betalningsanmärkningar. Räntan blir lägre om du har en bättre återbetalningsförmåga eller om du har en medsökande. Månadskostnaden för ditt lån påverkas därmed av räntan och storlek på lånet. Ju bättre förutsättningar du har desto lägre blir också månadskostnaden.

Amortering och avgifter

Du kan justera löptiden för ditt lån i samband med att du skickar in din ansökan. Hos Freedom Finance kan du välja att amortera ditt lån i upp till 18 år. Ett högre lånebelopp kräver med stor sannolikhet att du behöver längre tid på dig att amortera ditt lån. Behöver du låna ett lägre belopp kan det vara skönt att välja en kortare tid för amortering för att beta av skulden så snabbt som möjligt. Övriga avgifter som eventuellt tillkommer på ditt lån beror på vilken bank eller vilket kreditinstitut du väljer att låna hos.

Kundservice hos Freedom Finance

Det kvittar vilken tid på dygnet du ansöker om lån och behöver hjälp hos Freedom Finance - kundtjänsten finns på plats för att du ska kunna få svar. Du kan ringa in på 0431-474700 eller också kan du skicka ett mejl till info@freedomfinance.se. Besöksadressen är Polisgatan 4 i Ängelholm.

På Freedom Finance egen hemsida finns det gott om information och vanliga frågor och svar som är samlade i respektive sektion som rör privatlån, billån och möjligheter att samla lån liksom en praktisk ordlista.

FREEDOM FINANCE

  • INGÅR I ZMARTA GROUP
  • MER ÄN 20 ÅRS ERFARENHET
  • BILLÅN UTAN SÄKERHET
  • EN ANSÖKAN – ÖVER 30 LÅNGIVARE