Lendo företagslån

Lendo är främst en aktör som gjort sig känd för att jämföra privatlån från olika banker och låneinstitut. Men faktum är att man även erbjuder Lendo Företagslån som är en liknande tjänst som riktar sig mot företag. Här kan du som har en verksamhet som är i behov av finansiering få hjälp att jämföra lån och räntor. Lendo Företagslån samarbetar med tio olika banker och finansbolag som ger ut företagslån. Bland dessa återfinns exempelvis FRODA, Fedelta, OPR-Företagslån och Ferratum Business. Dessa lån kan du ansöka om oavsett om du driver ett aktiebolag, ett handelsbolag, en enskild firma eller ett kommanditbolag. Det spelar heller ingen roll inom vilken nisch ditt företag verkar. Istället kan du ansöka om företagsfinansiering oavsett bransch.

Lendo Företagslån är en låneförmedlare som inte själv ger ut några firmalån. Istället förmedlar man bolagslån från andra aktörer. Tjänsten är helt kostnadsfri och som företagare behöver du inte oroa dig för något räntepåslag. Dessutom tas enbart en UC på ditt företag och denna kreditupplysning får sedan samtliga anslutna banker och finansbolag dela på. Tjänsten som Lendo Företagslån erbjuder är inte bindande och du kan således tacka nej till alla låneerbjudanden om inget passar. Samtliga samarbetspartners står under Finansinspektionens tillsyn vilket gör att du kan låna tryggt via Lendo Företagslån.

Lånebelopp
50000 - 2000000 kr
Återbetalningstid
6 - 36
Utan UC
Nej
Krav på säkerhet
Nej
Kostnad
enligt offert%
i
De banker och låneinstitut som finns anslutna till Lendo arbetar med en fast månadskostnad istället för ränta. Månadskostnaden sätts individuellt vilket innebär att du först får reda på den efter en godkänd låneansökan.
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor

Jämför företagslån från 10 olika banker

Hos Lendo Företagslån kan du hitta den bästa och billigaste finansieringen till ditt bolag. Detta då Lendo Företagslån hjälper dig att jämföra lån och räntor från 18 olika banker och finansbolag. Lånen som förmedlas är på mellan 50 000 kr och 2 000 000 kr. Således finns det lån för alla behov som ditt bolag kan tänkas ha. Som ägare kan du exempelvis låna för att få verksamheten att blomstra. Det kan handla om att du behöver likvider för att rekrytera ny personal. Eller så vill du kanske låna för att kunna genomföra den där smarta marknadsidén du kommit på! Företagslånen har en löptid på mellan 6-36 månader och du väljer den löptid som passar ditt bolag bäst. När du ansöker om ett firmalån via Lendo Företagslån så tas enbart en UC på ditt bolag. Detta till skillnad om du själv hade gått till tio olika banker för att sökt finansiering. Då hade det istället tagits tio olika kreditupplysningar vilket hade påverkat ditt företags kreditvärdighet väldigt negativt. Dessutom slipper du själv lägga tid och kraft på att leta efter det billigaste lånet till ditt företag. Detta gör istället Lendo Företagslån åt dig helt utan kostnad. Lendo Företagslån tjänar i sin tur pengar på de banker som bolaget förmedlar kunder till.

När det gäller säkerhet och personlig borgen som krävs så varierar detta mellan de anslutna bankerna. Vissa banker kräver säkerhet men de flesta gör det inte. Däremot är det vanligt att du som ägare måste gå i personlig borgen för att få låna till ditt bolag.

