Hur mycket behöver du låna?

Ange önskat belopp ovan och vi hjälper dig att hitta det lån som passar bäst för dig och med lägsta möjliga ränta.
Samlade lån

De senaste åren har man många gånger fått höra tipset att du ska samla dina lån för att kunna få en bättre ekonomi, inte minst från experter som i tv-programmet Lyxfällan. Samlade lån kanske inte alltid är lösningen på alla privatekonomiska problem, men det ligger en hel del i det hela.

Många fördelar med samlade lån

Genom att samla sina lån till ett och samma lån så kan man spara in en hel del pengar. Idag erbjuder också många banker den här möjligheten just för att räntekostnaden ska gå ner. Genom att samla dina lån behöver du bara betala på ett enda lån varje månad. Det ger flera fördelar. Dels så kan du minska din räntekostnad, och på så vis också minska din månadskostnad. Dels kan det bli lättare att hålla ordning på din ekonomi.

Har du många privatlån?

Har det visat sig att det som från början var tänkt som ett enda enkelt lån för att köpa en bil har växt och utökats och under årens lopp blivit en ny tv, en resa, en cykel, en dator och en annan bil. Lånen har blivit fler och fler och helt plötsligt är familjen överbelamrade med räkningar som kommer månad efter månad med krav på att amorteringar och ränta ska betalas. Ju fler lån, desto mer stiger kostnaderna. Det är inte bara amorteringarna som ökar utan också kostnaderna för räntorna. Har du fyra lån så betalar du ju också ränta på fyra lån. Beroende på hur höga räntesatserna är så kan räntorna tillsammans utgöra väldigt mycket pengar. Samlar du dina lån till ett och samma lån så är det ju också bara en enda ränta du behöver betala, vilket kan göra en stor skillnad för din totala kostnad.

Flera lån kostar mycket pengar

Det som många inte tänker på är att det också tillkommer många andra kostnader för varje lån man har. Kostnader för aviavgifterna är ett exempel. Vissa lån har en aviavgift på 25-50 kronor och har man då fyra lån så blir det lätt en eller två hundralappar i månaden, vilket faktiskt blir ett par tusenlappar om året. Har man bara ett enda samlat lån så betalar man bara en enda aviavgift och mellanskillnaden kan man då istället använda för att amortera på sina lån för att snabbare bli skuldfri. Något man också bör tänka på är att ju fler lån – desto svårare är det att hålla koll på alla fakturor som anländer. Har du många lån som ska betalas är det lättare att råka missa en betalning än om du bara har ett enda lån att hålla reda på. Har du otur kan du råka dra på dig en betalningsanmärkning som gör att du kan få ekonomiska problem i framtiden.

Slå ihop dina lån

Att samla sina lån är ofta en bra lösning och om man slår ihop alla sina lån så får man bara ett enda lån och en enda ränta. På så vis så sänker du din totala månadskostnad samtidigt som du endast får en enda faktura. Har du många och dyra lån så kan det därför vara bra att se över din ekonomi och kolla upp ifall en samling av lån kan bli en bra lösning just för dig. Slår du ihop flera olika lån kan du få en månadskostnad som är flera tusen kronor billigare. Ska du låna pengar och ansöka om ett helt nytt lån kan det vara smart att kolla upp om du istället kan utöka ett befintligt lån för att komma undan billigare.