Låna med många UC förfrågningar

Låna med många UC förfrågningar

Har du ett brokigt ekonomiskt förflutet som lett till många förfrågningar hos UC? Då är du långt ifrån ensam. Många svenskar är drabbade av en låg kreditvärdighet orsakad av många UC förfrågningar. Detta behöver dock inte betyda att det är omöjligt att få ett nytt lån. Istället har allt fler långivare börjat se till låntagarens framtida återbetalningsförmåga. Således är det numera möjligt att låna med många UC förfrågningar. En anledning till att många väljer att göra så är för att samla befintliga lån och krediter. Genom att samla befintliga krediter kan man förbättra sin ekonomiska situation. Detta genom att man lånar till en lägre ränta och dessutom betalar färre avgifter.

För dig som behöver låna trots många förfrågningar finns det flertalet aktörer att vända sig till. Många föredrar att vända sig till en låneförmedlare när de ansöker om att samla sina smålån och krediter. En låneförmedlare samarbetar med flera olika banker och långivare vilket ökar dina chanser att bli beviljad ett lån. På så sätt har du med sämre kreditvärdighet orsakad av många förfrågningar och betalningsanmärkningar chans att få låna pengar.

Behöver du låna pengar men inte vill samla på dig ytterligare så är ett alternativ att ansöka om lån utan UC. Då inhämtas kreditupplysning hos företag så som Creditsafe, Safenode och Bisnode istället. Dessa förfrågningar är inte synlig för banker och andra långivare.

Samla lån med många förfrågningar

Lånebelopp
5000 - 600000 kr
Återbetalningstid
1 - 18 år
Utan UC
Nej
Startavgift
0 kr
Effektiv Ränta
3,30–30,40%
i
Annuitetslån 10 år, 180 000:-, rörlig ränta 6.99 % (startavg. 0:- / aviavg. 0:-) ger eff. ränta 7.22 %, tot. belopp 243 435:-, kostnad 2 549:-/mån (120 mån avbet.). Räntor 2023-02-28.
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor
Lånebelopp
5000 - 600000 kr
Återbetalningstid
1 - 18 år
Utan UC
Nej
Startavgift
0 kr
Effektiv Ränta
2,99-29,40%
i
Räntan sätts individuellt och sträcker sig mellan 2,95 och 26,05% (effektiv ränta 2,99-29,40%). Ett annuitetslån på 180 000 kr under 10 år med rörlig ränta 5,95 % (startavg. 0:- / aviavg. 0:-) ger en effektiv ränta på 6,11%. Totalt belopp att betala blir 239 262 kr och kostnad per månad med 120 avbetalningar blir 1994 kr.
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor
Lånebelopp
10000 - 500000 kr
Återbetalningstid
1 - 15 år
Utan UC
Nej
Startavgift
0 kr
Effektiv Ränta
2,95-18,95%
i
Räkneexempel: Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 200 000 kr över 9 år, nominell ränta 5,3% och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir effektiv ränta 5,43%. Totalkostnad: 251 911 kr eller 2 333 kr/månad fördelat på 108 månader.
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor
Lånebelopp
1000 - 600000 kr
Återbetalningstid
1 - 15 år
Utan UC
Nej
Startavgift
0 kr
Effektiv Ränta
2,95-29,95%
i
Räkneexempel: Annuitetslån 12 år. Effektiv årsränta 5.69 %. Ett lån på 200 000 kr kostar då 1 905 kr/månad (144 avbetalningar), dvs totalt 274 411 kr. Ingen start-/aviavgift. 5.55 % nominell ränta (rörlig ränta, sätts individuellt baserat på dina förutsättningar). Ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil, uppdaterat 2021-10-15. Återbetalningstid 1-15 år. Maximala räntan är 29,95%. Räntespann mellan: 2,95%-29,95%.
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor
Lånebelopp
10000 - 600000 kr
Återbetalningstid
1 - 15 år
Utan UC
Nej
Startavgift
fr. 0 kr
Effektiv Ränta
2,95-29,95%
i
Räkneexempel: Annuitetslån 12 år. Effektiv årsränta 5.56 %. Ett lån på 600 000 kr kostar då 5 677 kr/månad (144 avbetalningar), dvs totalt 817 408 kr. Ingen start-/aviavgift. 5.42 % nominell ränta (rörlig ränta, sätts individuellt baserat på dina förutsättningar).
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor

Många förfrågningar påverkar kreditvärdighet

Varje gång du ansöker om ett lån gör långivaren en kreditbedömning. Detta görs i första hand för att minska kreditrisken för banken eller låneinstitutet som lånar ut pengar. Men långivare måste även enligt lag genomföra en kreditbedömning. Detta som ett led i att iaktta en god kreditgivningssed. Det vore omoraliskt att bevilja lån till personer som uppenbart är oförmögna att återbetala lånet i tid. Således ligger det även i ditt eget intresse att långivaren först säkerställer att du har den kreditvärdighet som krävs.

