Lån med utbetalning dygnet runt

Lån med natt- och kvällsutbetalning

Behöver du låna pengar under natten eller kvällen så kan det kännas skönt att veta att det finns lån med utbetalning dygnet runt. Det finns även lån med helgutbetalning om ett behov av pengar uppstår under lördagar eller söndagar. De lån som har utbetalning dygnet runt är oftast snabblån i form av kontokrediter utan UC. Dessa lån kan du både ansöka om och få utbetalda under nattetid.

Även om det är möjligt att låna under kvällar och helger så bör det göras med försiktighet. Man bör alltså inte missbruka möjligheten genom att exempelvis låna för att festa eller spela på casino. Att ta ett smslån är dessutom förenat med höga kostnader. Har du möjlighet att vänta på pengarna så kan det alltså vara mer gynnsamt att ansöka om ett vanligt blancolån under dagtid istället.

För att kunna låna 24/7 och dessutom få lånet utbetalt under natten så krävs det att långivaren erbjuder en ansökningsprocess som är automatiskt. Men du kan även förbereda dig inför situationer som kräver att du snabbt kan få fram pengar under kvälls- eller helgtid. Detta genom att redan sedan tidigare ha en kontokredit beviljad. Har du detta så kan du själv sköta uttag från din kreditlina när som helst på dygnet. Du betalar dessutom bara ränta och avgifter för den del av kreditlinan som utnyttjas. Med andra ord kan man ansöka om en kontokredit helt i förebyggande syfte utan att detta kostar dig något.

Nedan listar vi lån med utbetalning dygnet runt. Vi rekommenderar dig att du jämför lån innan du bestämmer dig för att göra en ansökan.

Lånebelopp
2000 - 70000 kr
Återbetalningstid
1 - 12 mån
Utan UC
Ja
Startavgift
395 kr
Effektiv Ränta
12,87-236,5 %
i
Räkneexempel: En kredit på 5 000 kr till 39,5 % ränta med en återbetalningstid på sex månader (med sex återbetalningar om 929,57 kr, 1 381,57 kr, 1 344,65 kr, 1 307,74 kr, 1 270,83 kr samt 1 233,91 kr) och 685 kr i uppläggningsavgift, 685 kr i förlängningsavgift samt 360 kr i aviavgifter ger en effektiv ränta på totalt 125,59 %. Det totala beloppet att återbetala är 7 468,27 kr.
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor
Lånebelopp
1000 - 30000 kr
Återbetalningstid
2 - 82 mån
Utan UC
Ja
Startavgift
280 kr
Effektiv Ränta
51,95-77,75%
i
Räkneexempel: Ett uttag om 15 000 kr/12 mån/12 aviseringar/Uppl.avg. 280 kr/Avi.avg. 45 kr (45x12, totalt 540 kr)/1 st Uttag.avg 95 kr/Månadsbelopp 1 786 kr (snitt)/Totalbelopp 21 412 kr/Rörlig ränta 39,8 %/ Effektiv ränta 58,51 %.
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor
Lånebelopp
1000 - 40000 kr
Återbetalningstid
1 - 12 mån
Utan UC
Ja
Startavgift
0 kr
Effektiv Ränta
54,04%
i
Utnyttjad kredit om 25 000 kr i 12 månader, totalt belopp att återbetala 30 958,33 kr (snitt 2 580 kr per månad). Effektiv årsränta: 54,05 %. Kontokredit med variabel nominell årsränta på 43,9999835 %. Övriga avgifter: Uppläggningsavgift 0 kr.
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor
Lånebelopp
2000 - 50000 kr
Återbetalningstid
- mån
Utan UC
Ja
Startavgift
485-895 kr
Effektiv Ränta
12,87-236,5%
i
En kredit på 5 000 kr till 39,5 % ränta med en återbetalningstid på sex månader (med sex återbetalningar om 929,57 kr, 1 381,57 kr, 1 344,65 kr, 1 307,74 kr, 1 270,83 kr samt 1 233,91 kr) och 685 kr i uppläggningsavgift, 685 kr i förlängningsavgift samt 360 kr i aviavgifter ger en effektiv ränta på totalt 125,59 %. Det totala beloppet att återbetala är 7 468,27 kr.
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor
Lånebelopp
2000 - 50000 kr
Återbetalningstid
1 - 3 mån
Utan UC
Ja
Startavgift
395 kr
Effektiv Ränta
60%
i
Ett lån på 10 000 kr till 39% nominell ränta med en återbetalningstid på 4 månader, där kunden väljer att betala lägsta beloppet i 3 månader, är 60.6%. De fyra månatliga återbetalningarna är: första månaden 1 777 kr, andra månaden 1 137 kr, tredje månaden 1 100 kr och den fjärde månaden 7 748 kr (7 500 kr återstående kapital plus 248 kr ränta). Den effektiva räntan inkluderar 249 kr uppläggningsavgift. Totalt belopp att betala är 11 763 kr. Om kunden väljer att återbetala lånet helt på förfallodagen utan att betala minimibelopp så är det totala beloppet som ska återbetalas 10 623 kr, med en effektiv ränta på 87.8%. Exemplet är baserat på löptid på 35 dagar.
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor

Smslån med utbetalning under natten

Det är långt ifrån alla lån som går att få utbetalda under nattetid och kvällar. Främst handlar det om högkostnadskrediter i form av smslån. Däremot är det ofta möjligt att ansöka om lån under natten – oavsett om det handlar om större privatlån eller mindre snabblån. Detta då låneansökan i stort sett alltid sker digitalt. Men att göra en låneansökan och att få ett lån utbetalt är två helt olika saker. Det är först när en låneansökan är behandlad och godkänd som lånet kan betalas ut. Detta är vanligtvis något som sker under långivarens öppettider och få långivare har kundtjänst på plats under kvällar och nätter.

