Thorn

Thorn är ett finansföretag som varit igång ända sedan 70-talet. Företaget har idag över 35 anställda som är redo att hjälpa kunder med finansiella problem eller behov. Fokus hos Thorn ligger på att erbjuda anpassade finansiella lösningar. Dessa lösningar kan komma dig väl till pass om du har behov av ett mer flexibelt lån. Genom att låna pengar hos Thorn har du alltid möjlighet att utan avgift lösa ditt lån i förtid. Du kan även ta lån med inkluderande låneskydd samt själv justera återbetalningstiden och vid möjlighet öka din amorteringstakt.

Thorn erbjuder en mängd flexibla lån och i utbudet hittar du privatlån och avbetalningsmöjligheter för alla situationer och behov. Detta är en av anledningarna till att Thorn trots många år på nacken fortsätter stå sig i en konkurrensutsatt bransch. Dessutom värnar man om sina kunder och med anledning med detta ser man alltid igenom kundens ekonomi innan ett lån betalas ut. På så sätt kan man försäkra sig om att kunden faktiskt klarar av att återbetala lånet. Detta gör att du som kund inte riskerar en försämrad ekonomi på grund av det lån du tar hos Thorn.

Lånebelopp
10000 - 100000 kr
Återbetalningstid
1 - 6 år
Utan UC
Nej
Startavgift
595 kr
Effektiv Ränta
10,91-29,99%
i
Ett lån på 10 000 kronor till 21,60% bunden ränta med en återbetalningstid på 84 månader, med 84 avbetalningar om 246 kronor och 595 kronor i uppläggningsavgift (som läggs till lånet) samt 15 kronor i administrationsavgift, ger en effektiv ränta på totalt 29,62%. Totalt att återbetala blir 21 889 kronor.
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor

Thorn privatlån för alla situationer

Thorn erbjuder en mängd olika lån där du kan välja lösning baserat på din situation. Lånebolagets Privatlån Plus är det mer allmänna lånet som erbjuds. Med detta privatlån kan du låna upp till 100 000 kronor under en period på 1 till 6 år. Du har alltid möjlighet att avbetala lånet i en takt som passar dig. Vill du återbetala lånet under en snabbare tid än vad som avtalats har du möjlighet att göra detta helt avgiftsfritt. Thorn erbjuder därtill en fast årlig ränta vilket förhindrar eventuella missförstånd och bekymmer med villkoren.

I Thorns utbud av lån utan säkerhet återfinns även ett Pauslån. Det här lånet kommer med samma lånebelopp och avbetalningstider, men du kan själv bestämma när och om du vill pausa lånet. Väljer du detta alternativ så kan du pausa ditt lån i en månad under två tillfällen. Du får dock max pausa ditt lån en månad per år. Detta lån är perfekt för den låntagare som vill ha en paus någon gång under löptiden för ekonomins skull.

Denna långivare erbjuder även ett Trygglån där du får mer säkerhet inför oväntade situationer. Du kan låna upp till 50 000 kronor med en avbetalningstid på 1 till 5 år. Skillnaden med det här lånet är att du får ett inbyggt låneskydd ifall du exempelvis skulle förlora jobbet eller blir sjukskriven. Det här skyddet täcker även lånekostnaderna om du skulle gå bort. Detta innebär att dina närmast anhöriga slipper ta över lånet om du skulle avlida. Försäkringen du får innebär att tolv på varandra följande månadsinbetalningar sköts av Thorn själva. Det här lånet lämpar sig alltså för den som vill prioritera tryggheten i sitt lån.

De olika lånen som Thorn erbjuder liknar varandra men kan lämpa sig för en mängd olika situationer där du kan välja lån baserat på din situation. Det här öppnar upp för bättre möjligheter och låter dig anpassa ditt lån efter din ekonomi och vad du ska använda pengarna till. Att ansöka om ett lån går snabbt och görs enklast via Thorns hemsida. Du fyller där i formuläret och anger hur mycket du vill låna, dina uppgifter och sedan signerar du med BankID. Du får ditt besked inom en timme under förutsättning att du ansökt om lånet under Thorns öppettider. När lånet blivit godkänt betalas pengarna ut antingen samma dag eller dagen därpå, beroende på när administration är färdig.

