Lätta lån att få

Hitta lätta lån att få

Har du erfarenhet av att få avslag på din låneansökan så kommer här en guide över lätta lån att få. Vi listar helt enkelt de enklaste lånen att få. Många av dessa enkla lån kan du få med betalningsanmärkning och många förfrågningar. Syftet med guiden är att du med låg kreditvärdighet inte ska dra på dig fler förfrågningar i onödan. Det är nämligen det som händer om man inte är selektiv med vilka långivare man vänder sig till. Istället bör den med låg kreditvärdighet vända sig till kreditinstitut med hög beviljandegrad. Det vill säga långivare som beviljar en stor del av de lån som personer ansöker om.

När man talar om lätta lån att få så handlar det inte sällan om högkostnadskrediter i form av snabblån. Men det finns även vanliga blancolån som går att få beviljade för den med många förfrågningar eller ett antal betalningsanmärkningar i bagaget. Dock får du räkna med att betala en högre ränta än du hade fått om din ekonomi var god.

Aktörerna som återfinns i listan nedan har gemensamt att man ställer lägre krav på de som ansöker om lån. Många av lånen är så kallade lån utan UC vilket innebär att kreditupplysning inte inhämtas från Upplysningscentralen. Detta gör att din kreditvärdighet inte påverkas negativt av din låneansökan. Majoriteten av långivarna som erbjuder lätta lån använder sig istället av Bisnode eller Creditsafe i samband med kreditprövningen.

Lånebelopp
2000 - 70000 kr
Återbetalningstid
1 - 12 mån
Utan UC
Ja
Startavgift
395 kr
Effektiv Ränta
12,87-236,5 %
i
Räkneexempel: En kredit på 5 000 kr till 39,5 % ränta med en återbetalningstid på sex månader (med sex återbetalningar om 929,57 kr, 1 381,57 kr, 1 344,65 kr, 1 307,74 kr, 1 270,83 kr samt 1 233,91 kr) och 685 kr i uppläggningsavgift, 685 kr i förlängningsavgift samt 360 kr i aviavgifter ger en effektiv ränta på totalt 125,59 %. Det totala beloppet att återbetala är 7 468,27 kr.
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor
Lånebelopp
1000 - 40000 kr
Återbetalningstid
1 - 12 mån
Utan UC
Ja
Startavgift
0 kr
Effektiv Ränta
54,04%
i
Utnyttjad kredit om 25 000 kr i 12 månader, totalt belopp att återbetala 30 958,33 kr (snitt 2 580 kr per månad). Effektiv årsränta: 54,05 %. Kontokredit med variabel nominell årsränta på 43,9999835 %. Övriga avgifter: Uppläggningsavgift 0 kr.
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor
Lånebelopp
2000 - 50000 kr
Återbetalningstid
- mån
Utan UC
Ja
Startavgift
485-895 kr
Effektiv Ränta
12,87-236,5%
i
En kredit på 5 000 kr till 39,5 % ränta med en återbetalningstid på sex månader (med sex återbetalningar om 929,57 kr, 1 381,57 kr, 1 344,65 kr, 1 307,74 kr, 1 270,83 kr samt 1 233,91 kr) och 685 kr i uppläggningsavgift, 685 kr i förlängningsavgift samt 360 kr i aviavgifter ger en effektiv ränta på totalt 125,59 %. Det totala beloppet att återbetala är 7 468,27 kr.
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor
Lånebelopp
1000 - 5000 kr
Återbetalningstid
1 - 3 mån
Utan UC
Ja
Startavgift
395 kr
Effektiv Ränta
265,5%
i
Följande uppgifter gäller för lån på 5000 kr med löptid 1 månad. Uppläggningsavgift 395 kr, administrationsavgift 0 kr, nominell bunden ränta 39 %, effektiv ränta 265,5 %, totalt att återbetala 5570,34 kr (5570,34 kr per en månad).
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor
Lånebelopp
2000 - 50000 kr
Återbetalningstid
1 - 3 mån
Utan UC
Ja
Startavgift
395 kr
Effektiv Ränta
60%
i
Ett lån på 10 000 kr till 39% nominell ränta med en återbetalningstid på 4 månader, där kunden väljer att betala lägsta beloppet i 3 månader, är 60.6%. De fyra månatliga återbetalningarna är: första månaden 1 777 kr, andra månaden 1 137 kr, tredje månaden 1 100 kr och den fjärde månaden 7 748 kr (7 500 kr återstående kapital plus 248 kr ränta). Den effektiva räntan inkluderar 249 kr uppläggningsavgift. Totalt belopp att betala är 11 763 kr. Om kunden väljer att återbetala lånet helt på förfallodagen utan att betala minimibelopp så är det totala beloppet som ska återbetalas 10 623 kr, med en effektiv ränta på 87.8%. Exemplet är baserat på löptid på 35 dagar.
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor

Vilka lån är enklast att få?

Vilket är då det lättaste lånet att få? De lån som är enklast att få är ofta de krediter som ryms inom kategorin högkostnadskrediter. Det handlar således om lån utan UC där långivaren har en hög beviljandegrad. En anledning till att lån utan UC så som smslån är lätta att få är för att det inte handlar om så stora lånesummor. I regel kan man bara ansöka om smslån mellan 1000-45 000 kr. Detta innebär att långivaren inte tar en lika stor risk som vid utlåning av större lånebelopp.

