Wasa Kredit

Wasa Kredit – lån och finansieringslösningar

wasa kredit

Wasa Kredit är en av många aktörer på den svenska marknaden som erbjuder lån och krediter till privatpersoner och småföretagare. Tillsammans med olika samarbetspartners erbjuder de också leasing och avbetalningsfinansiering. Det innebär att om du exempelvis köper en bil eller en dator så kan du finansiera denna genom att ta ett lån hos Wasa Kredit. Ofta får man extra förmånliga villkor om man tecknar lån via någon av Wasa Kredits samarbetspartners. Wasa Kredit startades 1988 och har idag 230 anställda och sex kontor runtom i Sverige. Wasa Kredit ingår i Länsförsäkringsgruppen som är en känd aktör på marknaden.

Privatlån från Wasa Kredit

Wasa Kredit erbjuder olika former av privatlån. Som privatperson eller småföretagare kan du låna mellan 10 000 och 250 000 kronor utan säkerhet. För studenter finns studentlån med möjlighet att låna upp till 30 000 kronor utan säkerhet eller borgen. Utöver privatlån erbjuder Wasa Kredit även krediter och kontokort för privatpersoner. Det går att ansöka om kredit från Wasa Kredit via samarbetsföretag för att exempelvis bygga om hemma eller för finansiera köp av bil. Men man kan också ansöka om kredit eller kontokort direkt hos Wasa Kredit för att till exempel lösa gamla skulder eller samla sina lån på ett och samma ställe. När det gäller denna typ av privatlån så erbjuder Wasa Kredit lån upp till 150 000 kronor utan säkerhet.

Wasa Kredit samarbetar med många bilhandlare och erbjuder således även billån. De erbjuder leasingavtal för personbilar och lätta lastbilar. Det finns också finansieringslösningar  för husvagnar, husbilar, mc, snöskotrar, trailers och liknande fordon. Wasa Kredit samarbetar också med många leverantörer och återförsäljare inom dator, kontor, maskiner och liknande som vill kunna erbjuda sina kunder leasing, hyra och hem-pc-finansiering.

Ansök om lån hos Wasa Kredit

När man ansöker om lån går det snabbt att få veta om lånet har beviljats eller inte. I regel får man besked direkt och får man inte detta så tar det som längst 48 timmar innan ett besked kommer. Ansökan sker helt digitalt via Wasa Kredits hemsida. På hemsidan kan man även prova sig fram bland olika alternativ när det gäller amortering och avbetalning för att på så sätt se hur stor månadskostnaden kommer att bli. Man kan också ansöka om lån via telefon genom att ringa till Wasa Kredits kundtjänst. Är man intresserad av ett finansieringsalternativ vid köp av exempelvis en bil eller dator så vänder man sig direkt till återförsäljaren där man tänkt köpa sin produkt istället. Då får man hjälp med att fylla i ansökan och beskedet kommer omedelbart.

Krav för att få låna

För att få låna pengar hos Wasa Kredit måste man vara minst 20 år gammal. Vidare krävs en fast inkomst och en fast tjänst sedan minst sex månader tillbaks. Ett annat grundkrav är att man måste varit folkbokförd i Sverige under de tre senaste åren. Wasa Kredit accepterar inte några betalningsanmärkningar. Har du detta så är det bättre att ansöka om ett lån utan UC eller att vända sig till en låneförmedlare.

För att teckna ett studentlån hos Wasa Kredit krävs det att du är över 20 år, har en student legitimation samt är fri från betalningsanmärkningar.