Låna utan UC med betalningsanmärkning

Lån utan UC med betalningsanmärkning

Har du betalningsanmärkningar så kanske du tidigare upplevt svårigheter med att få ett lån av banken. Ansökningar om större lån hos storbankerna och låneinstituten har en tendens att bli nekade. Men däremot att låna utan UC med betalningsanmärkning brukar inte vara något problem. Med anledning av detta har vi sammanställt en lista här nedan där du återfinner långivare som erbjuder dig lån utan UC med en- eller flera betalningsanmärkningar.

Att låna med betalningsanmärkningar utan UC innebär att du tar ett så kallat snabblån där långivaren inte vänder sig till Upplysningscentralen för kreditupplysning. I samband med kreditprövningen används istället alternativa kreditupplysningsföretag. Vanligt förekommande sådana när det gäller lån utan UC med betalningsanmärkningar är Creditsafe, Bisnode och Safenode. Förfrågningar hos dessa företag kommer inte att registreras i din UC.

Hur många betalningsanmärkningar som accepteras när du tar ett lån utan UC varierar. Vissa långivare accepterar upp till sex betalningsanmärkningar medan andra aktörer enbart tillåter en eller två anmärkningar. Det viktigaste är att det är gamla betalningsanmärkningar då det inte är möjligt att låna med aktiva skulder hos Kronofogden.

Är du i behov av en större lånesumma så finns det även långivare som erbjuder privatlån trots betalningsanmärkningar. Ansöker du om ett sådant får du dock räkna med att långivaren kommer att inhämta kreditupplysning från UC vilket gör att du får en förfrågan i ditt register.

Lånebelopp
1000 - 30000 kr
Återbetalningstid
5 - 72 mån
Utan UC
Ja
Startavgift
0 kr
Effektiv Ränta
29,33%
i
En utnyttjat kredit om 15 000 kr som återbetalas under 12 mån med nominell ränta på 26% har en effektiv årsränta om 29,33%. Totalt belopp att återbetala är 17 195 kr (1433 kr/mån).
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor
Lånebelopp
1000 - 45000 kr
Återbetalningstid
1 - 12 mån
Utan UC
Ja
Startavgift
0 kr
Effektiv Ränta
47,64%
i
Utnyttjad kredit om 10 000 kr i 12 mån, totalt belopp att återbetala 12 145 kr (ca 1012 kr per månad). Effektiv årsränta: 47,64%. Kontokredit med variabel nominell årsränta på 39,60%. Vid kontouttag om 10 000 kr är 30 dagars lånekostnad 330,00 kr (dagsränta 0.1085 %) och minsta återbetalning per månad är 400 kr.
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor
Lånebelopp
1000 - 10000 kr
Återbetalningstid
1 - 3 mån
Utan UC
Ja
Startavgift
300 kr
Effektiv Ränta
69,95-4568,91%
i
Räkneexempel: Kredit på 10 000 kr med återbetalningstid 90 dagar. Totalt att återbetala: 11392.00 kr, alltså 3797.33 kr per månad. Beloppet dras via autogiro. Effektiv ränta: 69.65%. Årlig fast ränta: 39%. Uppläggningsavgift: 300 kr. Aviavgift: 39 kr.
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor
Lånebelopp
10000 - 30000 kr
Återbetalningstid
12 - 60 mån
Utan UC
Ja
Startavgift
0 kr
Effektiv Ränta
28,07%
i
Räkneexempel: Lån på 10 000 kr med löptid 3 år. Nominell fast årsränta 25%. Effektiv ränta 28,07%. Kostnad 398 kr/mån. Totalt belopp att återbetala 14 328 kr.
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor
Lånebelopp
10000 - 50000 kr
Återbetalningstid
12 - 120 mån
Utan UC
Ja
Startavgift
0 kr
Effektiv Ränta
28,01%
i
Räkneexempel: 20 000 kr i annuitetslån på 1 år med 24,95% nominell ränta, 28,01% effektiv ränta, kostar 1 901 kr/mån (12 ggr). Att återbetala: 22 805 kr inkl. alla avgifter.
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor

Sms lån med betalningsanmärkningar

För den med betalningsanmärkningar kan ett sms lån vara en lämplig lösning vid akut behov av pengar. Ett sms lån är ett lån utan UC vilket innebär att långivaren inte gör någon UC kontroll i samband med kreditprövningen. På så sätt får du ingen förfrågan i ditt UC-register och storbankerna kan heller inte se att din ansökan. Detta gör att du slipper få en försämrad kreditvärdighet och dina chanser att få lån i framtiden förblir oförändrade. Detta är extra viktigt för den person som redan besitter betalningsanmärkningar och har en sämre kreditscore.

