Förenade Lån

Förenade Lån är en jämförelsetjänst för lån utan säkerhet som lanserades under våren 2020. Bakom tjänsten står 7 Out Media som sedan tidigare är kända för marknaden på grund av dess många jämförelsesajter inom finans. Med Förenade Lån hjälper man svenskar att sänka månadskostnaden på sina lån. Detta genom att erbjuda låneförmedling via Axo Finans plattform. Hos Förenade Lån kan du ansöka om ett lån mellan 5000 kr och 600 000 kr. Lånet lämpar sig väl som samlingslån då du har möjlighet att få en betydligt lägre ränta än den du har på dina befintliga smålån och avbetalningar.

Genom att använda dig av Förenade Lån när du ansöker om ett privatlån når din låneansökan ut till 30 olika banker och långivare. Bland dessa återfinns bland annat Collector Bank, Marginalen Bank och Santander. Trots detta kommer du enbart att få en förfrågan i ditt UC. På så sätt påverkas din kreditvärdighet så lite som möjligt samtidigt som dina chanser att få bra lånevillkor ökar.

Lånebelopp
5000 - 600000 kr
Återbetalningstid
1 - 15 år
Utan UC
Nej
Startavgift
495 kr
Effektiv Ränta
2,95-26%
i
Långivarnas ränta är rörlig, sätts individuellt och varierar mellan 2,95%-26%. Exempel: Annuitetslån 150 000 kr på 12 år (144 avbetalningar). Nom.ränta: 5,91%. Eff. ränta: 6,18% per 2021-01-29. Totalt att betala 175 311 kr. Månadskostnad: 1 457kr. Startavgift: 495 kr. Aviavgift: fr.0 kr/mån.
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor

Jämför privatlån från 26 olika långivare

Förenade Lån erbjuder kostnadsfri låneförmedling på en plattform från Axo Finans. Via Förenade Lån kan du ansöka om ett blancolån mellan 5000-600 000 kr. Lånet du ansöker om lämpar sig såväl för stora som små behov. Återbetalningstiden för lånet väljer du själv och för närvarande kan du välja en löptid mellan 1-18 år. En kortare löptid ger en lägre totalkostnad men en högre månadskostnad och vice versa. Lånet som du kan ansöka om via Förenade Lån är ett lån utan säkerhet. Lånet kräver således ingen pant och du lånar till precis vad du vill. Genom att ansöka om ett lån utan säkerhet via Förenade Lån kan du få upp till 30 låneofferter från marknadsledande låneinstitut och banker. Enbart en UC tas vilket gör att du slipper flera förfrågningar som kan sänka ditt kreditbetyg. När du lånar via Förenade Lån kan du räkna med en ränta från 2,95%.

När du använder dig av Förenade Lån så binder du dig inte till något genom din låneansökan. Istället har du rätt att tacka nej till samtliga låneofferter om du inte får något erbjudande som är lockande nog. Det är först när du signerar skuldebrev från någon av långivarna som tjänsten blir bindande. Att låna via Förenade Lån lämpar sig extra väl för dig som vill samla dina smålån, krediter och avbetalningar. Genom att ansöka om ett samlingslån via Förenade Lån kan du på ett effektivt sätt sänka månadskostnaden för dina skulder.

Ränta hos Förenade Lån

När du avänder dig av Förenade Låns förmedlingstjänst så når din låneansökan ut till 24 olika banker och långivare. Det är dessa långivare som sätter räntan på det lån du erbjuds. Således har Förenade Lån inget med själva räntesättningen att göra. Vilken ränta du erbjuds av de olika anslutna långivarna beror dels på önskat lånebelopp och vald löptid. Men främst är det din återbetalningsförmåga som avgör vilken ränta du erbjuds. Räntan sätts individuellt och ligger mellan 2,95-26%. Har du en god ekonomi med hög inkomst och få skulder så kan du räkna med en ränta i det nedre spannet. Har du däremot en låg inkomst, många skulder och en eller flera betalningsanmärkningar så får du räkna med en ränta i det högre spannet. Utöver ränta så kan långivaren i fråga även ta ut uppläggningsavgift och aviavgifter.

