Northmill (Credway)

Northmill (före detta Credway) är en långivare vars mål är att förenkla sina kunders vardag. Detta gör man genom att erbjuda flexibla kontokrediter till bra priser. Northmill är en del av Northmill Bank, ett fintech-bolag som verkat i Skandinavien sedan 2006. Bolaget äger även andra bekanta varumärken, såsom Easycredit och Credigo.

Med Northmills kontokredit kan du plocka ut pengar när du behöver dem. Du behöver med andra ord inte plocka ut hela det belopp du beviljats på en gång utan kan ha en del liggande som en buffert för oförutsedda händelser. Så länge du sköter dina inbetalningar har du alltid möjlighet att plocka ut medel upp till din godkända kreditgräns.

Northmill har tillstånd av och står under tillsyn av Finansinspektionen och de har även tilldelats kreditupplysningsföretaget Soliditets högsta kreditbetyg AAA. Soliditet är en del av företaget Bisnode, ett av Europas ledande kreditvärderingsbolag.

Lånebelopp
1000 - 30000 kr
Återbetalningstid
5 - 72 mån
Utan UC
Ja
Startavgift
0 kr
Effektiv Ränta
9,22-32,74%
i
Vid kredit om 25 000 kr till 13,9 % årsränta (rörlig) under fem år med 60 återbetalningar, en uttagsavgift om 195 kr samt en administrativ månadsavgift om 19 kr blir månadsbeloppet 604 kr (totalt 36 237 kr) och den effektiva räntan 16,88 %.
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor

Låna upp till 30 000 kr hos Northmill

Northmill (Credway) erbjuder en flexibel kontokredit med en låg konkurrenskraftig ränta. Som privatperson kan du ansöka om en kreditgräns mellan 1000-30 000 kronor. Efter att din ansökan beviljats väljer du själv om du önskar ta ut hela eller delar av beloppet. Du betalar endast ränta för det belopp du plockat ut. När krediten är återbetald kan du enkelt fortsätta att låna pengar utan att behöva göra ytterligare en ansökan. Har du en gång beviljats ett kreditutrymme så kan du utnyttja det löpande. Detta till skillnad från om du väljer att ta ett privatlån. Då måste en ny ansökan göras för varje tillfälle.

Northmill erbjuder en återbetalningstid på 5 till 75 månader. Du bestämmer själv hur mycket du vill betala tillbaka varje månad, förutsatt att du betalar minst det lägsta belopp (ränta + amortering) som anges i fakturan, och du kan närsomhelst välja att betala av hela din skuld.

Ränta och avgifter

Hos Northmill (Credway) betalar du ränta, administrativ avgift samt uttagsavgift. Varken årsavgift eller uppläggningsavgifter tillkommer. För närvarande ligger den effektiva räntan på lånen hos Northmill mellan 9,22-32,74%. Det är otroligt lågt jämfört med Northmills konkurrenter.

När du lånar hos Northmill är upp till 30% av dina räntekostnader avdragsgilla. Då Northmill skickar kontrolluppgifter till Skatteverket på hur mycket ränta du betalt behöver du inte själv göra något för att få pengar tillbaka. Den summa du betalt kommer förtryckt på din deklaration och du får även ett räntebesked från Northmill till din e-post vid årsskiftet.

Räkneexempel:

Vid kredit om 25 000 kr till 13,9 % årsränta (rörlig) under fem år med 60 återbetalningar, en uttagsavgift om 195 kr samt en administrativ månadsavgift om 19 kr blir månadsbeloppet 604 kr (totalt 36 237 kr) och den effektiva räntan 16,88 %.

Grundkrav för att ansöka om kontokredit

För att beviljas en kredit hos Northmill krävs det att du som ansöker går igenom långivarens kreditprövning och bedöms vara kreditvärdig. Utöver det krävs även att du är folkbokförd i Sverige, minst 20 år gammal och innehar ett giltigt BankID. Det nämns ingenting om vare sig fast inkomst eller lägsta inkomstnivå på Northmills hemsida, vilket öppnar upp för flera att ansöka om kredit.

Northmill (Credway) är en långivare som ser till din framtida betalningsförmåga. Det innebär att även du som har betalningsanmärkningar är välkommen att ansöka om kredit. Därmed inte sagt att du kommer att beviljas kredit. En del betalningsanmärkningar påverkar din kreditvärdighet mer än andra.

I samband med din ansökan tar Northmill en kreditupplysning via UC. Det är denna kreditupplysning tillsammans med de upgifter du själv lämnat som ligger till grund för din bedömning. Hos Nortmill kan du alltså inte längre låna utan UC .

Ansökan online med Creditsafe

Om du vill ansöka om kontokredit hos Northmill är det endast ansökan online som gäller. Därav är det av högsta vikt att du har ett giltigt BankID då det är den enda form av identitetshandling som accepteras hos långivaren.

Du gör din ansökan via Northmills hemsida, vilket endast tar några minuter. Fyll i önskad kreditgräns, lämna de uppgifter som efterfrågas och signera din ansökan med ditt BankID. Förutsatt att ingen information saknas – du blir i sådana fall ombedd via sms att komplettera dina uppgifter, exempelvis med en lönespecifikation – har du ett preliminärt besked inom en timme. Om du erbjuds kredit och är nöjd med ditt besked tackar du ja och låter Northmill sköta resten. Väljer du att tacka nej har det inte kostat dig en krona.

Om du beviljas en kontokredit hos Northmill kan du även välja att teckna ett kreditskydd. Försäkringen ger dig en ekonomisk trygghet vid oförutsedda händelser. Om du exempelvis blir sjukskriven eller arbetslös tar kreditskyddet över avbetalningen av ditt lån. Kreditskyddet utgör 0,64% av din totala skuld.

Kundtjänst och öppettider

Northmills kundtjänst finns tillgänglig alla dagar i veckan och för att komma i kontakt med dem så snabbt som möjligt rekommenderar de live chatten där du oftast får svar inom en minut. Du aktiverar chatten genom att klicka på den gröna knappen längst ned till höger på skärmen och starta en konversation. Vill du hellre ta kontakt via mail fyller du i deras kontaktformulär.

Kundtjänstpersonalen hos Northmill pratar svenska och engelska och finns tillgänglig på följande tider:

Måndag: 07:00-19:00
Tisdag: 07:00-19:00
Onsdag: 07:00-19:00
Torsdag: 07:00-19:00
Fredag: 07:00-19:00
Helger och röda dagar: 10:00-18:00


Om du har frågor och funderingar av allmän karaktär kan du välja att först söka efter dina svar i Northmills faq. Den täcker de flesta frågeställningar från ansökningsprocessen till fakturor och kontokrediter.

NORTHMILL

  • PRIVATLÅN
  • KONTOKREDIT
  • DIREKTUTBETALNING
  • ANMÄRKNING OK