Mynt

Mynt är en svensk kreditgivare som erbjuder företagsfinansiering till små- och medelstora företag. Tjänsten startades 2017 och man har sedan dess gjort stora avtryck på marknaden för företagslån. Till skillnad från Mynts konkurrenter erbjuder man många olika former av företagsfinansiering. Här kan du som har en verksamhet i behov av finansiering ansöka om alltifrån en checkkredit till fakturaköp och företagslån. I de flesta fall krävs ingen annan säkerhet än personlig borgen och du kan ansöka om företagslån utan UC. Således kommer inte ditt bolags kreditvärdighet att påverkas mer än nödvändigt av din ansökan. Kreditupplysningar inhämtas istället från Creditsafe och Bisnode.

Hos Mynt sker all utlåning via en digital plattform där man automatiserat ansökningsprocess och kreditbedömning. På så sätt kan du som företagare få likvida medel utan fördröjning. Mynt är självklart registrerat hos Finansinspektionen och följer således alla regler som gäller för utgivning av företagskrediter. Bland ägarna bakom bolaget återfinns bland annat Svea Ekonomi.

Lånebelopp
10000 - 1000000 kr
Återbetalningstid
3 - 18
Utan UC
Ja
Startavgift
kr
Effektiv Ränta
enligt offert%
i
Månadsränta på mellan 1-3%.
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor

Företagslån, checkkredit och factoring

Hos Mynt kan du enkelt och smidigt ansöka om en finansieringsform som passar dig och din verksamhet. Här kan ditt bolag låna upp till 1 miljon kronor under en löptid på 3-18 månader. Väljer du finansiering via checkkredit så får du en öppen kreditlina som finns tillgänglig när bolaget behöver den. Du betalar enbart för det kreditutrymme som utnyttjas och uttag från kreditkontot genomförs samma dag. Hos Mynt kan du låna till schyssta villkor och stor flexibilitet.

Utöver checkkredit och företagslån så erbjuder Mynt även factoring. Således kan du sälja eller belåna dina fakturor hos Mynt. När du väljer factoring via Mynt så kommer din relation och interaktion med kund inte att påverkas. Istället behåller du relationen med dina kunder men kan ändå få ut 100% av fakturavärdet. Eftersom kreditbedömningen hos Mynt inte heller sker via UC så påverkas inte ditt företags kreditvärdighet eller chans att bli beviljad företagslån från banken i framtiden. Mynt erbjuder företagslån utan säkerhet vilket gör att du slipper pantsättning av aktier och fastigheter. Den enda säkerheten som krävs är personlig borgen.

Tydliga avgifter hos Mynt

Hos Mynt arbetar man med transparenta avgifter för att undvika obehagliga överraskningar. Oavsett om du använder dig av företagets checkkredit eller factoring så betalar du mellan 1-3% av lånebeloppet eller fakturans värde varje månad. Här slipper du både uppläggningsavgift och årsavgift. Istället betalar du en fast avgift varje påbörjad månad som du innehar en kredit hos Mynt. Den fasta avgiften hos Mynt sätts individuellt utifrån ditt bolags kreditvärdighet. Även faktorer så som lånets storlek och vald återbetalningstid kommer att påverka den fasta avgiften som ditt företag får betala.

Företagslånet hos Mynt kan när som helst förtidslösa. Väljer du att återbetala lånet i förtid så betalar du bara för de månader du innehaft krediten. Att ansöka om ett företagslån hos Mynt är dessutom kostnadsfritt och du binder dig inte till något så länge du inte utnyttjat någon kredit.

Krav och villkor hos Mynt

Hos Mynt kan både Aktiebolag, Enskilda företag, Kommanditbolag och Handelsbolag ansöka om företagsfinansiering. Det enda krav som denna kreditgivaren ställer är följande;

  • Företaget måste funnits i minst 6 mån

  • Transaktioner för minst 3 mån

  • Registrerad för F-skatt

  • Omsättning på minst 500tkr per år

Vidare genomför Mynt en individuell bedömning av varje nytt bolag som ansöker om ett företagslån. Är du osäker på om din firma har möjlighet att få ett lån beviljat av mynt så hänvisar vi dig till kreditgivarens kundtjänst.

Ansök om lån hos Mynt på 3 minuter

Mynt arbetar med en helt digitaliserad ansökningsprocess vilket gör allt mycket smidigt. Du ansöker om företagslån, checkkredit eller factoring direkt på Mynts hemsida. Att ansöka om företagsfinansiering tar enbart tre minuter och är helt gratis. För att få en tillgänglig kredit hos Mynt måste du först identifiera dig med BankID. Innan dess behöver du även ange dina person- och kontaktuppgifter. Använder du något av de bokföringssytem som Mynt är anslutet till så kan du även koppla upp detta. När du följt alla steg i processen kommer Mynt automatiskt att beräkna din tillgängliga kredit. Därefter får du ett svar från Mynt och får signera lånehandlingar.

Så fort din kredit är upplagd hos Mynt kan du göra uttag till ditt företagskonto direkt. Använder du alternativet checkkredit så behöver du bara betala för den kredit som ditt företag faktiskt utnyttjar.

Kontakta Mynt

Vill du komma i kontakt med Mynt så kan du skicka ett mail till kundtjänst på info@mynt.se. Det går även bra att ringa in till företaget på 010-198 03 00. Kundtjänst är behjälplig under de ordinarie öppettider som återfinns nedan.

Måndag: 09:00 - 17:00

Tisdag: 09:00 - 17:00

Onsdag: 09:00 - 17:00

Torsdag: 09:00 - 17:00

Fredag: 09:00 - 17:00

Lördag: Stängt

Söndag: Stängt

Hos Mynt finns det även en stor kunskapsbank och en hel avdelning för vanliga frågor och svar. Du kan även titta på informationsvideor där man steg för steg går igenom hur det fungerar att ansöka om företagsfinansiering från Mynt.

MYNT

  • FÖRETAGSLÅN
  • FACTORING
  • CHECKKREDIT
  • INGEN UC