Lån & Spar Bank

Lån & Spar Bank är en relativt ny aktör på den svenska marknaden. Däremot har banken varit verksam i Danmark ända sedan 1880. Lån & Spar Bank finns även representerad på Köpenhamnsbörsen där intresset för banken är stort. Lån & Spar Bank skiljer sig från de flesta andra banker i det att banken till största del ägs av fackföreningar. Med anledning av detta är det också extra förmånligt för dig som medlem i någon av fackföreningarna att låna pengar hos Lån & Spar Bank. Som medlem kan du även se fram emot andra bra förmåner och villkor som är knutna till bankens övriga produkter. De fackföreningar som Lån & Spar för närvarande samarbetar med är Villaägarna, Hyresgästföreningen och Motormännens Riksförbund.

Utöver förmånliga lån erbjuder Lån & Spar Bank även sparkonton och kreditkort. Banken har kontor i Malmö och sammanlagt har man 450 medarbetare runtom i Norden. Största delen av bankens verksamhet sköts dock online och det är även online som du kan ansöka om ett förmånligt privatlån. Är du medlem i någon av de organisationer som Lån & Spar Bank samarbetar med så slipper du lägga arbete på att förhandla om räntan. Detta har din organisation redan gjort åt dig!

Lånebelopp
50000 - 500000 kr
Återbetalningstid
2 - 12 år
Utan UC
Nej
Startavgift
395 kr
Effektiv Ränta
4,95-10,95%
i
Kreditbelopp 50 000 kr, rörlig årsränta per 2023-12-15 8,39 %, återbetalningstid 8 år, uppläggningsavgift 395 kr, aviavgift 0 kr/månad, effektiv ränta 8,95 %. Total månadskostnad 714 kr, antal avbetalningar 96 st. (annuitetslån). Totalt belopp att betala 68 939 kr. Räntan är individuell, 4,95 - 10,95 % per 2023-12-15, och beslutas efter sedvanlig kreditprövning. Kredittagare under 65 år ansluts automatiskt till vår låneskyddsförsäkring. Försäkringen är kostnadsfri för kredittagaren de tre första månaderna, men ett månatligt belopp motsvarande försäkringspremien debiteras dessa tre månader och används för extraamortering på krediten. Premien för Låneskyddet är 8,5 % av månadskostnaden för lånet, eller 7 % per person om ni är 2 låntagare. I ovanstående exempel är kostnaden för försäkringen 66 kr/månad alternativt 116 kr/månad.
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor

Förmånliga privatlån upp till 500 000 kr

Hos Lån & Spar Bank kan vem som helst ansöka om ett förmånligt privatlån till låg ränta. Däremot är det bara medlemmar i bankens samarbetsorganisationer som kan ansöka om det så kallade medlemslånet. Utöver den ränterabatt som medlemmar erbjuds är det ingen större skillnad mellan de olika lånen. Istället kan du låna alltifrån 50 000 kr upp till 500 000 kr utan att behöva gå in med någon säkerhet för lånet. Privatlånet som erbjuds kan användas till konsumtion men lånet lämpar sig även för att samla befintliga lån och krediter. Därtill erbjuder Lån & Spar Bank ett billån där du kan gå med bilen som säkerhet. När det gäller privatlånet så är det enbart låntagare med medsökande som kan låna det maximala beloppet. Ansöker du om ett lån helt ensam så kan du som mest låna 350 000 kr.

Lånen hos Lån & Spar Bank återbetalas under en löptid på mellan 2-15 år. Du kan dock när som helst lösa lånet i förtid utan att Lån & Spar Bank tar ut någon extra kostnad. När du lånar hos Lån & Spar Bank så bjuder banken dig på 3 månaders låneskydd.

Räntor och avgifter hos Lån & Spar Bank

Lån & Spar Bank erbjuder konkurrenskraftiga låneräntor både på medlemslånet och det vanliga privatlånet. När det gäller medlemslånet så får du som medlem en ränterabatt vilket innebär att du kan få en ränta mellan 2,95-8,95% (2021-07-01). Eftersom räntan sätts individuellt så är det dina ekonomiska förutsättningar och kreditvärdighet som avgör räntan. Ju bättre kreditvärdighet du har dessto lägre låneränta kommer Lån & Spar Bank erbjuda dig. När det gäller privatlånet för icke-medlemmar så har detta ett räntespann mellan 4,95-10,95% (2023-09-27). Även om räntan är högre än på medlemslånet så måste vi säga att den står sig starkt mot bankens konkurrenter. Har du de ekonomiska förutsättningar som krävs för att få låna hos Lån & Spar Bank så kan du med andra ord räkna med en relativt låg lånekostnad. 

