IKANO Bank

Grundtanken bakom IKANO Bank är densamma som med IKEA. Nämligen att finnas tillgänglig som ett bra alternativ i vardagen för den breda massan. IKANO Bank började sin verksamhet i Sverige redan 1995. Sedan dess har banken expanderat i flera steg och finns numera i bland annat Norge, Danmark, Finland, Tyskland, Polen och Storbritannien. I dag erbjuder IKANO Bank flera finansiella tjänster – däribland möjligheten att ansöka om ett privatlån, samla tidigare lån och/eller att ansöka om ett kreditkort laddat med flera förmåner.

IKANO Bank ingår i IKANO Group som ägs av familjen Kamprad. Huvudkontoret är beläget i Malmö men du kan snabbt och lätt skicka en låneansökan direkt via hemsidan var du än befinner dig. Ytterligare en smidig funktion som du kan passa på att nyttja via IKANO Banks hemsida är låneindikatorn utan kreditupplysning. Här får du en indikation kring hur mycket du får låna utan att det görs någon kreditupplysning. Du anger bland annat om du har någon betalningsanmärkning, vilken boendekostnad du har och hur mycket du tjänar per månad. Det är först i samband med att du skickar en riktig ansökan som en kreditupplysning görs.

Lånebelopp
10000 - 350000 kr
Återbetalningstid
3 - 12 år
Utan UC
Nej
Startavgift
0 kr
Effektiv Ränta
4,23-17,16%
i
Annuitetslån på 125 000 kr över 5 år med 5,94 % rörlig ränta utgör ett genomsnittligt månadsbelopp 2 398 kr (inkl. amortering och ränta), totalt återbetalningsbelopp 143 872 kr, antalet avbetalningar 60 st och effektiv ränta 6,10 %.
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor

Privatlån upp till 350 000 kronor

Via IKANO Bank kan du ansöka om ett privatlån utan säkerhet från 10 000 kronor upp till 350 000 kronor. Du kan som sagt prova låneindikatorn innan du fortsätter med processen och verkligen skickar en ansökan för att du ska veta ungefär hur du ligger till med att få ett eventuellt lån godkänt. Via sidan för privatlån hos IKANO Bank kan du justera lånebelopp och återbetalningstid för att se den ungefärliga kostnaden per månad. Du kan välja att betala tillbaka i upp till tolv år. Ansökningar med BankID innebär att du får svar direkt om lånet godkänns eller inte. Det kostar ingenting att skicka en ansökan om ett privatlån utan säkerhet och du binder dig inte till någonting innan du skriver på skuldebrevet och skickar in det. Värt att veta är att enligt Svenskt Kvalitetsindex är IKANO Bankens kunder nöjda fem år i rad (2019).

Så här enkelt ansöker du

När du kommer in på IKANO Banks hemsida klickar du på ”Låna pengar” i menyn. Därefter justerar du lånebeloppet och återbetalningstiden efter just ditt behov. När du klickar dig vidare till en ansökan får du återigen fylla i lånebelopp och tid för amortering. Här anger du också om du har en medsökande, om du vill att det ska vara ett banklån eller ett billån samt om du vill samla befintliga lån och krediter. Längst ner ser du ditt genomsnittliga månadsbelopp som visar hur mycket lånet faktiskt kostar dig per månad. Därefter fyller du i resterande uppgifter som rör dig och din aktuella livssituation med boende, arbete och vad du tänker använda pengarna till. Ett privatlån utan säkerhet betyder att du kan använda pengarna hur du vill - dock inte som insats till en bostad. 

När du är klar skickar du ansökan med BankID och får svar direkt om du blir beviljad lånet. Accepterar du det får du ett skuldebrev som du behöver skriva under. Därefter dröjer det upp till tre bankdagar innan du får in pengarna på ditt konto. 

Samla lån hos IKANO Bank

Om du har flera snabblån och krediter sedan tidigare är det lätt att kostnaderna skenar iväg. Hos IKANO Bank har du möjlighet att samla befintliga lån och krediter för att sänka din månadskostnad och därmed öka din livskvalitet. I stället för att du har skulder hos flera olika lånebolag och avbetalningar hos olika butiker kan du bunta ihop det till en enda summa som du lånar hos IKANO Bank. Det betyder att du kan förvänta dig bättre villkor och att din kreditvärdighet ökar. Dessutom blir det lättare att beta av lånen. Om detta alternativ är något för dig kan du även be om att bli uppringd av en handläggare hos IKANO Bank för vidare hjälp. 

