Extralånet

Med Extralånet från Catalunia Capital AB kan du låna från 10 000 kr upp till 50 000 kr utan UC koll. Du väljer själv återbetalningstid och kan välja att betala tillbaks ditt lån under mellan 1-10 år. För att vara ett lån utan UC så är räntan på Extralånet låg. Den effektiva ränta ligger på 28,01% medan den fasta nominella årsräntan ligger på 31,82%. Jämför man däremot lånet med ett vanligt privatlån så ligger räntan i det högsta spannet av vad som är brukligt. Däremot är Extralånet ett bra alternativ till små dyra lån så som snabblån och kontokrediter utan UC. Det är ett lån med Bisnode som inte kommer att påverka din kreditvärdighet negativt. Storbankerna kan nämligen inte se din förfrågan hos Bisnode. Något som kan vara viktigt för den som i närstående framtid tänkt ta ett bolån eller ett större billån.

Catalunia Capital AB som står bakom Extralånet är en trygg och pålitlig långivare. Företaget följer samtliga riktlinjer som Finansinspektionen och Konsumentverket har kring utlåning och utgivning av krediter. Vidare innehar man alla erforderliga tillstånd från FI.

Lånebelopp
10000 - 50000 kr
Återbetalningstid
12 - 120 mån
Utan UC
Ja
Startavgift
0 kr
Effektiv Ränta
31,82%
i
Räkneexempel: 30 000 kr i annuitetslån på 4 år med 27,95% nominell ränta, 31,82% effektiv ränta, kostar 1 045 kr/mån (48 ggr). Att återbetala: 50 160 kr inkl. alla avgifter.
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor

Låna upp till 50 000 kr utan UC med Extralånet

Extralånet erbjuder dig att låna upp till 50 000 kr utan UC. Vid kreditprövningen använder man sig istället av Bisnode vilket inte kommer att påverka din framtida kreditvärdighet. Detta gör Extralånet till ett bra val för dig som inte vill samla på dig onödiga förfrågningar i ditt UC-register. Dessutom lånar du till en fast årsränta på 27,95%. Din kreditvärdighet kommer alltså inte att påverka huruvida du får låg eller hög ränta. Istället erbjuds samtliga låntagare samma fasta ränta. Denna ränta är dessutom betydligt lägre än för sedvanliga sms lån. Med anledning av detta kan det vara ett klokt val att samla dina befintliga smålån och kreditlån hos Extralånet.

Jämför man istället Extralånet med ett vanligt privatlån så har man en högre ränta än de flesta större låneinstitut. Däremot är man mer flexibla i sin kreditgivning då man bland annat erbjuder lån trots betalningsanmärkning och låg inkomst.

Avgifter och ränta Extralånet

Hos Extralånet erbjuder man utlåning med fast ränta till skillnad mot många andra låneinstitut som arbetar med individuell räntesättning. Den fasta årsräntan på Extralånet ligger på 27,95%. Den effektiva räntan ligger på 31,82% och inkluderar alla eventuella avgifter. Extralånet tillhör nya lån 2023 och med anledning av att man är en ny aktör har man valt att initialt bjuda på uppläggningsavgiften. Man tar inte heller ut några månatliga aviavgifter. Nedan återfinner du ett representativt exempel för avgifter och ränta för Extralånet.

Räkneexempel:

30 000 kr i annuitetslån på 4 år med 27,95% nominell ränta, 31,82% effektiv ränta, kostar 1 045 kr/mån (48 ggr). Att återbetala: 50 160 kr inkl. alla avgifter.

Krav för att få låna hos Extralånet

För att du ska kunna bli beviljad ett lån hos Extralånet krävs det att du uppfyller företagets grundkrav. De uppgifter du lämnar i din låneansökan kommer att kontrolleras mot de krav du ser nedan.

  • Minst 18 år gammal. Högst 70 år.

  • Inget aktuellt skuldsaldo hos Kronofogden

  • Kunna identifiera dig med mobilt BankID

  • Inkomst på lägst 12 500kr/mån från tjänst, pension eller näringsverksamhet

  • Svensk folkbokföringsadress och personnummer

Har du gamla utmätningsförsök eller har gamla betalningsanmärkningar så är detta inget problem. Så länge du inte har några aktiva skulder hos Kronofogden. Då kan ett pantlån istället vara lösningen.

Ansök snabbt och enkelt med BankID

Extralånet erbjuder en helt digital låneansökan där identifiering sker med mobilt BankID. Du kan se fler lån med BankID här på Allt om Privatlån. För att påbörja din låneansökan hos Extralånet behöver du bara besöka www.extralanet.se. Där väljer du en lånesumma mellan 10 000 kr och 50 000 kr. Du får även välja vilken återbetalningstid du vill ha på lånet. Sedan följer ett par frågor kring din ekonomi samt att du får uppge dina personuppgifter och kontaktuppgifter. När detta är gjort kan du säkert och snabbt identifiera dig med mobilt BankID och skicka in din ansökan.

Efter din låneansökan är skickad till Extralånet så tar företaget en kreditupplysning från Bisnode på dig. Därefter sker kreditprövning och när den är gjord får du direkt svar på din ansökan. Vid godkänt lån betalas pengarna ut till ditt angivna bankkonto inom 1-2 dagar beroende på bankernas bryttider.

Kontakt och öppettider Extralånet

Extralånet är öppet för ansökan dygnet runt. Dom erbjuder dock inte lån med utbetalning dygnet runt vilket kan vara värt att nämna. Låneansökan hanteras under företagets öppettider och det är även då kundtjänst finns på plats för att svara på frågor.

Måndag: 09:00 - 17:00

Tisdag: 09:00 - 17:00

Onsdag: 09:00 - 17:00

Torsdag: 09:00 - 17:00

Fredag: 09:00 - 17:00

Lördag: Stängt

Söndag: Stängt

Behöver du komma i kontakt med Extralånet så gör du detta enklast via mail på kontakt@extralanet.se. Men du når även Extralånets kundtjänst via telefon på 08-12 44 82 88. Du kan även hitta svar på din fråga under FAQ på Extralånets hemsida.

EXTRALÅNET

  • UTAN UC
  • LÅNA 50 000 KR
  • SVAR DIREKT
  • FAST ÅRSRÄNTA