Monetise

Monetise är ett företag som skapats av och för småföretagare. Hos Monetise erbjuder man företagslån för alla behov och investeringar. Företagslånen kommer alltid med fast pris och baserar sig på din verksamhets försäljning. På så sätt slipper du dolda avgifter och får en rättvis kreditbedömning. De bolagslån som Monetise erbjuder är dessutom företagslån utan UC. Således kommer varken du som ägare eller ditt bolag att få en försämrad kreditvärdighet av att göra låneansökan. Monetise som varumärke står under Monetise Capital ABs ägo. Detta företag har tillstånd från Finansinspektionen och tar även sitt ansvar genom att samarbeta med Småföretagarnas Riksförbund och Företagarna. Således handlar det om en seriös aktör som många entreprenörer redan vänt sig till för hjälp med finansiering. En annan positiv aspekt med att ta ett företagslån hos Monetise är att hela ansökningsprocessen sker digitalt. Du behöver inte gå på några bankmöten eller hantera något tidskrävande pappersarbete. Identifiering sköts säkert och enkelt med BankID och avtal skrivs på via Scrive.

Lånebelopp
10000 - 1000000 kr
Återbetalningstid
6 - 12
Utan UC
Ja
Krav på säkerhet
Nej
Kostnad
enligt offert%
i
Monetise tar ut en fast månadsavgift som motsvarar en månadsränta mellan 1,04-10,30%. Detta ger en årsränta på mellan 12,48-123,6%.
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor

Låna 1 000 000 kr till din verksamhet

Hos Monetise kan du ansöka om företagslån upp till 1 000 000 kr. Detta utan att någon kreditupplysning inhämtas från UC. Istället sker kreditbedömningen genom uppgifter som inhämtas från Bisnode. Därtill ser Monetise till din verksamhets försäljning när man avgör huruvida man ska bevilja ditt bolag ett lån eller inte. Således behöver inte ett dåligt bokslut hindra dig från att få ta ett företagslån. Istället tillåter du Monetise att granska ditt bolags transaktioner för att kunna göra en bedömning utifrån din verksamhets aktuella situation. Även du som har ett företag med ett mindre likviditetsbehov kan ansöka om ett lån hos Monetise. Du kan här låna från 10 000 kr beroende på hur behovet ser ut. Löptiden på lånet bestämmer du som ägare och du kan välja att återbetala bolagslånet under 6-12 månader. Istället för att betala en större klumpsumma varje månad har Monetise lagt upp återbetalningen på ett sätt som inte ska påverka ekonomin nämnvärt. Detta genom att göra mindre dagliga dragningar från ditt företagskonto. Således kommer återbetalningen inte märkas av speciellt tydligt i den dagliga verksamheten. Istället blir ditt företag mindre belånat för varje dag som går.

När du tar ett företagslån hos Monetise behöver du inte oroa dig för att kostnaderna ska skena iväg. Istället använder Monetise sig av ett fast pris som du får reda på redan i samband med din ansökan. Den avgift som utgör det fasta priset sätts individuellt utifrån den kreditbedömning som Monetise gör av ditt bolag. Den fasta avgiften kan jämföras med en månadsränta på 1,04-10,30% (2019-09-25). Detta ger en årsränta på 12,48-123,6% vilket är i linje med de flesta andra långivare som erbjuder företagslån. Utöver den fasta avgiften tillkommer det inga kostnader för exempelvis fakturering eller uppläggning av lån. Det bolagslån som erbjuds hos Monetise är ett lån utan säkerhet. Således behöver du inte uppge en specifik anledning till varför din verksamhet behöver låna pengar. Däremot kan personlig borgen behövas i enskilda fall.

Krav hos Monetise

Precis som andra låneinstitut så ställer Monetise ett par grundkrav som ditt bolag måste uppfylla för att kunna ansöka om ett firmalån. Dessa krav är dock inte så omfattande om man jämför med hur kraven hos andra långivare ser ut. Dock bör man vara medveten att beslut enbart fattas efter det att en grundlig kreditbedömning gjorts av ditt företag.

  • Svenskt företag som finns registrerat hos Bolagsverket
  • Inget aktuellt skuldsaldo hos Kronofogden

Det spelar ingen roll vilken typ av bolagsform ditt företag har. Du har dessutom möjlighet att ansöka om ett bolagslåg hos Monetise oavsett vilken bransch ditt bolag verkar i. Att ditt företag uppfyller grundkraven är dock ingen garanti för att du ska få ett lån beviljat. I Monetise kreditbedömning ingår det bland annat att man ser över bolagets marginaler, att allt sköts korrekt samt att företagets pengar är åtskilda från ägarnas pengar. Om du vill låna till ett nystartat bolag krävs inga befintliga intäkter. Däremot kan du då låna som max 50 000 kr.

Ansök och få svar inom 24 h

Ansökan om företagslån hos Monetise sker digitalt via långivarens hemsida. Innan du gör en låneansökan bör du säkerställa att du har ditt mobila BankID tillgängligt. Har du detta så kan du enkelt sätta igång med din låneansökan genom att ange vilket belopp ditt bolag behöver låna. Du får även välja en önskad löptid på lånet och kan välja mellan 6-12 månader. När detta är gjort kommer du att få se ett estimat på den kostnad som företagslånet kommer att utgöra. Ha dock i åtanke att detta bara är ett estimat vilket inte behöver motsvara den faktiska kostnaden. Du får först reda på din individuella avgift efter det att en låneansökan är genomförd. För att gå vidare med din låneansökan hos Monetise behöver du fylla i din mail och ditt telefonnummer. Därefter krävs det signering med BankID innan du kan skicka in din låneansökan.

När ansökan är inskickad kommer Monetise att inhämta en kreditupplysning från Bisnode. Man genomför även en kreditbedömning genom att bland annat analysera transaktioner som gjorts på ditt företagskonto. Detta efter ett godkännande av dig som ägare. När kreditbedömningen är genomförd kommer Monetise att återkomma med ett svar till dig inom 24 h. Låneofferten skickas via email och du kan i lugn och ro ta ställning om huruvida du ska acceptera offerten eller inte. Väljer du att göra detta så får du signera skuldebrev via BankID. Därefter kommer pengarna att betalas ut till ditt företagskonto. Detta sker direkt vilket innebär att din verksamhet har tillgång till pengarna senast nästföljande dag.

Kundtjänst hos Monetise

På Monetise hittar du den mesta informationen som är relevant om man vill ansöka om ett företagslån. Du kan även besöka avdelningen för vanliga frågor och svar där Monetise ger svar på de flesta frågor och funderingar man kan tänkas ha. Där kan du bland annat läsa om hur kreditbedömningen sker samt hur man gör en ansökan. Vill du komma i kontakt med kundtjänsten hos Monetise så kan du maila till info@monetise.se. Du har även möjlighet att ringa in till Monetise kunservice på 010-330 83 00. Vi på Allt om Privatlån saknar ett kontaktformulär på hemsidan vilket vi hoppas läggs till framledes. Man är inte heller särskilt transparenta med sina öppettider som inte går att återfinna någonstans på hemsidan. Däremot är det möjligt att ansöka om ett företagslån vilken tid på dygnet som helst då ansökningsformuläret återfinns på Monetise hemsida.

MONETISE

  • UTAN UC
  • FAST PRIS
  • ALLA BRANSCHER
  • SNABB ANSÖKAN