Låna med skuld hos Kronofogden

Låna pengar trots skuld hos Kronofogden

Låna med skuld hos Kronofogden Att inte betala sina skulder i tid kan få förödande konsekvenser både för din ekonomi och ditt privatliv. Med betalningsanmärkningar och aktiva skulder hos Kronofogden blir det både svårare att få lån, ingå hyresavtal samt att teckna abonnemang. Det är därför av största vikt att man uppfyller sina åtaganden som låntagare och betalar sitt lån enligt avtalad löptid. Vet man redan från början med sig att detta inte är rimligt så ska man undvika att låna pengar. Det är heller aldrig en lösning att finansiera återbetalningen av sina skulder med nya lån. Hur möjligheterna att låna trots Kronofogden ser ut beror lite på i vilken situation du befinner dig i. Har du gamla betalningsanmärkningar så har du chans att få både privatlån- och smslån beviljade. Har du däremot ett aktivt skuldsaldo hos Kronofogden så är din horisont mörkare. Den enda lösningen för dig med aktiva skulder hos Kronofogden är att ansöka om ett så kallat omstartslån eller skuldfinansiering. Nedan kan du läsa mer om kreditinstitut som erbjuder en sådan lösning.


Omstartslån hos Nystart Finans

Nystart Finans är ett svenskt kreditinstitut som erbjuder ett så kallat omstartslån. Med ett omstartslån kan du med låg kreditvärdighet få hjälp med att lösa skulder till Kronofogden och samla dina befintliga lån och krediter i ett enda lån. Nystart Finans är ett av få företag på marknaden som accepterar låntagare med både betalningsanmärkningar och ett aktivt skuldsaldo. Utöver ett samlingslån upp till 500 000 kr erbjuder man dig även professionell rådgivning och snabb handläggning. Du behöver ingen säkerhet för att få låna vilket ofta krävs hos andra aktörer som erbjuder skuldfinansiering. Däremot får du räkna med en hög ränta. Denna ränta sänks dock årligen om du ser till att sköta dina åtaganden och betala av ditt lån i tid. För att kunna ansöka och få ett omstartslån beviljat måste du ha en fast inkomst. I låneansökan till Nystart Finans får du beskriva vad du behöver hjälp med. Därefter kommer en rådgivare att ringa upp dig på en tid som passar er bägge. Om rådgivaren tror sig kunna hjälpa dig och du uppfyller de krav som ställs så får du ett omstartslån beviljat och kan ta ditt första steg mot en skuldfri vardag.

Besök Nystart Finans

Omstartslån hos Marginalen Bank

En svensk bank som också erbjuder dig med aktiva skulder hos Kronofogden ett omstartslån är Marginalen Bank. Här kan du dock enbart beviljas omstartslån om du har en säkerhet i form av en bostad som du äger eller har tänkt köpa. Vidare är kraven relativt hårda då du bland annat måste ha en årsinkomst på minst 200 000 kr. Marknadsvärdet på din fastighet måste dessutom vara minst 500 000 kr. Om du inte redan äger bostaden krävs det att du lägger 15% i kontantinsats. Du kan låna från 150 000 kr och måste lösa dina kronofogdeskulder innan du väljer att investera i något annat. Räntan på omstartslånet sätts individuellt från 3,50% och uppåt. Hela konceptet med Marginalen Banks omstartslån är att du löser dina skulder genom att sätta din bostad som säkerhet. Äger du ingen bostad och inte heller har pengar till någon kontantinsats så kan du med andra ord inte teckna detta lån.

Besök Marginalen Bank

Skuldfinansiering hos Svea

Svea erbjuder dig med skulder hos Kronofogdemyndigheten att få hjälp via deras skuldfinansiering. Med en skuldfinansiering kan du ta dig ur den onda cirkeln och effektivt minska din skuldbörda. Blir du beviljad skuldfinansiering från Svea så hjälper kreditinstitutet dig att betala de lån och skulder du har. Detta oavsett om det handlar om inkassoskulder eller skulder som redan gått till Kronofogden. För övriga skulder utför man så kallad ackordsförhandling vilket gör att din totala skuldbörda kan minska. Därefter upprättar man ett samlingslån så att du får alla dina skulder samlade på ett och samma ställe. På så sätt kan då återigen få kontroll över din ekonomiska situation och komma på fötter igen. För att få ta del av Sveas skuldfinansiering måste du ha en fast inkomst samt vara mellan 20-70 år. Första steget mot skuldfinansiering är en kostnadsfri konsultation med en av Sveas rådgivare.