En annan anledning till att smslån är lätta att få är långivaren ofta kompenserar kreditrisken med en hög ränta. Den som tar ett lån utan UC får ofta betala en ränta på runt 39%. Detta är väldigt högt men den höga räntan symboliserar också den risk som långivaren faktiskt tar. Det är nämligen långt ifrån en självklarhet att långivaren får tillbaks de utlånande pengar. Speciellt om utlåning har skett till en person med låg kreditscore.

Vilket lån som är lättast att få beror dock även på vilka ekonomiska förutsättningar du har. Har du exempelvis en betalningsanmärkning men god ekonomi i övrigt så kan även större konsumtionslån vara lätta att få. Allt handlar om hur din nuvarande ekonomi ser ut samt vilka krav långivaren ställer på de personer som ansöker om lån.

Lätta lån att få

Vilka lån som är lätta att få beror till stor del på hur din ekonomiska situation ser ut

Lätta smslån med låg kreditvärdighet

För dig som inte har en god nog kreditvärdighet för att få ett vanligt privatlån är lätta smslån en lösning. Ett traditionellt smslån är väldigt enkelt att få trots att man har många förfrågningar eller betalningsanmärkningar. Så länge man vänder sig till en långivare med hög beviljandegrad så brukar en låg kreditvärdighet inte vara något problem. Åtminstone inte om man håller sig till de lägre lånesummorna. Är du i behov av att låna 10 000 eller mer så kan kraven vara strängare.

Med ett traditionellt smslån kan du i regel låna från 1000 kr och uppåt. Eftersom det handlar om lån med Creditsafe och lån med Bisnode så tas ingen kreditupplysning hos UC. Storbankerna kan således inte se din förfrågan. Lånet ska återbetalas inom 1-3 månader beroende på hur stor lånesumma det handlar om. Du får räkna med en ränta på 39% plus höga avgifter. Är du verkligen ute efter ett lätt lån att få så är detta alltså ett alternativ du har. Om du däremot inte dras med någon dålig kreditvärdighet så är det mer förmånligt att ansöka om ett vanligt privatlån.

Enklast kreditkonto utan UC

Ett annat enkelt lån att få är ett kreditkonto utan UC. Detta är också en högkostnadskredit men en betydligt mer flexibel sådan än ett traditionellt snabblån. Ränta och avgifter är ofta liknande för dessa två lån men utformandet av kontokrediten är helt annorlunda. Ett kreditkonto utan UC är enkelt att få men också enkelt att hantera. Du ansöker om ett kreditutrymme och får du detta beviljat så kan du låna hur du vill inom ditt kreditutrymme. Du betalar enbart ränta för de pengar du faktiskt plockar ut från kreditkontot.

Det finns enkla kreditkonto utan UC att få även för den med betalningsanmärkningar. Det viktiga är att du har en relativ god ekonomi i övrigt. Det vill säga, du bör ha någon form av inkomst och helst inte för många skulder. Du får inte heller ha något aktivt skuldsaldo hos Kronofogden.

Ansöker du om ett kreditkonto så sköter du själv uttagen från kontot. Detta gör att du inte behöver förhålla dig till kreditgivarens öppettider när du behöver pengar. Du behöver inte heller ansöka om nya lån så länge du återbetalar minst tillåtna belopp varje månad. Istället fortsätter kreditkontot att vara aktivt så länge du vill.

Lätta lån med anmärkning via låneförmedlare

Om du har ett par anmärkningar sedan tidigare och behöver ett lätt lån som är större än ett lån utan UC så lämpar sig ett blancolån. Då kan du låna alltifrån 10 000 kr upp till 600 000 kr beroende på hur stort behovet är. Eftersom långt ifrån alla banker och låneinstitut har en hög beviljandegrad så rekommenderar vi dig att ansöka om lån via en låneförmedlare. En låneförmedlare samarbetar nämligen med flera olika låneinstitut. På så sätt ökar chanserna att din låneansökan ska gå ut till en långivare som erbjuder lätta lån med låga krav.

Att ansöka om lån via en låneförmedlare kostar inget. Du binder dig heller inte till något genom att göra en låneansökan. Du bör dock vara beredd på att inte få låneerbjudanden från samtliga långivare som är anslutna till låneförmedlaren. Av trettio samarbetsbanker kan det hända att enbart tio av dessa erbjuder lån till personer med betalningsanmärkningar. Vissa privatlån kan vara enkla att få med betalningsanmärkningar medan andra är helt omöjliga. Det viktiga är att du inte lägger tid eller tankekraft på de långivare som ändå inte kommer att bevilja dig ett lån.

Vanliga frågor & svar

Vilket är det enklaste lånet att få?

Var kan jag lättast låna med betalningsanmärkning?

Var får jag lättast lån utan UC?

Var får jag enklast lån med många förfrågningar?

Använd en låneförmedlare för att hitta enklaste lån

Genom att använda en låneförmedlare får du reda på vilka lån som är enklast att få

Ansök om lätt lån men tänk på detta

Det finns lätta lån att få även för den med låg kreditvärdighet. Således behöver betalningsanmärkningar och många förfrågningar inte automatiskt leda till ett avslag på din låneansökan. Men när du väl hittat det enklaste lånet att få så vill vi ändå uppmärksamma dig på riskerna som är kopplade till att låna pengar.

Många lätta lån är högkostnadskrediter och med dessa följer en hög effektiv ränta. Därtill har ofta dessa typer av lån en väldigt kort återbetalningstid. Det är med andra ord viktigt att veta att man har pengar på väg in så att man kan återbetala sitt lån i tid. Vid utebliven betalning kommer du nämligen åka på dyra försenings- och påminnelseavgifter. I längden riskerar du även att få en betalningsanmärkning vilket leder till en ännu sämre kreditvärdighet.