Utöver den rörliga räntan tar Lån & Spar Bank ut en uppläggningsavgift på mellan 395 kr. Exakt avgift beror på huruvida du är medlem i någon av bankens organisationer eller inte. Uppläggningsavgiften är inräknad i den effektiva räntan som är 4,07% för ett medlemslån på 175 000 kr med en ränta på 3,95% som återbetalas under 10 år. Utöver ränta och uppläggningsavgift tar Lån & Spar Bank inte ut några extra avgifter.

Räkneexempel:

Kreditbelopp 50 000 kr, rörlig årsränta per 2023-12-15 8,39 %, återbetalningstid 8 år, uppläggningsavgift 395 kr, aviavgift 0 kr/månad, effektiv ränta 8,95 %. Total månadskostnad 714 kr, antal avbetalningar 96 st. (annuitetslån). Totalt belopp att betala 68 939 kr. Räntan är individuell, 4,95 - 10,95 % per 2023-12-15, och beslutas efter sedvanlig kreditprövning.

Kredittagare under 65 år ansluts automatiskt till vår låneskyddsförsäkring. Försäkringen är kostnadsfri för kredittagaren de tre första månaderna, men ett månatligt belopp motsvarande försäkringspremien debiteras dessa tre månader och används för extraamortering på krediten. Premien för Låneskyddet är 8,5 % av månadskostnaden för lånet, eller 7 % per person om ni är 2 låntagare. I ovanstående exempel är kostnaden för försäkringen 66 kr/månad alternativt 116 kr/månad.

Krav för att få låna

Då Lån & Spar Bank erbjuder väldigt bra ränta och villkor ställer man också ganska höga krav på sina låntagare. För att bli beviljad ett lån hos denna bank bör du med andra ord sitta inne med en god återbetalningsförmåga och kreditvärdighet. Nedan kan du se bankens grundkrav när det gäller privatlånen.

 • Tillsvidareanställning

 • Årsinkomst på 250 000 kr eller mer

 • Fri från betalningsanmärkningar

 • Minst 18 år

Utöver de krav som banken har så gör man även en gedigen kreditbedömning innan man beviljar några lån. Denna kreditbedömning består bland annat av att man inhämtar en kreditupplysning om låntagaren från UC. Således innebär en låneansökan hos denna bank en förfrågan i UC. Efter som Lån & Spar Bank främst är en digital bank så krävs det att du har ett BankID för att kunna ansöka om lån här.

Smidig ansökningsprocess

Att ansöka om ett privatlån hos Lån & Spar Bank är en smidig process som sköts helt digitalt. På bankens hemsida kan du välja att ansöka om ett medlemslån, ett privatlån, ett samlingslån eller ett bilån. Är du osäker på om du kan få bättre ränta hos en annan långivare så kan du jämföra lån först eller helt enkelt ansöka via en låneförmedlare. På Lån & Spar Banks hemsida får du först välja ett lånebelopp mellan 50 000 kr och 500 000 kr. Du sätter sedan själv önskad löptid och kan i skrivande stund välja en återbetalningstid mellan 2-15 år. När du angivit lånebelopp och löptid kommer du att se vad månadskostnaden för lånet blir. Dock beräknas denna månadskostnad utifrån en exempelränta och ska därför inte tas för en sanning. När du sedan går vidare med din låneansökan får du klicka in om du är medlem i någon av följande organisationer:

 • Villaägarnas Riksförbund

 • Hyresgästföreningen

 • M Sverige

Är du inte medlem så klickar du istället i boxen för "Inte medlem". Därefter får du ange personuppgifter och kontaktuppgifter. Du får även svara på ett par frågor om din ekonomi och din boendesituation. Vill du teckna ett låneskydd i samband med din låneansökan så gör du det innan du identifierar dig med BankID. När din låneansökan skickats in tar Lån & Spar Bank en kreditupplysning för att sedan ge dig besked om huruvida lånet är godkänt eller inte. Du får sedan ta ställning till räntan och accepterar du erbjudandet så får du signera kreditavtal. Därefter är det bara att invänta utbetalning av lånet.

Kundtjänst hos Lån & Spar Bank

På Lån & Spar Bank återfinner du all nödvändig information om bankens lån och övriga banktjänster. Har du ytterligare frågor så kan du ställa dessa till bankens kundtjänst. Detta gör du genom att maila in till Lån & Spar Bank på info@lsb.se. Du kan även ringa in till kundtjänsten på 040-20 56 00. Nedan kan du se vilka öppettider som gäller hos banken.

Måndag: 08:00 - 17:00

Tisdag: 08:00 - 17:00

Onsdag: 08:00 - 17:00

Torsdag: 08:00 - 17:00

Fredag: 08:00 - 17:00

Lördag: Stängt

Söndag: Stängt

Behöver du hjälp utanför bankens öppettider så rekommenderar vi dig att gå igenom Lån & Spar Banks kunskapsbank som återfinns på hemsidan.

LÅN & SPAR BANK

 • MEDLEMSLÅN
 • LÅG RÄNTA
 • LÖS DYRA LÅN
 • DIGITAL ANSÖKAN