Erbjuds du ett lån på 150 000 kr som återbetalas under 12 år med en ränta på 5,91% så blir den effektiva räntan 6,18%. Totalt belopp att betala blir 175 311 kr och kostnad per månad 1457 kr. Detta räkneexempel utgår även från att lånet har en uppläggningsavgift på 495 kr.

Grundkrav hos Förenade Lån

Eftersom Förenade Lån använder sig av Axo Finans plattform för låneförmedling så är det Axos grundkrav som appliceras. För att kunna ansöka om ett lån via Förenade Lån bör du först se till att du uppfyller följande krav.

  • Minst 20 år gammal

  • Folkbokförd i Sverige

  • Fast inkomst på över 10 000 kr i mån

  • Fast anställd, vikariat, egen företagare, pensionär

Utöver grundkraven som ställs så bedömer olika långivare dig på olika sätt. Det är således inte säkert att du får en låneoffert från samtliga anslutna långivare trots att du uppfyller grundkraven för att få ansöka om ett lån. Exempelvis är det inte alla anslutna långivare som låter dig låna med betalningsanmärkningar.

Ansök om lån på några minuter

Genom att besöka Förenade Lån kan du göra en låneansökan på enbart några minuter. Detta är både enkelt, smidigt och säkert och sker helt digitalt. Du börjar med att uppge hur stort belopp du vill låna och kan välja en lånesumma mellan 5000-600 000 kr. Därefter får du välja en önskad löptid mellan 1-18 år. Förenade Lån vill även veta om du ska använda lånet för att lösa befintliga skulder eller inte. När du kommit så här långt kommer du att få se en ungefärlig månadskostnad. Denna månadskostnad representerar inte nödvändigtvis hur mycket just du kommer att få betala. Det är bara en fingervisning som är baserad på en exempelränta. Känner du dig okej med detta belopp kan du gå vidare med din låneansökan genom att fylla i personuppgifter och kontaktuppgifter. När formuläret är komplett kan du ansöka om lån och identifiera dig med mobilt BankID.

Ansöker du om lån inom ordinarie öppettider så kommer din låneansökan att behandlas samma dag. Du får då besked via sms eller mail. Olika långivare tar olika lång tid på sig med att återkomma med en låneoffert. Det kan därför dröja i upp till 24 h innan samtliga aktörer återkommit till dig. När du fått in alla låneofferter kan du själv välja det bästa erbjudandet och signera låneavtal med BankID. Pengarna betalas därefter ut till ditt konto inom 1-3 dagar.

Kundtjänst och öppettider

Då det är Axo Finans låneförmedling som Förenade Lån marknadsför så är det till Axo Finans du ska vända dig vid frågor. Har du däremot generella frågor om Förenade Lån så kan du kontakta denna aktör via mail på info@förenade.se. Övriga frågor hänvisas till Axo Finans på mail info@axofinans.se. Du kan även ringa in till låneförmedlaren på 0771-32 34 00. Kundtjänst finns tillgänglig under följande öppettider.

Måndag: 8:30 - 18:00

Tisdag: 8:30 - 18:00

Onsdag: 8:30 - 18:00

Torsdag: 8:30 - 18:00

Fredag: 8:30 - 16:00

Lördag: Stängt

Söndag: 10:00 - 14:00

På Förenade Låns hemsida kan du läsa mer om hur själva förmedlingen av lån fungerar. Man har även en stor avdelning för vanliga frågor och svar. Där kan du hitta svar på de flesta frågor du kan tänkas ha inför en låneansökan.

FÖRENADE LÅN

  • LÅNEFÖRMEDLARE
  • LÅNA MED ANMÄRKNING
  • JÄMFÖR RÄNTOR
  • SAMLINGSLÅN