Moank

Hos Moank kan du låna upp till 600 000 kr utan säkerhet direkt online. Moank skiljer sig en del från andra långivare och banker i det att man anpassar sina lån efter dig som kund. Detta märks bland annat i det att man låter dig återbetala lånet via löneavdrag. Hos denna långivare har du möjlighet att koppla in din arbetsgivare för att få ränterabatt på ditt lån. Något som många låntagare upplever som både smidigt och gynnsamt för ekonomin. Moank erbjuder dig även ekonomisk rådgivning som kan leda till en bättre ekonomisk situation.

Moank ägs och drivs av CMI Group AB som har stor erfarenhet av branschen. Man har tillstånd av Finansinspektionen att erbjuda konsumentkrediter och tar din säkerhet på stort allvar. Vidare är man ett innovativt bolag som använder sig av ny teknik för att du ska kunna få ett lån anpassat för dina unika behov. Hela låneprocessen sker online och du får alltid svar på din låneansökan samma dag.

Lånebelopp
25000 - 600000 kr
Återbetalningstid
25000 - 600000 år
Utan UC
Nej
Startavgift
395 kr
Effektiv Ränta
3,75-18,95%
i
Räkneexempel: Lånesumma 100 000 kr och återbetalningstid 10 år, exempelränta 5,7 % (effektivränta 5,93 %), uppläggningsavgift 395 kr, totalt belopp 131 880 kr, kostnad 1 099 kr/mån.
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor

Sänk din månadskostnad med Moank

Sitter du redan med befintliga lån och krediter som kostar dig mycket varje månad så kan du sänka din månadskostnad med Moank. Moank erbjuder dig att låna mellan 25 000 kr och 600 000 kr och lånet lämpar sig som hopbakslån. Men du kan självklart även ansöka om ett helt nytt lån som du kan använda precis hur du vill. Speciellt för just lånet hos Moank är att du kan ansluta din arbetsgivare och på så sätt få ränterabatt. Återbetalningen av lånet sker då som ett löneavdrag. Med andra ord sköter återbetalningen sig själv och du slipper hålla reda på förfallodatum. Väljer du denna möjlighet så behöver du inte oroa dig för att din arbetsgivare får tillgång till dina uppgifter. Det enda din arbetsgivare får reda på är att du har ett lån hos Moank.

När du tar ett privatlån hos Moank så väljer du själv en återbetalningstid som passar dig. Du kan välja en löptid på alltifrån 1 år upp till 12 år. På så sätt kan du anpassa månadskostnaden efter din privatekonomi. Lånet hos Moank kräver ingen säkerhet och långivaren lägger sig inte i vad du ska använda pengarna till.

Ränta och avgifter

Räntan på lånet hos Moank bestäms individuellt och du kan få en årsränta mellan 3,75-18,95% (2019-11-10). Vilken ränta du får bedöms utifrån din kreditprofil. Denna profil påverkas av saker så som din inkomst, dina befintliga skulder och eventuella betalningsanmärkningar. Du som väljer att ansluta din arbetsgivare till Moanks partnerprogram har möjlighet att få ränterabatt på lånet. Detta då återbetalning via löneavdrag innebär en lägre kreditrisk för Moank.

Utöver årsräntan tillkommer det även en uppläggningsavgift på 395 kr när du lånar hos Moank. Du slipper dock uppläggningsavgiften om du ansluter din arbetsgivare. Lånar du 100 000 kr under 10 år och får en ränta på 5,90% så blir den effektiva räntan 6,15%. Du kommer då att betala 1110 kr i månaden och sammanlagt belopp att betala under lånets löptid är 133 144 kr.

Ansök om lån på Moank.se

Vill du ansöka om ett lån hos Moank så sker hela ansökningsprocessen digitalt via Moank.se. Om du hellre vill ringa in och göra en låneansökan går detta givetvis också bra. För dig som väljer den digitala ansökningsprocessen så inleds denna med att du får välja lånabelopp och återbetalningstid. Du kan välja ett lånebelopp mellan 25 000 kr och 600 000 kr och en återbetalningstid på mellan 1-12 år. När detta är gjort kommer du se en ungefärlig månadskostnad som baserar sig på en exempelränta på 5,90%. Tänk på att den faktiska månadskostnaden både kan bli lägre och högre än vad som visas.

Låneprocessen fortsätter med att du får fylla i information om dig själv och din ekonomi. Du får sedan ange det bankkonto dit du vill ha lånet utbetalt. Allt avslutas med att du får verifiera din ansökan med mobilt BankID. När detta är gjort kommer Moank ta en kreditupplysning från UC och en från Creditsafe. Du får sedan svar på din ansökan och godkänner du den ränta du erbjuds så kan du signera lånehandlingar digitalt. Du får sedan dina pengar utbetalda inom 1-2 bankdagar.

Hos Moank har du alltid möjlighet att förtidslösa ditt lån utan några extra kostnader. Detta gör du genom att logga in på dina sidor på Moank.se och välja alternativet "Lös hela skulden".

Grundkrav hos Moank

Vill du låna pengar hos Moank så gäller det att du uppfyller långivarens grundkrav. Dessa grundkrav skiljer sig inte nämnvärt från liknande låneinstituts krav.

  • Minst 20 år gammal
  • Inget aktivt skuldsaldo hos Kronofogden
  • Max 2 betalningsanmärkningar
  • Folkbokförd i Sverige
  • Årsinkomst på minst 150 000 kr

Utöver dessa grundkrav så genomför Moank alltid en sedvanlig kreditbedömning. För att slutligen bli beviljad ett lån måste du ha den återbetalningsförmåga som Moank anser krävs för att klara återbetalningen av lånet. Har du inte åldern inne för att ansöka om ett blancolån hos Moank så kan du istället se över lån för dig som är 18 år.

Kundtjänst och öppettider

På Moank.se har du möjlighet att göra en låneansökan när som helst på dygnet. Däremot är det bara under bolagets öppettider som ansökningar behandlas. Öppettiderna hos Moank återfinns nedan. Behöver du kontakta kundtjänst så kan du skicka ett mail till [email protected] Du kan även använda chatten som finns på lånebolagets hemsida. Vill du hellre ringa in till Moank så är numret som gäller 08-52 00 59 55.

Måndag: 09:00 - 17:00

Tisdag: 09:00 - 17:00

Onsdag: 09:00 - 17:00

Torsdag: 09:00 - 17:00

Fredag: 09:00 - 17:00

Lördag: Stängt

Söndag: Stängt

På Moanks hemsida kan du även läsa svar på vanliga frågor som låntagare har. Det finns även bra informativa guider och instruktionsvideo för den som vill veta mer om hur det går till att låna via sin arbetsgivare.

MOANK

  • SAMLINGSLÅN
  • ACCEPTERAR ANMÄRKNINGAR
  • RÄNTERABATT
  • BRA OMDÖMEN