Via hemsidan kan du beskriva dina aktuella lån och krediter och sedan se vilken skillnad det skulle göra för din ekonomi om du väljer att samla dina lån hos iKANO Bank. Här tillkommer inte några dolda avgifter eller liknande. 

Ansök om billån

Oavsett om du behöver köpa en ny eller en begagnad bil kan du ansöka om ett billån hos IKANO Bank. Om det är ett billån utan säkerhet du behöver kan du justera beloppet från 40 000 kronor upp till 350 000 kronor. Alla som väljer ett billån hos IKANO Bank får samma ränta - just nu ligger den på 5,35%. Du får snabba och klara besked och det tillkommer inte någon uppläggningsavgift. Återbetalningstiden kan justeras upp till tolv år. 

När du ska köpa en bil kan du även passa på att få en gratis värdering av det fordon du vill köpa. Fyll i bilnumret på hemsidan och få en preliminär bedömning på en gång. På det här sättet blir det lite lättare att se om du betalar ett rimligt pris för bilen. Bedömningen baserar IKANO Bank på slutpriser som finns på hemsidan bilpriser.se. Det finns även en smart guide med tips och råd som kommer väl till pass när du köper en begagnad bil. Missa inte heller den kostnadsfria kontraktsmallen som du kan använda när du köper via en privatperson. 

Krav för privatlån hos IKANO Bank

Beroende på om du vill ansöka om ett blancolån, alltså ett vanligt privatlån, eller om du vill ansöka om ett billån finns det lite olika krav som du måste uppfylla. Vet du med dig att du inte gör det  kan du vara säker på att din ansökan inte blir godkänd. Följande gäller som grundkrav när du skickar en ansökan om privatlån:

• Du måste vara över 18 år. 

• Din årsinkomst är minst 125 000 kronor. 

• Du får inte ha några betalningsanmärkningar. 

• Du godkänner IKANO Bankens lånevillkor. 

Krav för billån

• Du måste vara över 20 år. 

• Din årsinkomst är minst 125 000 kronor. 

• Du får inte ha några betalningsanmärkningar. 

• Bilen du köper ska vara registrerad i Sverige. 

• Du godkänner lånevillkoren. 

Individuell ränta på lånet

Räntan på ett privatlån hos IKANO Banken sätts individuellt. Den baseras delvis på hur mycket pengar du vill låna men också på dina förutsättningar att hantera återbetalningen. Även din inkomst och din kredithistorik väger in i beslutet för den slutgiltiga räntan. När du skickar din ansökan om ett blancolån begär IKANO Banken också ut en kreditupplysning. Om din låneansökan blir godkänd får du även veta vilken ränta du får på samma gång. För att du ska öka chansen till en lägre ränta är det bra om du har en medsökande. 

Privatlånen hos IKANO Banken har en rörlig ränta. Därmed kan den både höjas och sänkas under löptiden. Höjningar kan dock inte ske hur som helst utan har att göra med bland annat bankens upplåningskostnader. I skrivande stund är den lägsta räntan 4,15% medan den högsta aktuella räntan är 15,94% (2019-09-11). Du som tar ett lån på 100 000 kr som du återbetalar under 10 år får med en exempelränta på 5,94% en månadskostnad på 1107 kr.

Ränteexempel:

Annuitetslån på 125 000 kr över 5 år med 5,94 % rörlig ränta utgör ett genomsnittligt månadsbelopp 2 398 kr (inkl. amortering och ränta), totalt återbetalningsbelopp 143 872 kr, antalet avbetalningar 60 st och effektiv ränta 6,10 %.

Amortering och avgifter

Add your content

Kundtjänst hos IKANO Bank

Om du behöver komma i kontakt med personalen hos IKANO Bank för att du ska få ytterligare information eller hjälp med ditt lån eller en ansökan kan du ringa till kundtjänsten. Den är öppen varje dag, från måndag till söndag, enligt följande: 

• Måndag till fredag mellan klockan 09.00 och 20.00. 

• Fredagar mellan klockan 09.00 och 17.00. 

• Lördagar och söndagar mellan klockan 10.00 och 17.00. 

Du ringer in till IKANO Bank på telefonnummer 0476 88 000. Sedan kan du även besöka kundforumet med vanliga frågor och svar. Där kan du även skicka in dina egna frågor och invänta svar. Alternativt kan du prata med kundtjänsten via Facebook Messenger.

IKANO BANK

  • NÖJDA KUNDER
  • BILLÅN
  • SAMLA LÅN
  • INGEN UPPLÄGGNINGSAVGIFT