Froda

Froda är ett bolag som erbjuder smarta finansieringslösningar till svenska småföretag. Bolaget är en del av Monetise Capital som är en stor aktör när det kommer till just företagsfinansiering. Genom Froda har man lyckats slagit igenom och blivit en av Sveriges mest populära utgivare av företagslån. Populariteten beror mycket på att man erbjuder en låneprocess som är helt digital. Därtill har man valt att fokusera på företags kassaflöden istället för att stirra sig blind på kreditupplysningar. Med anledning av detta är man en av få aktörer som erbjuder företagslån utan UC. Vare sig du eller ditt företag kommer alltså få någon förfrågan i UC i samband med en låneansökan till Froda. Således slipper du oroa dig över att din kreditvärdighet försämras av att din verksamhet har likviditetsbehov. Froda bedriver idag sin verksamhet i både Sverige och Finland. Bolagets företagslån är tillgängliga för alla oavsett om du har ett aktiebolag, handelsbolag, kommanditbolag eller enskild firma. Så länge du har ett svenskregistrerat företag har du möjlighet att ansöka om finansiering hos Froda. Prisbilden för de lån som erbjuds är transparent vilket gör att det är enkelt att hålla koll på vilka kostnader som är knutna till lånet.

Lånebelopp
10000 - 15000000 kr
Återbetalningstid
1 - 24 mån
Utan UC
Ja
Krav på säkerhet
Nej
Kostnad
enligt offert%
i
Froda tar ut en fast månadsavgift på sina lån. Denna avgift motsvarar en månadsränta på mellan 1,04-10,30%.
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor

Företagslån utan UC hos Froda

Hos Froda erbjuds alla företagare att ansöka om ett företagslån utan UC. Långivaren vänder sig dock främst till mindre och medelstora företag. Men du kan även ansöka om ett företagslån till ett helt nytt bolag. Som företagare kan du låna alltifrån 10 000 kr upp till 15 000 000 kr till din verksamhet. Lånen som erbjuds är bolagslån utan säkerhet vilket gör att du kan låna till vad som helst. Du behöver således inte heller gå in med någon pant för lånet. Däremot kan det vara värt att nämna att lånen kräver en personlig borgen från någon av ägarna. Detta likt de flesta företagslån på marknaden. Froda lägger ingen vikt vid vilken bransch du verkar i eller hur lånet ska användas. Du kan således låna till alltifrån en investering till ny utrustning eller för att förbättra befintlig likviditet. Att vända sig till Froda och ansöka om ett företagslån är betydligt mer smidigt än att vända sig till banken. Detta då du bland annat slipper det personliga mötet. Du behöver inte heller lägga någon kraft på att ta fram en affärsplan eller ägna dig åt en massa papperskrångel. Istället ansöker du enkelt och säkert helt digitalt via Frodas hemsida.

Då Froda inte tar någon UC inhämtar man istället information om ditt företag från Bisnode. Därtill går man igenom ditt bolags transaktionshistorik för att göra en kreditbedömning. Detta görs självklart enbart efter det att du givit Froda tillåtelse till det. Att göra en låneansökan går på ett par minuter och du får alltid ett snabbt svar på huruvida du blivit godkänt företagslånet eller inte. Hos Froda har man valt att ha en fast kostnad för lånet istället för en ränta. Således slipper du onödiga kostnader så som uppläggningsavgift och aviavgifter. Vilken kostnad du får betala för ditt lån beror bland annat på hur mycket du lånar samt hur ditt företags omsättning ser ut. Kostnaden som tillkommer kan dock jämföras med en månatlig ränta på mellan 1,04-10,30% (2019-09-23). Återbetalningen av lånet sker dagligen med mindre summor istället för att ditt bolag ska behöva betala en stor klumpsumma en gång i månaden. Dagliga mindre dragningar har visat sig vara väldigt populärt bland Frodas kunder. Den första dragningen kommer att ske två dagar efter det att lånet betalats ut.

Vem får låna hos Froda

De flesta svenska entreprenörer med ett litet eller ett medelstort företag har möjlighet att låna pengar hos Froda. Det spelar exempelvis ingen roll vilken bolagsform din firma har. Däremot ställer Froda ett par grundkrav som alla som ansöker om företagslån måste uppfylla för att kunna bli beviljad ett lån.

  • Svenskregistrerat bolag
  • Försäljning i minst 6 mån
  • Aktiebolag, Handelsbolag, Enskild firma eller Kommanditbolag

Firmalånen som erbjuds kräver dock ingen säkerhet och du slipper dessutom en förfrågan i din UC. Med anledning av detta kan det konstateras att Froda är väldigt generösa i de krav som faktiskt ställs. När det gäller Frodas nystartslån så krävs det inte någon tidigare försäljning. Däremot kan du som max låna 50 000 kr om du ansöker om ett nystartslån.

Gratis ansökan online

Om du vill ansöka om ett företagslån hos Froda så sker ansökningsprocessen online. Detta via Frodas hemsida som du kommer till genom att klicka på någon av knapparna i denna recension. Väl på hemsidan kommer du direkt till ansökningen där du enkelt kan dra i reglagen för hur mycket du vill låna. Du kan välja ett belopp mellan 10 000 - 15 000 000 kr. Sedan väljer du en önskad återbetalningstid och för tillfället kan du välja att återbetala ditt bolagslån i allt från 1 månad upp till 36 månader. Tänk på att en kortare återbetalningstid innebär en högre månadskostnad. Däremot blir totalkostnaden för lånet lägre ju snabbare du återbetalar skulden. När du angivit både önskat lånebelopp och föredragen löptid så kommer du att få se en ungefärlig månadskostnad för lånet. Känns denna kostnad okej så kan du gå vidare med att fylla i dina kontaktuppgifter. Notera att ansökan är helt gratis att göra och du binder dig inte till något genom att göra en ansökan hos Froda.

I ansökningsprocessen ingår det även att du fyller i information om ditt företag. Därtill behöver Froda uppgifter om dig som ägare till bolaget. När hela formuläret är komplett får du identifiera dig med mobilt BankID. Därefter är låneansökan redo att skickas in och Froda kommer att inhämta en kreditupplysning från Bisnode. När detta är gjort kommer du att få svar på din låneansökan via mail. Blir ditt företag beviljat ett lån så får du en offert där det även framgår vilken exakt månadskostnad som lånet kommer innebära för ditt bolag. Känner du dig okej med allt så kan du som ägare signera lånehandlingarna och därefter betalas pengarna ut till ditt företagskonto inom 24 timmar.

Frodas kuntjänst

Froda bistår gärna med hjälp om du skulle känna osäkerhet inför låneansökan. Du kan då kontakta Frodas kundtjänst genom att använda den chatt som finns på lånebolagets hemsida. Där kommer du direkt att få svar av en trevlig medarbetare hos Froda. Om du föredrar ett samtal via telefon så kan du lämna ditt nummer direkt på Frodas hemsida. Gör du detta så lovar företaget att ringa upp dig inom 60 sekunder vilket är väldigt imponerande! Du har även möjlighet att maila in till Frodas kundtjänst på info@froda.se. Lämnar du inte ditt telefonnummer via sajten så kan du istället själv ringa in till Froda på 08-501 311 00. Har du enklare frågor så kan du med fördel surfa runt på företagets hemsida där mycket bra information finns att tillgå. Bland annat erbjuder Froda en FAQ där man samlat svaren på vanligt förekommande frågor.

FRODA

  • FÖRETAGSLÅN UTAN UC
  • DIGITAL ANSÖKAN
  • PENGAR INOM 24H
  • OFFERT VIA MAIL