Snabbfinans

Snabbfinans är en svensk lånetjänst från bolaget Tryggkredit Stockholm AB. Detta är ett bolag som är känt inom lånebranschen då man även erbjuder andra lånetjänster så som Tryggkredit. Ägarbolaget har tillstånd från Finansinspektionen och Snabbfinans står därför inför ständig tillsyn av myndigheten vilket gör att det känns tryggt att låna här. Med tjänsten Snabbfinans vänder man sig till kunder som behöver ett lån snabbt. Lånet som erbjuds kommer i form av en flexibel kontokredit som fungerar ungefär som ett digitalt kreditkort. Man kan även använda Snabbfinans kreditkonto som en buffert inför oförutsedda händelser. Dock bör man veta om att lånet är en högkostnadskredit vilket innebär att den effektiva räntan är hög. Det är således billiga att ansöka om ett vanligt privatlån utan säkerhet. Däremot finns det många fördelar med de smslån som Snabbfinans erbjuder. Bland annat betalar du bara ränta på de lånepengar som du faktiskt nyttjar. Därtill erbjuder man direkt utbetalning till konton i de flesta svenska banker. Hos Snabbfinans går det även att få pengarna utbetalda på helgen vilket inte är fallet om du ansöker om ett vanligt privatlån. Slutligen tar Snabbfinans ingen UC när du ansöker om ett snabblån. Istället inhämtar man en kreditupplysning från Bisnode.

Trots att Snabbfinans ger ut kontroversiella smslån så tar man sitt ansvar gentemot sina kunder. Detta märks bland annat i det faktum att man är medlem i SKEF som är en organisation som verkar för sund kreditvärdighet. Med anledning av detta ställer man också lite högre krav på sina låntagare jämfört med konkurrenterna.

Lånebelopp
1000 - 25000 kr
Återbetalningstid
1 - 24 mån
Utan UC
Ja
Startavgift
395 kr
Effektiv Ränta
55-377%
i
Räkneexempel: Du lånar 10 000 kr i 6 mån med en ränta på 39,00 %. Räntekostnaden (1 168 kr) samt avgifter (395 kr) innebär en kostnad på 1 927 kr/mån (effektiv ränta 58,59 %).
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor

Kreditkonto med egna uttag

Snabbfinans erbjuder två typ av snabblån där det mest populära lånet är kreditkontot. Detta då Snabbfinans kontokredit ger stor flexibilitet för kunden. Med en kontokredit kan du själv välja ett kreditutrymme du finner lämpligt. Därefter kommer du ha denna summa som en öppen kreditlina som du kan görra uttag från vid behov. Du betalar bara för det kreditutrymme du nyttjar och kan på så sätt komma ner i kostnader. Med anledning av detta är det många kunder som använder kontokrediten som en slags buffert. Detta då det ändå inte kostar något att ha kontot så länge man inte nyttjar någon kredit. Om du föredrar ett traditionellt smslån så erbjuder Snabbfinans även detta. När det gäller båda lånen så kan man ansöka om alltifrån 1000 kr upp till 25 000 kr. Det handlar om lån utan UC vilket innebär att du inte får någon förfrågan på dig när du ansöker om lån hos Snabbfinans. Således kommer din låneansökan inte att påverka din kreditvärdighet och minska chanserna till ett banklån framöver.

En sak som skiljer ett kreditkonto åt från ett vanligt lån är att återbetalningen av lånet är mer flexibelt. Med en kontokredit från Snabbfinans behöver du inte betala en fast kostnad varje månad. Istället räcker det att du betalar minst 6% (minst 500 kr) av din skuld månatligen. Pengarna som återbetalas kan användas igen så fort dessa registrerats som en betalning och återfinns på ditt kreditkonto igen.

Ränta och avgifter hos Snabbfinans

Eftersom Snabbfinans erbjuder högkostnadskrediter så får du räkna med en hög ränta. Den nominella räntan på kreditkontot ligger på 39% vilket är i linje med övriga snabblån. Då lånet är kopplat till vissa avgifter så blir den effektiva räntan något högre. Om du exempelvis har ett utnyttjat kreditutrymme på 25 000 kr som återbetalas under 12 månader så är den effektiva räntan 47% (2019-10-11). Utöver räntan du betalar så tar Snabbfinans även ut en uppläggningsavgift i samband med att kontot öppnas. Denna uppläggningsavgift ligger för närvarande på 395 kr. Du får även räkna med en månatlig aviseringsavgift på 35 kr. Något man däremot slopat som många av Snabbfinans konkurrenter fortfarande tar ut är en uttagsavgift. Något sådant återfinns inte hos Snabbfinans. Med andra ord betalar du ingenting de tillfällen som du gör ett uttag från ditt kreditkonto.

