Nystart Finans

Nystart Finans är en lånetjänst och ett kreditinstitut från det svenska finansbolaget Nystart Finans Sverige AB. Detta kreditinstitut skiljer sig från mängden i det att man riktar sig till dig som har lite sämre kreditvärdighet. Nystart Finans erbjuder omstartslån (Nystartslånet) för dig med betalningsanmärkningar eller aktiva skulder hos Kronofogden. Detta är dock inget som hindrar svenskar med bättre kreditvärdighet att också ansöka om lån hos kreditinstitutet. Man erbjuder nämligen även vanliga samlingslån som inte kräver någon säkerhet. Skillnaden mellan Nystart Finans och andra kreditinstitut är att man inte hänger upp sig på enstaka faktorer som påverkar din kreditvärdighet. Istället ser man till helheten och den framtida förmågan att klara av att hantera en kredit. Med anledning av detta vill man även skapa långsiktiga förhållanden med sina kunder. Det är också därför man har infört ett belöningssystem för kunder som sköter sina betalningar.

Eftersom Nystart Finans ställer lägre krav än andra lånebolag så får du här räkna med en något högre ränta. Men det kan det kanske vara värt för att ge din ekonomi en helt ny start. Kreditinstitutet låter dig i skrivande stund låna upp till 500 000 kr helt utan säkerhet.

Lånebelopp
20000 - 500000 kr
Återbetalningstid
1 - 12 år
Utan UC
Nej
Startavgift
995 kr
Effektiv Ränta
9,90-26%%
i
Räntan sätts individuellt och den effektiva räntan kan uppgå till som högst 28,90%.
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor

Omstartslån för dig med skulder

Hos Nystart Finans har du möjlighet att få ett lån trots betalningsanmärkningar eller aktiva skulder hos Kronofogden. Detta genom att samla dina befintliga skulder och krediter hos Nystart Finans istället. Du kan här låna alltifrån 20 000 kr upp till 500 000 kr utan att behöva ha någon säkerhet. Genom att göra så kan du få struktur över din ekonomi och komma på fötter igen. Visar det sig att du är en skötsam kund kommer Nystart Finans att ge dig sänkt ränta för varje år du har lånet. Som låntagare hos detta kreditinstitut får du även löpande ekonomisk rådgivning så att du inte riskerar att hamna i samma situation igen. Nystart Finans har redan hjälpt 40 000 kr med en ny ekonomisk start. Detta genom att hjälpt kunder att samla sina dyra lån och därmed sänka sin månadskostnad.

Du som har redan har en bra ekonomisk situation och god betalningsförmåga kan hitta ett billigare lån. Jämför lån för att hitta den bästa räntan så slipper du betala högre ränta än nödvändigt. Lånet hos Nystart Finans lämpar sig främst för de svenskar som har en dålig kreditvärdighet och många betalningsanmärkningar.

Ränta hos Nystart Finans

Det omstartslån som Nystart Finans erbjuder har en återbetalningstid på mellan 1-12 år. En kortare löptid ger en lägre totalkostnad. Däremot kan du få en lägre månadskostnad genom att välja en längre löptid. När det gäller räntan på omstartslånet så sätts denna individuellt. Däremot strävar Nystart Finans efter att ge dig en ränta som kan sänka månadskostnaden på dina befintliga skulder och krediter. I skrivande stund så arbetar Nystart Finans med ett räntespann på 9,90-26% (2019-10-15). Dock är den effektiva räntan något högre då denna även innefattar en uppläggningsavgift på 995 kr. Således är den högsta effektiva räntan du kan komma att få betala hos Nystart Finans 28,90%. Lånar du 250 000 kr som återbetalas under 12 år så kan den effektiva räntan bli 12,90%. Vill du öka dina möjligheter att få en låg ränta så kan du välja att ansöka om lån med en medsökande.

Vem får låna hos Nystart Finans?

Eftersom Nystart Finans främst vänder sig till dig med låg kreditvärdighet så är inte grundkraven hos kreditinstitutet särskilt höga. Till skillnad från andra liknande bolag så är exempelvis betalningsanmärkningar och aktiva skulder hos Kronofogden inget problem. Istället gäller det att du uppfyller följande krav om du vill skicka in en låneansökan till Nystart Finans:

  • Minst 18 år

  • Fast inkomst

  • Inkomst på minst 22 000 kr/mån

Har du ingen fast inkomst så kan du välja att söka tillsammans med någon som har det. Alternativt kan du se över vår lista över lån utan fast jobb. Notera att detta enbart är Nystart Finans grundkrav. Således kan du bli nekad lån trots att du uppfyller kraven. 

Ansök om ett nystartslån

Har du tagit steget och bestämt dig för att förändra din ekonomiska situation så kan du vända dig till Nystart Finans. På kreditinstitutets hemsida kan du enkelt och helt digitalt genomföra en låneansökan. Detta gör du genom skriva in önskat lånebelopp och fylla i uppgifter om din inkomst och dina boendekostnader. Du får även ange sedvanliga person- och kontaktuppgifter. En skillnad med låneformuläret hos Nystart Finans jämfört med andra låneformulär är att du här får beskriva vad du behöver hjälp med. Här kan du skriva en kort förklaring till varför du behöver hjälp från kreditinstitutet samt vilka befintliga skulder du vill lösa. Nystart Finans kommer sedan kontakta dig för att höra mer om din situation och ge dig ekonomisk rådgivning. Formuläret hos Nystart Finans tar i regel bara 2 minuter att fylla i och därefter kan du skicka iväg din låneansökan.

Innan en medarbetare från Nystart Finans kontaktar dig inhämtar kreditinstitutet en kreditupplysning från UC. På så sätt kan man göra en individuell kreditbedömning samtidigt som man får en samlad bild över dina skulder. Accepterar man dig som låntagare gör man sedan en kalkyl för att se om man kan hjälpa dig att sänka månadskostnaden. Kan man detta så erbjuder man dig ett omstartslån. Accepterar du låneerbjudandet så kommer Nystart Finans hjälpa dig att reglera dina befintliga skulder. Blir det pengar över så betalas dessa ut till ditt bankkonto inom några dagar.

Kundtjänst och öppettider

Vill du komma i kontakt med Nystarts Finans kundtjänst så gör du detta enklast via mail på info@nystartfinans.se. Du kan även ringa in till kreditinstitutet på nummer 08-41 02 03 04. I de flesta fall får du ett svar inom 24 timmar. Hos Nystart Finans är det följande öppettider som gäller.

Måndag: 09:00 - 19:00

Tisdag: 09:00 - 19:00

Onsdag: 09:00 - 19:00

Torsdag: 09:00 - 19:00

Fredag: 09:00 - 17:00

Lördag: Stängt

Söndag: Stängt

Det finns även gott om information att tillgå på Nystarts Finans hemsida. Däremot erbjuder man ingen FAQ så som många andra lånebolag som marknaden gör.

NYSTART FINANS

  • SKULDFINANSIERING
  • BET.ANMÄRKNING OK
  • OMSTARTSLÅN
  • SAMLINGSLÅN