Länsförsäkringar

Länsförsäkringar Bank – Alla banktjänster samlade på en plats

LänsförsäkringarLänsförsäkringar är en stor koncern med anor från 1801. Vid grundandet hette företaget Länsförsäkring Kronoberg men idag består koncernen av 23 olika företag som erbjuder allt från försäkringar till banktjänster och fastighetsförmedling. Länsförsäkringar är en väldigt populär bank och har Sveriges nöjdaste kunder inom bank, bolån, försäkring, pension, fastighetsförmedling och försäkringar för företag. Detta enligt en undersökning gjord av Svenskt Kvalitetsindex 2018. Med anledning av detta är banken ett bra val för den som tänkt ansöka om ett privatlån.

Privatlån hos Länsförsäkringar

Det privatlån som erbjuds hos Länsförsäkringar heter Direktlån. Med detta Direktlån kan du låna upp till 400 000 kronor utan säkerhet. Du kan välja en löptid på upp till 15 år vilket gör att det finns stort utrymme att anpassa lånet efter dina behov och din ekonomiska situation. Lånet som erbjuds hos Länsförsäkringar tecknas via bankens egna finansbolag Wasa Kredit. Eftersom Direktlånet är ett privatlån utan säkerhet så kan du fritt använda pengarna till vad du vill. Du kan bland annat använda pengarna till att köpa bil eller båt. Men det går lika bra att låna för att renovera eller för att samla ihop befintliga lån och krediter.

Räntan som Länsförsäkringar erbjuder på sina privatlån är rörlig och ligger mellan 3,95% och 9,95%. Det här är en relativ låg ränta som står sig bra mot andra aktörer mot marknaden.

När du ansöker om Länsförsäkringars Direktlån så bör du tänka på att lånet förutom ränta även är kopplad till avgifter. Bland annat tar banken ut en uppläggningsavgift på 375 kr. Därtill tillkommer det en månatlig administrativavgift på 25 kr. För att undvika denna månatliga kostnad bör du välja autogiro som betalningsalternativ. Något du också kan tänkas vilja kika på är bankens låneskydd. Med detta låneskydd försäkrar du ditt lån och får hjälp med återbetalningen av lånet om något oväntat skulle hända med din inkomst. Det kan exempelvis handla om att du blir långtidssjukskriven eller ofrivilligt arbetslös. Länsförsäkringars låneskydd är ett frivilligt tillägg som du kan välja till mot en avgift.

Ansök direkt på internet

Att ansöka om ett lån hos Länsförsäkringar är väldigt enkelt. Smidigast går det via internet då du kan sköta allting digitalt och få ett preliminärt besked inom ett par minuter. För att fylla i din ansökan besöker du bara Länsförsäkringars hemsida. Först anger du det belopp du vill ansöka om och även den återbetalningstid som du vill ha på ditt lån. Efter det fyller du i dina personuppgifter, identifierar dig och skickar iväg din låneansökan. Du får sedan ett besked inom ett par minuter. När du är färdig med att läsa igenom ditt låneerbjudande kan du enkelt signera avtalet med hjälp av Mobilt BankID. Du får sedan hem ett avtal som du kan läsa igenom. Det här avtalet måste du signera om du valde att inte göra det via BankID.

Om du vill kontakta Länsförsäkringars finansbolag Wasa Kredit innan du skickar in din ansökan så går det bra. Du kan då ringa in på nummer 08-635 38 65. Det går även bra att maila till Wasa Kredit hos Länsförsäkringar på [email protected]