Räkneexempel:

Du lånar 10 000 kr i 6 mån med en ränta på 39,00 %. Räntekostnaden (1 168 kr) samt avgifter (395 kr) innebär en kostnad på 1 927 kr/mån (effektiv ränta 58,59 %).

Krav för Snabbfinans kontokredit

Precis som andra långivare så ställer Snabbfinans en del krav på dig som ansöker om lån. Här nedan kan du se vilka grundkrav Snabbfinans har men du bör även vara medveten om att en grundlig kreditbedömning görs vid varje ansökningstillfälle. Således är du inte garanterad att bli beviljad ett snabblån även om du når upp till samtliga grundkrav hos långivaren.

  • Folkbokförd i Sverige (minst 3 år)

  • 20 år eller äldre

  • Inga betalningsanmärkningar

  • Inkomst på minst 150 000 kr om året

  • Inget aktivt skuldsaldo hos Kronofogden

Som synes så ställs det relativt höga krav på låntagaren trots att det handlar om snabblån. Når du inte upp till kraven så kan du istället välja en långivare som accepterar betalningsanmärkningar eller se över vilka låneinstitut som erbjuder lån utan fast jobb.

Ansök och få svar direkt

Behöver du en buffert för oförutsedda utgifter eller ett lån med snabb utbetalning så kan du göra en låneansökan direkt på Snabbfinans hemsida. Där kan du välja en kreditlimit på mellan 1000 - 25 000 kr och får då direkt reda på vilket minsta belopp du måste betala varje månad. Du fyller snabbt och smidigt in ditt personnummer och mobilnummer innan du kan gå vidare med din ansökan. I denna låneansökan får du uppge information om dig själv och din ekonomi. Det handlar bland annat om uppgifter om din inkomst och dina boendekostnader. Snabbfinans måste också enligt lag fråga dig vad syftet med lånet är. När låneformuläret är komplett kan du skicka in din ansökan till bolaget. När detta är gjort kommer Snabbfinans att hämta en kreditupplysning från Bisnode och göra en kreditbedömning.

Efter att en kreditbedömning är gjord kommer Snabbfinans återkomma med svar till dig via mail och sms. Om du får kreditkontot beviljat så betalas pengarna ut direkt. Eftersom denna långivare har direkt utbetalning så behöver du vänta max 15 minuter på att få dina pengar. Detta under förutsättning att du har konto i Nordea, Swedbank, SEB, Handelsbanken eller Danske Bank. Snabblånen hos Snabbfinans betalas ut samtliga dagar utan söndagar. När du väl har en öppen kreditlina hos Snabbfinans så kan du själv hantera ditt konto under dina sidor. Det är också dessa du loggar in på när du vill göra nya uttag från ditt kreditkonto.

Helgöppet hos Snabbfinans

Snabbfinans lämpar sig för den som vill låna pengar utan att vara begränsad till vanliga banktider. Här har man frikostiga öppettider med personal på plats även under lördagar. Behöver du komma i kontakt med bolagets kundtjänst så gör du detta via mail på info@snabbfinans.se. Det finns även ett kontaktformulär tillgängligt på Snabbfinans hemsida. Har du Facebook så kan du utnyttja möjligheten att chatta med Snabbfinans direkt via Messanger. Du har även möjlighet att ringa in till Snabbfinans på nummer 08-22 20 50. När det gäller Snabbfinans öppettider så är dessa följande.

Måndag: 08:00 - 18:00

Tisdag: 08:00 - 18:00

Onsdag: 08:00 - 18:00

Torsdag: 08:00 - 18:00

Fredag: 08:00 - 18:00

Lördag: 10:00 - 15:00

Söndag: Stängt

Har du en fråga av det enklare slaget så kan du med all säkerhet finna svar på Snabbfinans hemsida. Du kan även gå igenom bolagets FAQ där man redan svarat på alla vanligt förekommande frågor.

SNABBFINANS

  • UTBETALNING DIREKT
  • INGEN UC
  • ÖPPEN KREDITLINA
  • SNABBT BESKED