Skandiabanken

Skandiabanken – lån och försäkringar för alla

SkandiabankenSkandiabanken är en bank som varit verksam i över 160 år. Banken grundades ursprungligen som ett pensionsbolag men erbjuder idag allt ifrån pensionssparande till bolån, sparprodukter och privatlån. Man har över 2 miljoner kunder och banken ägs av 1,4 miljoner kunder till Skandias moderbolag. Det är i detta moderbolag som överskottet från banken fördelas. Under 2018 fördelade Skandia hela 30 miljarder kronor till sina kunder.

Skandiabankens privatlån

Hos Skandiabanken kan du enkelt ansöka om ett privatlån mellan 20 000-300 000 kr. Du får dock aldrig låna mer än 30% av din årslön. Men att exempelvis låna 100 000 kronor brukar inte vara något problem för de allra flesta. Löptiden på lånet är flexibel och du kan anpassa lånets återbetalningstid efter dina egna förutsättningar. I skrivande stund kan du välja en löptid på mellan 1-10 år. Lånen hos Skandiabanken lämpar sig även som hopbakslån.

Skandiabankens privatlån är ett lån utan säkerhet och du kan därför använda pengarna fritt. Du behöver inte heller gå in med en säkerhet i form av en bostad eller en bil för att få låna. Med detta kommer dock en högre ränta än om du exempelvis skulle teckna ett bolån eller ett billån. Banken själv menar på sin hemsida att privatlånen fungerar som ett bra komplement till bolån. Skandiabanken har valt att inte ta ut någon uppläggningsavgift vilket är uppskattat av många kunder. Inte heller lägger man på några månatliga aviavgifter. Detta under förutsättning att du återbetalar ditt privatlån via autogiro. Extra avgifter kommer istället att påföras till den som inte återbetalar sitt lån i tid. Det handlar då bland annat om påminnelseavgifter och inkassoavgifter.

Räntan på privatlånet hos Skandibanken ligger för närvarande på 6,79% vilket ger en effektiv ränta på 7,01%. Vidare erbjuder banken även andra typer av lån. Det handlar då om bolån och kontokrediter. Vill du bli kund i banken kan du även ta del av andra sedvanliga banktjänster så som privatkonton, Swish, internetbank och sparkonton.

Enkelt att komma igång

För att få ett lån hos Skandiabanken måste du först uppfylla de krav som banken ställer. Du måste bland annat ha fyllt 18 år och ha en årsinkomst på minst 300 000 kr. Dock får du endast låna max 30% av din årslön vilket du bör ha i åtanke i samband med din låneansökan. Hos Skandiabanken accepterar man inte låntagare med betalningsanmärkningar eller aktiva skulder hos Kronofogden. Det finns vissa andra långivare som erbjuder lån trots Kronofogden men dessa är få. Har du detta är det bättre att vända sig till en annan långivare så som Ferratum som erbjuder snabblån till låntagare med anmärkningar.

Att komma igång med sin låneansökan hos Skandiabanken är relativt enkelt. Dock måste du först bli kund i banken och för detta krävs det att du har mobilt BankID. När du väl blivit kund kan du ansöka om ett blancolån direkt. Därefter får du besked om du blivit beviljat lånet eller inte samt hur din individuella ränta ser ut. Så fort du accepterat låneerbjudandet betalas pengarna ut till ditt konto. Är du inte kund hos Skandia och inte heller har något BankID får du istället kontakta bankens kundtjänst. Detta gör du enklast via telefon på 0771-55 55 00. Där kommer en trevlig medarbetare hos banken hjälpa dig att bli kund och vägleder dig också med din låneansökan.