Besök Svea Skuldfinansiering


Skillnad att låna med nya och gamla skulder

Skillnad på aktiva skulder och gamla anmärkningar Om du har aktiva skulder hos Kronofogden, det vill säga nya skulder, så är det enbart de tre ovan listade kreditinstituten som gäller. I övrigt kommer inga långivare att bevilja dig ett lån med skulder hos Kronofogden. Då kvarstår bara möjligheten att pantsätta värdefulla ting hos pantbanken. Genom att göra så kan du lösa den mest akuta situationen och förhoppningsvis hämta ut din värdesak när situationen förbättrats.

Det bästa om man är svårt skuldsatt är dock att inte låna alls. Att dra på sig nya lån och skulder kommer bara att leda till att situationen blir ännu värre. Har du stora ekonomiska problem bör du istället vända dig till din lokala budget- och skuldrådgivaren i din kommun. Via denna rådgivare kan du även få information om vad som gäller för att få skuldsanering. Skuldsanering ansöker du om hos Kronofogden och innebär att du under ett par år lever på existensminimum för att sedan bli helt skuldfri.

Har du betalningsanmärkningar som gäller gamla skulder som redan är reglerade så är möjligheterna desto större att få ett lån. Många låneinstitut på marknaden erbjuder lån med betalningsanmärkningar så länge anmärkningarna är gamla. När det gäller privatlån så brukar någon enstaka betalningsanmärkning godkännas. Vänder du dig istället till ett kreditinstitut som erbjuder smslån eller lån utan UC så kan upp till sex anmärkningar accepteras. Vanligtvis gäller det dock att betalningsanmärkningarna inte är nyare än sex månader.

Risker med lån med skuldsaldo hos Kronofogden

Vi rekommenderar ingen att låna med skuldsaldo hos Kronofogden. Att det är så svårt att få ett lån beviljat när man har skulder hos Kronofogden visar bara att det inte är meningen att man ska låna pengar. Man riskerar helt enkelt bara att en jobbig situation blir ännu värre och ännu svårare att ta sig ur.

Har du betalningsanmärkningar bör du också vara försiktig med att ta nya lån. Istället för att dra på sig nya skulder är det bättre att fokusera på att förbättra sin ekonomi. Detta innebär bland annat att inte skaffa fler betalningsanmärkningar. Varje betalningsanmärkning finns kvar i ditt register i tre år. Under dessa år kommer dina möjligheter att få lån minska samtidigt som du kan få svårigheter att få ett hyreskontrakt. Anmärkningarna påverkar således både dig, din privatekonomi och din boendesituation.

Dessutom kommer du med betalningsanmärkningar att få en högre ränta om du väl blir beviljad ett privatlån. Räntan på privatlån sätts individuellt utifrån varje låntagares kreditvärdighet. Har du en sämre kreditvärdighet kommer detta således att påverka både ränta och villkor. Med andra ord kan du få betala en dyr månadskostnad för ditt lån vilket riskerar att förvärra din redan utsatta ekonomiska situation.

Låna med låg kreditvärdighet

Lån med låg kreditvärdighet Om samtliga skulder är betalda till Kronofogden och enbart betalningsanmärkningar kvarstår så finns det alltså möjlighet för dig att ta ett lån. Däremot kommer din kreditvärdighet vara påverkad av dina anmärkningar. Att låna med låg kreditvärdighet är inte särskilt gynnsamt då det påverkar den ränta och de villkor som långivaren erbjuder dig. Vidare är det inte säkert att du får låna exakt det belopp du vill. Istället kan du bli erbjuden att låna en mindre summa. Vill du öka dina chanser att få lån med låg kreditvärdighet så rekommenderar vi dig att ha en medsökande på lånet. En medsökande kan vara en familjemedlem eller en partner som tecknar lånet tillsammans med dig. När du ansöker om lån med en medsökande så är de bådas löner som räknas in när långivaren gör sin kreditbedömning.

Många personer med låg kreditvärdighet väljer att vända sig till bolag som ger ut smslån. Detta då det ställs lite lägre krav för denna typ av lån. Dessutom har lånen en fast ränta vilket innebär att samtliga låntagare erbjuds samma ränta. Detta oavsett om låntagaren har en hög eller låg kreditvärdighet. När du väljer denna typ av kredit så kan du vanligtvis låna upp till 45 000 kr till en ränta om 39%.