Ferratum Business

Ferratum Business ingår i den större finansiella koncernen Ferratum Group. Inom koncernen erbjuder man alltifrån en mobilbank till snabblån och företagslån. Ferratum Business är den verksamhet inom koncernen som står för utlåning och finansiering till företag. Man är en ledande aktör både här i Norden och i Baltikum. Framgången beror till stor del på den flexibilitet man erbjuder små och medelstora företag som är i behov av ett företagslån. Istället för att vända sig till banken för att ansöka om finansiering kan nu entreprenörer enkelt och smidigt låna hos Ferratum Business. Fördelen med detta är att man slipper tröga ansökningsprocesser och byråkratisk handläggning. Ferratum Business kan till skillnad mot storbankerna ge dig svar direkt på om du blir beviljad ett bolag till firman. Därtill är utbetalningsprocessen imponerande och man betalar ut alla beviljade lån inom 24 h. Detta under förutsättning att ansökan sker under bolagets ordinarie öppettider. Dock ska man vara medveten om att lånet är betydligt dyrare än de företagslån som erbjuds av de traditionella bankerna. Å andra sidan kräver lånen ingen säkerhet och du har möjlighet att låna pengar oavsett vad det är för verksamhet du bedriver. Självklart står Ferratum Business även under tillsyn av Finansinspektionen vilket gör att du kan vara säker på att man följer de lagar och regler som finns kring utgivning av företagskrediter.

Lånebelopp
20000 - 2000000 kr
Återbetalningstid
6 - 24 mån
Utan UC
Nej
Krav på säkerhet
Nej
Månadsränta från
2,9%
i
Den genomsnittliga månadsräntan är 2,9%. Det tillkommer även en uppläggningsavgift på 2,5% på lånat kapital vilket gör att den effektiva räntan är betydligt högre.
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor

Låna upp till 2 miljoner kronor

Du kan med fördel vända dig till Ferratum Business om din verksamhet är i behov av finansiering. Ferratum Business erbjuder företagslån utan säkerhet vilket gör att du kan låna oavsett vilket behov din firma har. Pengarna som lånas kan exempelvis användas till att köpa maskiner, att rekrytera eller för att göra en större investering. Du kan låna alltifrån 20 000 kr upp till 2 000 000 kr beroende på hur stort behov din verksamhet har. När det gäller löptiden på Ferratum Business företagslån så ligger denna på mellan 6-24 månader. Det är du själv som firmaägare som väljer den exakta löptiden på lånet. Återbetalningen sker månadsvis med fasta betalningar. Dock har man som låntagare möjlighet att utnyttja två betalningsfria månader under lånets löptid. Utnyttjar man dessa bör man vara medveten om att en förlängning av lånet innebär en högre totalkostnad.

För att få ta ett bolagslån hos denna långivare krävs det att du som ägare går i personlig borgen för lånet. Detta innebär att du själv blir juridiskt ansvarig för skulden om ditt företag inte har förmåga att återbetala lånet enligt avtal. Räntan på lånet sätts individuellt efter att Ferratum Business gjord en kreditbedömning av ditt bolag. Den genomsnittliga räntan är dock 2,9% av lånat kapital. Man bör därtill känna till att Ferratum tar ut en uppläggningsavgift på 2,5% på alla företagslån som beviljas.

Grundkrav hos Ferratum Business

De flesta företagare vars verksamhet är i behov av extra likviditet har möjlighet att ansöka om ett företagslån hos Ferratum Business. Bolaget har dock vissa grundkrav som måste uppfyllas för att ett lån ska beviljas. 

  • Minst 500 000 kr i årsomsättning
  • Aktiv verksamhet i minst 6 mån
  • Ägare ska vara baserade i Sverige
  • Fysisk placering av bolaget
  • Separat företagskonto måste finnas

Utöver grundkraven gör långivaren även en kreditbedömning av ditt företag. Det är denna bedömning tillsammans med bolagets grundkrav som ligger till grund för huruvida man godkänner din låneansökan eller inte. Kreditbedömningen görs genom att Ferratum inhämtar en kreditupplysning från UC på både dig som ägare och ditt företag.

Ansök om företagslån online

För att ansöka om ett bolagslån hos Ferratum Business behöver du bara surfa in på långivarens hemsida. Där får du först börja med att ange hur stort lånebelopp du är intresserad av. Därefter får du uppge ditt företagsnamn samt kontaktuppgifter till bolaget. Du kan sedan gå vidare till nästa steg där du får lämna mer information om din verksamhet. Det handlar bland annat om hur stora intäkter ditt företag har samt hur länge bolaget varit verksam. När alla uppgifter är ifyllda får du gå vidare med ansökan och då lämna information om dig själv. När formuläret är komplett får du verifiera din identitet med hjälp av BankID. Allt som allt tar det enbart 5 minuter att slutföra sin låneansökan hos Ferratum Business. Direkt när din låneansökan är skickad kommer Ferratum Business att göra en kreditbedömning. Så fort denna är gjord får du ett låneerbjudande som du kan ta ställning till.

I samband med att du får besked från Ferratum Business får du även reda på vilken ränta du erbjuds. Accepterar du räntan och de avgifter som tillkommer så kan du signera lånehandlingarna. När detta är gjort dröjer det som längst 24 h innan ditt företagslån betalas ut till företagskontot. När lånet har tecknats ska återbetalning ske månatligen. Återbetalning sker med samma fasta belopp varje månad vilket gör det enkelt för dig att hålla koll på kommande kostnader. Första återbetalningen av lånet ska in till Ferratum Business 30 dagar från det att bolagslånet tecknats.

Ferratum Business kundtjänst

Om du har frågor eller funderingar om Ferratum Business företagslån så kan du alltid kontakta kundtjänsten. Ferratum Business kundtjänst är öppen måndag till fredag mellan 9:00 och 17:00. Har du en enklare fråga så kan det vara värt att kolla in bolagets FAQ där man svarar på vanligt förekommande frågor. Hittar du inte svaret på din fråga där så kan du skicka ett mail till [email protected] Du får då ofta svar samma dag om du mailar under bolagets öppettider. Vill du hellre ringa in till Ferratum Business så gör du detta på 020-018 00 20. Långivaren är även aktiv på både LinkedIn och Facebook där du också har möjlighet att få tag på en medarbetare. Vi kan även rekommendera dig om de informationsfilmer som Ferratum Business har på sin hemsida.

FERRATUM BUSINESS

  • LÅNA 2 MILJONER
  • PENGAR INOM 24H
  • INGEN SÄKERHET
  • FRIA MÅNADER