När du ansöker om ett sms lån med betalningsanmärkningar så kan du låna alltifrån 1000 kr upp till 50 000 kr. Du kan dessutom låna med låg kreditvärdighet. Lånet ska i regel återbetalas i sin helhet inom några månader. Det finns dock undantag så som kontokrediter utan UC där återbetalningen är mer flexibel. Det handlar dock alltid om högkostnadskrediter med hög ränta och höga avgifter. Något du bör ta i beaktning innan du beslutar dig om att låna utan UC med betalningsanmärkningar.

Låna med betalningsanmärkningar utan UC
Lån utan UC med betalningsanmärkningar är ett alternativ för dig med sämre kreditvärdighet

Vad är en betalningsanmärkning?

En betalningsanmärkning är något man får om man inte betalar sina lån eller räkningar i tid. Innan en betalningsanmärkning uppstår blir man dock påmind om den uteblivna betalningen. Detta genom att företaget man står i skuld till skickar ut påminnelser. Hur många påminnelser som skickas ut varierar mellan olika företag. En påminnelse är ofta förenad med förseningsavgift och dröjsmålsränta vilket gör att skulden växer. Om betalning ändå uteblir efter att företaget skickat påminnelser så kan ärendet drivas vidare av ett inkassobolag. Får du inkassokrav så kommer ytterligare avgifter att läggas till din skuld.

Resultatet av utebliven betalning är ofta ett betalningsföreläggande som företaget ansöker om hos Kronofogden. Invänder du inte mot betalningsföreläggandet så uppstår en betalningsanmärkning. En eller flera betalningsanmärkningar kan göra det svårt för dig att få vanliga blancolån och konsumtionslån. Detta då långivaren ser betalningsanmärkningen som en indikation på en ostabil ekonomi. Långivare som erbjuder lån utan UC med betalningsanmärkning väljer dock att se på din nuvarande situation istället för vad som hänt i de förflutna.

Låna utan säkerhet och slipp UC kontroll

När du väljer att ta ett lån med betalningsanmärkningar utan UC kontroll så handlar det om ett lån utan säkerhet. Detta innebär att du inte behöver säkerheter i form av bostad eller bil för att kunna bli beviljad ett lån. Detta till skillnad från exempelvis bolån och billån. Dessutom lånar du till precis vad du vill utan att långivaren ställer krav på att pengarna ska användas till specifika ändamål. Att låna utan säkerhet och utan UC innebär vidare att du får svar på din låneansökan direkt. Ansökan sker helt digitalt och du behöver inte ens skriva på några fysiska lånehandlingar. Istället verifierar du din ansökan och identifierar dig smidigt med BankID.

De flesta lån utan UC med betalningsanmärkning betalas dessutom ut direkt. Detta då det handlar om SMSlån med direktutbetalning till alla större banker så som Swedbank, Handelsbanken, Nordea, SEB och Danske Bank. Således kan du låna med betalningsanmärkningar och få pengarna på kontot inom 15 minuter.

Vanliga frågor och svar

Ja, det är möjligt att låna utan UC med betalningsanmärkningar. Det handlar om snabblån mellan 1000 kr upp till 50 000 kr där långivaren inte gör någon UC kontroll.

Hur många betalningsanmärkningar som accepteras när du lånar utan UC varierar mellan olika långivare. Vissa långivare accepterar en till två anmärkningar medan andra aktörer godkänner upp till sex betalningsanmärkningar.

Riskerna ser olika ut beroende på hur din ekonomiska situation ser ut. Den främsta risken är att du inte kan återbetala ditt lån i tid och därmed riskerar att få en ny betalningsanmärkning.

En betalningsanmärkning finns kvar i UC:s register i tre år innan den försvinner.

Bland de långivare som erbjuder dig att låna utan UC med betalningsanmärkningar återfinns Ferratum, daypay och Northmill Bank.

Risk med lån utan UC med betalningsanmärkning

Att ta ett lån utan UC med betalningsanmärkning bör vara ett genomtänkt beslut. Då smslån, kreditlån och andra typer av snabblån är högkostnadskrediter så handlar det om ett dyrt alternativ. Har du kreditvärdighet nog att ta ett vanligt lån utan säkerhet och ändå behöver låna över 10 000 kr så är detta ett bättre alternativ. Speciellt för dig som tänkt låna för att samla lån och krediter. Sms lån utan UC med betalningsanmärkningar har dessutom en kort löptid och många har därför svårigheter att betala lånet i tid. Detta kan leda till att nya betalningsanmärkningar uppstår. Något som gör att kreditvärdigheten försämras ytterligare.

Det finns även risk att hamna i en negativ lånespiral när man tar dessa typer av lån. Du bör därför enbart ansöka om ett lån utan UC med betalningsanmärkningar om det verkligen inte finns några andra alternativ. Har du möjlighet så är det bättre att försöka få ett korttidslån av en vän eller familjemedlem. Då slipper du dels den dyra räntan och du riskerar heller inte att få några mer betalningsanmärkningar.