Swedbank

Swedbank – global bank med lokal anknytning

swedbank Swedbank är en av de större bankerna i Sverige med över 7 miljoner privatkunder och över 600 000 företagskunder. Bankens huvudkontor finns i Stockholm men man bedriver också verksamhet i baltiska länder så som Estland, Lettland och Litauen. Som en av huvudbankerna i Sverige har Swedbank under lång tid haft möjlighet att erbjuda en mängd olika tjänster till svenska hushåll. Exempel på sådana tjänster är sparkonton, bankkonton och betallösningar. Banken erbjuder också en mängd olika lån och finanslösningar för privatpersoner och företag av varierande storlek.

Privatlån hos Swedbank

Om du behöver låna pengar så finns Swedbank där för att hjälpa dig. Du kan enkelt låna allt mellan 20 000 och 500 000 kronor genom PrivatlånDirekt vilket är bankens lösning för privatlån utan säkerhet. Du kan då använda pengarna till vad du vill, oavsett om det handlar om en ny soffa, resor eller kanske en begagnad bil. Med lån från Swedbank kan du välja mellan en återbetalningstid på 1 och 12 år. Med andra ord finns det gott om utrymme att anpassa lånet efter dina behov.

Räntan på Swedbanks privatlån sätts individuellt vilket innebär att räntan kan variera. Som storbank erbjuder Swedbank oftast en lägre ränta än många mindre aktörer på marknaden. Det här kommer också med betydligt högre krav. Beroende på dina ekonomiska förutsättningar kan du förvänta dig en ränta mellan 4,09 och 13,09% (2019-09-18). Andra avgifter tillkommer så som en uppläggningsavgift på 300 kronor. Den här avgiften slipper dock Swedbanks så kallade Nyckelkunder. Ingen aviseringsavgift tillkommer lånet under förutsättning att man betalar direkt i Internetbanken. Detta då banken då slipper skicka ut fakturor till dig som låntagare.

Banken erbjuder en mängd andra sorters lån också. I utbudet av lån återfinns bland annat billån, båtlån, hopbakslån och vanliga kreditlån. Privatlånet är däremot deras mest populära lånelösning som som fungerar i de flesta situationer. Är du företagare så finns det diverse banklösningar för ditt bolag. Swedbank erbjuder även företagslån om din verksamhet är i behov av finansiering. Letar du företagslån utan säkerhet är det dock större chans att få låna av en alternativ långivare. Du kan exempelvis ansöka om företagsfinansiering hos Mynt eller Qred.

Ansök online

Om du vill ansöka om ett Swedbank privatlån så har du tur då det är otroligt enkelt att göra. Det finns därtill flera olika alternativ för att ansöka om lånet beroende på vilket sätt man föredrar. Om du föredrar att prata direkt med någon ur bankens personal så kan du enkelt ringa 0771-22 11 22 (om du redan har en personlig kod). Har du ingen kod kan du istället ringa 0771-60 65 00. Då kan du ansöka om ditt lån direkt via telefon och diskutera alla olika lösningar. Är man redan kund hos Swedbank kan det vara smidigt att ansöka om sitt blancolån direkt via Internetbanken. Du loggar då bara enkelt in på ditt konto med säkerhetsdosa eller mobilt BankID.

Är du inte kund hos Swedbank så kan du ändå ansöka om ett lån direkt på bankens hemsida. Du fyller då i formuläret som finns och anger dina personuppgifter. Detsamma går att göra via bankens App men då under förutsättning att man redan är kund hos banken. När du skickat in din ansökan får du ett preliminärt besked inom ett par minuter. Det kan däremot ta någon dag innan pengarna betalas ut, beroende på om banken har några fler frågor eller funderingar kring din ansökan. För att få ditt lån beviljat måste du vara 18 år, ha en regelbunden inkomst från ett arbete samt vara fri från betalningsanmärkningar. Behöver du pengar snabbt så erbjuder bland annat Snabbfinans direkt utbetalning till konton i Swedbank. Även andra SMS lån är lätta lån att få där långivaren beviljar i stort sett alla.