Fast månadskostnad

Eftersom Lendo Företagslån samarbetar med flera olika banker så finns det ingen generell prislista för lånen som förmedlas. Istället är det varje enskild långivare som sätter sina räntor och avgifter. I de flesta fall handlar det om en fast månadskostnad som man använder sig av istället för ränta. Månadskostnaden som de olika bankerna tar ut kan skilja sig rejält. Därför är det viktigt att använda en aktör som Lendo Företagslån för att verkligen kunna få en rättvisande jämförelse. Annars riskerar man att betala mer än nödvändigt för företagsfinansieringen. Varje ansluten bank går igenom din låneansökan individuellt och sätter sedan en månadskostnad som främst baserar sig på ditt bolags kreditvärdighet. Men även andra saker så som önskat lånebelopp och vald löptid kan påverka den månadskostnad du kan komma att få betala. För att få veta den exakta månadskostnaden måste du skicka in en låneansökan. Däremot är det vanligt att företagslån har en månadskostnad som motsvarar en månadsränta på 1-10%.

När det gäller att förtidslösa bolagslån så är detta möjligt att göra kostnadsfritt hos majoriteten av samarbetsbankerna. Det finns dock de långivare som tar ut en avgift för detta så du bör alltid uppmärksamma vad som står i villkoren.

Grundkrav Lendo Företagslån

Alla de banker och lånebolag som Lendo Företagslån samarbetar med har sina egna krav för vem som kan ansöka om ett företagslån. Därtill har Lendo Företagslån ett par grundkrav som gäller för att få använda deras tjänst. Dessa är följande:

  • Företaget ska vara registrerat i Sverige

  • Företaget ska vara aktivt

Vidare måste du som ansöker om företagslån via Lendo Företagslån ha ett registrerat engagemang i det bolag du söker likviditet till. Verifiering av ansökan sker via BankID vilket alltså är något du måste ha för att kunna ansökan om ett bolagslån via Lendo Företagslån. 

Digital ansökan hos Lendo Företagslån

Hos Lendo Företagslån ansöker du om företagsfinansiering helt digitalt. Ansökningsformuläret finns tillgängligt på bolagets hemsida där du helt kostnadsfritt kan genomföra en jämförelse. Detta kan du göra oavsett tid på dygnet. Det är däremot enbart under Lendo Företags öppettider som din ansökan behandlas. Du startar din ansökan genom att välja ett lånebelopp mellan 50 000 kr och 1 miljon kronor. Därefter får du välja en passande löptid mellan 6-36 månader. När detta är gjort får du komplettera ansökningsformuläret med person- och kontaktuppgifter. Du får även ange viss information om ditt företag och dess verksamhet. Låneansökan hos Lendo Företagslån tar max 1 minut att slutföra. Därefter gör Lendo Företagslån en UC koll på ditt bolag innan man skickar ut din ansökan till de anslutna bankerna.

Alla banker och finansbolag som Lendo Företagslån samarbetar med får 24 timmar på sig att skicka dig ett låneerbjudande. Du kan sedan jämföra dessa erbjudanden och i lugn och ro bestämma dig för vilket företagslån som är bäst. När du väl bestämt dig skrivs lånehandlingar under och pengarna kommer att återfinnas på ditt företagskonto inom 1-2 dagar.

Kundtjänst och öppettider

På Lendo Företagslåns hemsida kan du läsa mer om hur det går till när du jämför företagslån. Har du någon mer komplicerad fråga så är det bäst att vända sig till bolagets kundtjänst. Detta kan du med fördel göra via ett formulär på hemsidan. Eller så ringer du helt enkelt 0771-13 13 10 och får prata med en kunnig medarbetare. Du kan även skicka ett mail till kundservice@lendo.se. Nedan ser du Lendo Företagslåns öppettider. 

Måndag: 08:00 - 20:00

Tisdag: 08:00 - 20:00

Onsdag: 08:00 - 20:00

Torsdag: 08:00 - 20:00

Fredag: 09:00 - 17:00

Lördag: 10:00 - 14:00

Söndag: 10:00 - 14:00

På bolagets hemsida finns det även en FAQ där du kan se svar på vanligt förekommande frågor. Även om kundtjänsten hos Lendo Företagslån har öppet under helger så kan det vara bra att veta att inga ansökningar om firmalån behandlas under dessa tider.

LENDO FÖRETAGSLÅN

  • JÄMFÖR FÖRETAGSLÅN
  • ENDAST EN UC
  • BET.ANMÄRKNING OK
  • UTAN SÄKERHET