För att kunna genomföra en kreditbedömning behöver långivaren inhämta en kreditupplysning. I denna kreditupplysning framgår information om dig och din ekonomi. När du ansöker om ett större privatlån eller blancolån så inhämtas kreditupplysningen från UC. Varje gång detta görs får du en förfrågan i ditt UC register. Många förfrågningar hos UC vittnar om en ostabil ekonomi. Därför är det ofta svårare att bli beviljad ett lån med låg ränta och bra villkor om man har många förfrågningar hos UC.

Låna med många UC förfrågningar

Minska förfrågningar med samlingslån

Har du en sämre kreditvärdighet så finns det en risk att du blir nekad lån. Således kan du samla på dig förfrågningar helt i onödan. Går du runt till olika långivare och ansöker om ett lån så kommer du att få en förfrågan för varje ansökan. Detta kan vara förödande för din kreditvärdighet. Ett bättre alternativ är då att ansöka om ett lån via en låneförmedlare. När du gör det så får du nämligen bara en förfrågan i UC samtidigt som din låneansökan går ut till upp till 30 olika långivare. Många av de låneinstitut som är anslutna till de större låneförmedlarna accepterar dessutom både många förfrågningar och betalningsanmärkningar.

När du lånar pengar via en låneförmedlare så kan du ansöka om att samla dina lån. Detta innebär att du tar ett större lån för att betala av mindre smålån och krediter som du sitter på. Mindre lån och avbetalningar är ofta förenade med en hög ränta och dyra avgifter. Du kommer med största sannolikhet att erbjudas en lägre ränta via en låneförmedlare. Då får du dessutom förmånen att jämföra ränta och villkor från flera olika långivare.

Lånet du tar använder du sedan till att betala av dina befintliga krediter. På så sätt slipper du att betala flera olika avgifter varje månad samtidigt som du bara får ett lån att hålla reda på. Genom att komma ner i ränta kommer du dessutom spara pengar varje månad. Dessa pengar kan du sätta in på ett sparkonto och på så sätt bygga upp en buffert inför oförutsedda utgifter.

Vanliga frågor & svar

Hur länge stannar en förfrågan i UC registret?

Hur många förfrågningar kan jag ha?

Kan man låna utan att få en förfrågan?

Vem kan se min förfrågan?

Låna utan UC förfrågan

När du får en förfrågan i ditt UC register så stannar denna kvar under ett år. Har du ansökt om flera olika lån under det senaste året så har du med andra ord samlat på dig många förfrågningar. En bra idé är då att inte samla på dig ytterligare förfrågningar. Kan du avstå från att ansöka om lån under ett år så kommer ditt register slutligen se bra ut. Om du trots dina försök att förbättra din kreditvärdighet måste låna pengar så är lån utan UC ett alternativ.

Ett lån utan UC är detsamma som ett smslån eller ett snabblån. Det handlar alltså om en högkostnadskredit med hög effektiv ränta och kort återbetalningstid. Har du en bra kreditvärdighet och få förfrågningar så rekommenderar vi dig därför att ansöka om ett privatlån istället. Detta då snabblån är dyrt samtidigt som den korta återbetalningstiden bidrar till stora risker.

Fördelen med ett lån utan UC är att kreditgivaren inte använder sig av Upplysningscentralen i insamlandet av dina uppgifter. Istället vänder kreditgivaren sig till alternativa kreditupplysningsföretag så som Bisnode och Creditsafe. En förfrågan i registret hos dessa företag är inte synliga för vanliga banker och långivare. Istället är det enbart andra konsumentkreditbolag som använder sig av samma företag som kan se din förfrågan. Således kommer en ansökan om ett lån utan UC inte att påverka din kreditvärdighet negativt.