Krav för att få ett lån

Thorn är inte särskilt transparenta på vilka krav man ställer på låntagare. Det lilla som framgår av bolagets hemsida vittnar dock om att kraven hos denna långivare är ganska höga jämfört med en del aktörer på marknaden. Det här är däremot en av anledningarna till att deras lån är mer flexibla och kommer med lite mer skydd och trygghet jämfört med andra lån på marknaden.

För att kunna få ett lån hos Thorn måste du bland annat:

·       Vara minst 20 år gammal.

·       Ha en fast månadsinkomst

·       Vara fri från betalningsanmärkningar hos Kronofogden.

·       Inte ha några aktiva skulder hos Kronofogden.

Även om det har blivit allt vanligare med låneföretag som accepterar ett par betalningsanmärkningar har Thorn valt att utesluta det helt. Företaget lägger som sagt ett stort fokus på att deras kunder ska ha råd med sina lån. Det här innebär också att kraven blir lite högre än hos andra aktörer. Således kan du inte heller låna utan en fast inkomst. Har du en annan anställningsform så kan du läsa mer om hur det går till att låna utan fast jobb.

Ränta och avgifter

Räntan på Thorns privatlån sätt individuellt vilket innebär att det är omöjligt att säga exakt vilken ränta du får på ditt lån innan du gör en ansökan. Det som däremot är säkert är att räntan landar någonstans mellan 9,84-21,60% (2022-07-14). Dock bör du vara medveten om att den effektiva räntan är högre och kan uppgå till som max 29,99%. Det här ligger i linje med andra aktörer som erbjuder mindre privatlån utan säkerhet.

Utöver räntan tillkommer andra månadsavgifter som man bör tänka på innan man ansöker om ett lån. Du kommer bland annat att få betala en administrationsavgift varje månad. Denna avgift ligger på 19 kronor om du väljer att återbetala ditt lån via autogiro. Om du väljer att betala av lånet med någon annan lösning så som faktura så landar avgiften på 39 kronor i månaden istället. Vill du sänka din månadskostnad är det bäst att du ser över din ekonomi. Genom exempelvis en högre månadsinkomst har du möjlighet att få en lägre ränta vilket också gör lånet billigare i det stora hela. Det går även att sänka månadskostnaden genom att betala av lånet under en längre tid, men det gör även att totalkostnaden blir högre.

Räkneexempel:

Ett lån på 10 000 kronor till 21,60% bunden ränta med en återbetalningstid på 84 månader, med 84 avbetalningar om 246 kronor och 595 kronor i uppläggningsavgift (som läggs till lånet) samt 15 kronor i administrationsavgift, ger en effektiv ränta på totalt 29,62%. Totalt att återbetala blir 21 889 kronor.

Avbetalning via Thorn

Thorn erbjuder även en tjänst som heter ProduktFinans. Det här är i grunden en webbutik som du kan vända dig till när du vill köpa någon dyrare produkt. Du kan bland annat köpa datorer, TV, telefoni, vitvaror, kameror, spelkonsoller och mycket mer. Den här sortens produkter kan ofta kosta en del vilket innebär att en avbetalning kan bli aktuell. Så när du handlar hos företaget så gör du alltid detta via avbetalning som finansieras via Thorn. På så sätt kan du göra större investeringar som du kanske inte hade haft råd med annars.

Thorn kundtjänst

Om du har frågor kring din låneansökan eller om det finns några andra funderingar så kan du alltid kontakta Thorns kundtjänst. Det finns flera olika sätt att komma i kontakt med kundtjänsten och du kan använda den metod som du själv föredrar. Det går bra att ringa in till företaget direkt via nummer 020-24 24 24. Du kan även mejla till Thorn på info@thorn.se. Föredrar du att använda formuläret på långivarens hemsida så går detta lika bra. Thorns öppettider är relativt generösa och det bör inte vara några problem för dig att få tag i en tillmötesgående medarbetare.

·       Vardagar: 08:00 – 18:00

·       Lördagar: 10:00 – 16:00

·       Söndagar: Stängt

THORN

  • PAUSLÅN
  • LÅNESKYDD
  • ANPASSNINGSBART LÅN
  • KÄND AKTÖR