Advisa

Advisa har funnits på marknaden sedan 2011 och förmedlar lån från hela 35 olika långivare. Låneförmedlarens mål är att hjälpa privatpersoner att spara pengar på sina lån. Detta genom att bidra till jämförelser mellan olika låneföretag. Företaget har haft över 250 000 kunder och finns idag i flera skandinaviska länder där deras tjänster erbjuds. Genom att jämföra olika långivare kan Advisa erbjuda en bra överblick över olika låneinstitut som idag finns på marknaden. Detta gör att du som privatperson har möjlighet att hitta det billigaste lånet med den lägsta räntan.

Lånebelopp
5000 - 600000 kr
Återbetalningstid
1 - 18 år
Utan UC
Nej
Startavgift
0 kr
Effektiv Ränta
3,01-29,27%
i
Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 600 000kr med 12 års löptid, nominell ränta 7.95 % och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir den effektiva räntan 8.25 %. Totalt belopp att betala: 932 872 kr. Månadskostnad: 6 478 kr fördelat på 144 betalningstillfällen.
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor

Advisa erbjuder privatlån för alla situationer

Genom Advisa kan du ansöka om lån mellan 5 000 och 600 000 kronor. Du väljer mellan en löptid på 1-18 år. Detta innebär att du kan ansöka om ett lån för en mängd olika anledningar. Det spelar ingen roll om du vill låna för att köpa en ny bil eller för att samla befintliga lån. Den här friheten kommer med att företaget jämför både stora och små aktörer. Med sitt samarbete med mer än 35 olika långivare kan Advisa hitta låneerbjudanden för alla tillfällen och situationer.

Att jämföra lån från olika låneinstitut har många fördelar. Du behöver för det första inte betala en krona i avgift för att använda tjänsten som erbjuds hos Advisa. Du behöver inte heller drabbas av att flera olika kreditupplysningar tas på dig. Istället tar Advisa bara en kreditupplysning som sedan skickas ut till alla olika företag. Det här är bra för din kreditvärdighet då flera kreditupplysningar via UC kan påverka dina förutsättningar att få lån i framtiden. Utöver det så kan du lättare hitta det lånebolag som har den lägsta räntan för just det sorts lån du vill ha. Du får fortfarande samma ränta som du hade fått om du kontaktat varje företag på egen hand, men du spar in väldigt mycket tid genom tjänsten.

Att komma igång med sin ansökan hos Advisa är väldigt enkelt. Du fyller smidigt i din ansökan där du bland annat anger hur mycket du vill låna och vilken löptid du vill ha. Därtill anger du dina personuppgifter och kontaktuppgifter. Det här kommer sedan skickas iväg till alla långivare som samarbetar med Advisa. Du får sedan löpande olika förslag från långivare. Vanligtvis får du redan det första förslaget inom någon minut, men företaget kommer att meddela dig via SMS när nya svar kommer in. Vanligtvis får du alla beskeden inom en arbetsdag. När du fått alla låneerbjudanden så skriver du på det avtal du känner passar bäst och får sedan pengarna inom ett par dagar.

Krav för ett lån

För att få ansöka om ett lån genom Advisa finns det ett par krav som ska uppfyllas. Samtidigt är det värt att tänka på att olika långivare kan ha olika krav. Det är därför ingen garanti att alla låneföretag kommer att ge dig ett positivt besked när du använder tjänsten. Om du däremot uppfyller minimumkraven så kommer det åtminstone finnas en del av långivarna som är intresserade av att ge dig ett låneerbjudande. För att få ett lån genom jämförelsetjänsten måste du bland annat:

·       Vara minst 18 år gammal.

·       Ha en månadsinkomst på 10 000 kronor.

·       Ha en månadsinkomst från antingen en anställning eller pension.

·       Inte ha någon aktiv skuld hos Kronofogden.

Detta innebär att det är okej att ansöka om ett lån även om du har betalningsanmärkningar. Betalningsanmärkningar kan däremot påverka din ränta och leda till att du inte får exakt det lån du ansökt om. Vill man förbättra sina förutsättningar är det därför en bra idé att undvika att ansöka om ett lån medan man fortfarande har anmärkningar i registret. Har du en högre inkomst än det som krävs kan dina förutsättningar också förbättras och leda till saker så som lägre räntor.

Ränta och avgifter

Det är svårt för ett företag som Advisa att säga exakt hur mycket du kommer att få i ränta på de lån du erbjuds. Räntan sätts individuellt och det finns en mängd olika faktorer som påverkar slutsumman. Dessa faktorer är exempelvis din ekonomi, eventuella betalningsanmärkningar samt din månadsinkomst. Ju högre inkomst du har desto bättre ränta kommer du att erbjudas. I nuläget uppger man ett räntespann på 2,95-33,18% på sin hemsida (2019-09-17).

Hur mycket du vill låna och vilken löptid du valt kommer också att påverka vilka låneerbjudanden du får av de olika låneinstituten. Det här är ytterligare en anledning till att man ska jämföra mellan olika långivare innan man accepterar ett erbjudande. På så vis kan du få en lägre ränta och kan enklare se vilka erbjudanden som finns på marknaden. Advisa är gratis att använda och kommer utan avgifter. Det här innebär dock inte att lånet kommer utan avgifter. Därför bör du alltid vara noga med att läsa igenom alla olika erbjudanden du fått.

Räkneexempel:

Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 600 000kr med 12 års löptid, nominell ränta 7.95 % och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir den effektiva räntan 8.25 %. Totalt belopp att betala: 932 872 kr. Månadskostnad: 6 478 kr fördelat på 144 betalningstillfällen.

Fördelarna med samlingslån

En av tjänsterna som Advisa erbjuder är samlingslån. Genom att samla alla dina lån till ett enda kan du spara in pengar varje månad och få en lägre totalkostnad för ditt lån. Om du har dyra krediter eller exempelvis många smslån kan det faktiskt vara värt att kolla om du kan få en lägre kostnad genom att baka ihop allting till ett enda lån. Ofta kan du spara in pengar på det här sättet och få mer pengar över i slutet av månaden. Samtidigt har du endast en faktura att hålla koll på.

Tjänsten erbjuder även låneförmedling för billån och vanliga blancolån som du kan använda fritt för vilka ändamål som helst. Du anger i din ansökan vad du tänkt använda lånet till, exempelvis om det ska användas till shopping, bil eller dylikt.

Advisa kundtjänst

Om du har några frågor eller problem kan det vara värt att kontakta Advisa. Deras hemsida erbjuder svar på en mängd olika frågor om deras låneförmedling, men det kan ibland kännas bättre att kontakta företaget direkt.

Enklast gör du det genom webbformuläret som finns på hemsidan. Där kan du ange ditt ärende och beskriva den fråga eller det problem du har i lugn och ro. Skulle du däremot vilja ringa in till Advisa så går det också bra genom 0770 – 17 50 50. Företaget har generösa öppettider och du kan kontakta Advisa under alla dagar i veckan. Det är då följande tider som gäller:

·       Måndagar till torsdagar: 09:00 – 20:30

·       Fredagar: 09:00 till 17:00

·       Lördagar och söndagar: 14:00 – 18:00

ADVISA

  • SÄNK DIN MÅNADSKOSTNAD
  • EN UC
  • 35 OLIKA LÅN
  • GRATIS