Hur mycket behöver du låna?

Ange önskat belopp ovan och vi hjälper dig att hitta det lån som passar bäst för dig och med lägsta möjliga ränta.
Låna utan säkerhet

Privatlån eller blancolån är en form av lån som riktar sig till dem som vill låna pengar utan säkerhet. Många andra typer av lån kräver säkerhet, som billån, bolån, villalån, båtlån och så vidare, och då lämnar man ju oftast bilen, båten eller bostaden i säkerhet för lånet.

Jämför olika lånegivare

Att låna utan säkerhet innebär att man inte behöver ha någon säkerhet för lånet, men i gengäld har ofta blancolån och privatlån en högre ränta än de lån som kräver säkerhet. Innan man ansöker om ett lån utan säkerhet så är det därför extra viktigt att man jämför ränta och andra villkor hos flera lånegivare innan man bestämmer sig. En hög ränta eller andra dyra avgifter, som aviavgifter, fakturakostnader och uppläggningskostnader kan göra lånet dyrt att betala tillbaka. Ju lägre kostnader, desto mer pengar kan man istället lägga på amortering varje månad istället, vilket gör att man snabbare kan betala tillbaka lånet. Idag när man kan ansöka om lån via internet så är det också mycket lättare att kunna jämföra ett stort antal lånegivare för att se vart man får de bästa lånevillkoren. Tänk på att många organisationer ofta erbjuder förmånliga lån genom att de samarbetar med lånegivare. Det kan handla om försäkringsbolag, fackbolag, hyresgästsföreningar, bostadsrättsföreningar eller olika slags medlemsorganisationer som erbjuder sina medlemmar att kunna teckna ett lån utan säkerhet till extra låg ränta.

Ansöka om lån utan säkerhet

För dig som vill låna pengar så har det verkligen underlättats de senaste åren. Förr var man tvungen att gå till en bank och ansöka om lån. Det tog flera dagar innan man fick besked ifall lånet blev beviljat och efter det tog det ytterligare några dagar innan pengarna fanns tillgängliga på ens konto. Idag kan man ansöka om lån direkt över nätet på respektive långivares hemsida. Förr var det en komplicerad sak att kunna jämföra olika lånegivare, men idag krävs det bara några klick så har man jämfört nästan alla lånegivare som finns på marknaden. Ansöker man om lån på nätet får man oftast besked direkt och pengarna kommer in på ens konto inom ett par dagar.

Villkor för lån utan säkerhet

Vill man låna pengar utan säkerhet så brukar det vara från 5000 och upp till 400 000 kronor man kan låna, beroende på lånegivare. För att få låna så krävs det att man har ett fast jobb, en regelbunden inkomst samt att man inte har några betalningsanmärkningar. Det krävs vanligen också att man är svensk medborgare och har varit det under de tre senaste åren. Vissa lånegivare kräver en borgensman som går i god för låntagaren, främst om man vill låna de allra högsta beloppen. Det tillkommer ränta och andra avgifter på lånet. Räntan är procentuell och ligger ofta mellan fem och tio procent på lån där man saknar säkerhet. Utöver räntan kan det tillkomma andra avgifter, som uppläggningskostnad och aviavgifter. Man behöver inte uppge vad man ska använda pengarna till utan man kan låna till vad som helst – nya möbler, hemelektronik, kläder, resor, ny dator, lösa dyrare lån och så vidare.

Snabblån eller mikrolån

Vill man låna en mindre summa pengar än 5000 kronor så finns snabblånen att tillgå. Snabblån kallas även för mikrolån, sms-lån eller internetlån. Man kan låna mellan 1000 och 5000 kronor och man ansöker om lånet via sms eller internet. Pengarna ska vara återbetalda senast månaden därpå. Det tillkommer ingen ränta, men dock en fast avgift som är olika stor beroende på vilken summa man lånar. Denna typ av lån kräver heller ingen säkerhet. Att låna mer än 400 000 utan säkerhet är dock svårt, mestadels krävs det säkerhet för höga lånebelopp.