För de långivare som inte håller öppet under natten men som ändå vill ge låntagare möjlighet att få pengar dygnet runt erbjuds ofta en automatiserad ansökningsprocess. Detta innebär att din ansökan behandlas och att kreditprövning genomförs helt automatiskt. Blir ansökan då beviljad så kommer pengarna att utbetalas omedelbart med hjälp av direkt utbetalning av lån. Ett annat alternativ för den som vill låna nattetid är att ansöka om en kontokredit.

Lån med utbetalning dygnet runt
Behöver du låna pengar under natten så kan du ta ett lån med utbetalning dygnet runt

Pengar på kontot dygnet runt med kontokredit

Vill du försäkra dig om att du alltid kan få pengar på kontot dygnet runt så kan du ansöka om en kontokredit. När du väl har fått ett kreditkonto beviljat så kan du nämligen själv reglera uttag och återbetalningar så som det passar dig. På så sätt kan du göra uttag från din kontokredit under nattetid, kvällstid och helg. Du är inte heller beroende av långivarnas öppettider utan har själv tillgång till din kredit. Du kan också välja uttagsbelopp själv så länge beloppet ryms inom de kreditutrymme du initialt ansökte om. Vidare betalar du bara för den del av krediten som du tar ut.

Många av de kontokrediter utan UC som finns på marknaden är kopplade till direkt utbetalning. På så sätt har du alltid pengarna på kontot omedelbart efter det att du gjort ett uttag. Detta förutsätter dock att långivaren erbjuder direkt utbetalning av lån till konton i just din specifika bank. Men vanligtvis brukar långivare kunna göra utbetalningar av lån under nattetid till konton i Swedbank, Nordea, SEB, Handelsbanken och Danske Bank.

Vad krävs för att få låna dygnet runt?

För att kunna ta ett smslån dygnet runt med utbetalning på natten krävs det att du når upp till det grundkrav som långivaren ställer. Dessa grundkrav är förhållandevis låga i jämförelse med vad som krävs för att få större lån så som privatlån eller bolån. Vanligtvis räcker det med att du har en någorlunda stabil ekonomi och inte har några aktiva skulder hos Kronofogden. För dig som har aktiva skulder hos Kronofogden så kan istället ett pantlån eller ett omstartslån vara lösningen. Dessa lån går dock inte att få utbetalda under nattetid eller kvällstid.

Vanliga krav för smslån med utbetalning dygnet runt är att du ska ha fyllt 18 år samt ha någon form av inkomst. Denna inkomst kan komma från exempelvis en tjänst, pension eller a-kassa. Du måste även vara folkbokförd i Sverige samt inneha ett svenskt bankkonto och mobiltelefonnummer. För att kunna ansöka digitalt krävs det även att du har ett BankID.

Frågor & svar om att låna dygnet runt

Kan jag ta ett smslån på natten?

Finns det lån där pengarna betalas ut dygnet runt?

Vart är det enklast att få lån nattetid?

Kan jag låna utan UC under natten?

Kan jag låna dygnet runt med betalningsanmärkningar?

Lån utan UC med utbetalning dygnet runt

När du ansöker om ett lån med utbetalning dygnet runt så handlar det om att låna utan UC. De långivare som erbjuder lån med dygnet-runt-utbetalning använder sig alltså inte av UC i samband med kreditprövningen. Detta innebär dock inte att inte någon kreditupplysning tas när du lånar under natten eller kvällen. Istället så använder långivaren sig av alternativa företag för att inhämta ekonomisk information om dig. Vanligt förekommande kreditupplysningsföretag som används är Creditsafe, Bisnode och Safenode.

När du lånar under natten utan UC så riskerar du ingen sämre kreditvärdighet. I och med att Upplysningscentralen inte används så får du inga förfrågningar i ditt register hos UC. Detta gör att du kan hålla ditt kreditscore intakt. Storbankerna och andra större låneinstitut får alltså inte reda på din ansökan.

Fördelar och nackdelar med smslån på natten

Det finns både fördelar och nackdelar med smslån på natten. Självklart är tillgängligheten en fördel då du faktiskt kan få pengar utbetalda under hela dygnet. Detta kan hjälpa dig om du hamnar i en akut situation som sker utanför bankerna- och långivarnas öppettider. Ibland kanske du måste ut med pengar tidigt på morgonen och då kan det kännas skönt att veta att pengarna redan finns på kontot. Det kan handla om att du har en oväntad utgift eller att en faktura håller på att förfalla. Oavsett vad skälet till att du lånar är så finns det alltså möjligheter att få lånet utbetalt både under kvällar och helger vilket ger stor flexibilitet till den personliga ekonomin.

När det gäller nackdelar som är kopplade till lån dygnet runt så handlar det främst om kostnaderna. Lån som betalas ut under natten har hög effektiv ränta. Du betalar således en stor kostnad i förhållande till den lilla summa som lånas. Vidare har smslån under natten en kort återbetalningstid. Det gäller därmed att vara säker på att man har möjlighet att återbetala lånet i tid för att inte dra på sig ännu fler kostnader. En annan nackdel är att det är lätt att man missbrukar det faktum att man alltid kan få tillgång till pengar. Med en stor tillgänglighet är det lätt att överbelåna sig och hamna i en ond lånespiral som är svår att ta sig ur.