Fedelta

Fedelta är ett svensk bolag som erbjuder flexibla företagslån till verksamheter som är i behov av finansiering. Man har givetvis tillstånd från Finansinspektionen vilket ger dig som låntagare den trygghet som behövs. Hos Fedelta kan du ansöka om ett företagslån oavsett om du har ett aktiebolag, en enskild firma eller ett företag med annan bolagsform. Det spelar heller ingen roll vilken bransch ditt företag verkar i. Pengarna som du lånar till ditt bolag kan användas i flera olika syften. Det kan exempelvis handla om att du behöver finansiera uppköp av en annan verksamhet eller att ditt bolag behöver pengar för att rekrytera ny kunnig personal.

Hos Fedelta förstår man vilka behov ett företag kan ha och man vet även om vikten av snabb finansiering. Fedelta är grundat av Micael Wiklander som själv har stor erfarenhet av finansbranschen. Med anledning av detta vill man med Fedelta bidra till en förenklad låneprocess och större möjligheter för entreprenörer att via finansiering ta sin verksamhet till nästa nivå.

Lånebelopp
25000 - 1000000 kr
Återbetalningstid
6 - 36
Utan UC
Ja
Krav på säkerhet
Nej
Kostnad
enligt offert%
i
Fedelta tar ut en månadsavgift som motsvarar 16-28% av lånat belopp. Avgiften sätts individuellt utifrån ditt företags kreditvärdighet.
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor

Företagslån utan UC hos Fedelta

Hos Fedelta kan du låna mellan 25 000 kr och 1 000 000 kr till ditt företag. Något som gjort Fedeltas företagslån populära är att långivaren inte tar någon UC. Således kommer varken ditt företag eller din egna kreditvärdighet påverkas av en låneansökan. Istället sker kreditkollen hos Fedelta med hjälp av Creditsafe. Firmalånen hos Fedelta har en återbetalningstid mellan 6-36 månader. Lånen är med andra ord flexibla på så sätt att du själv till viss del kan styra månadskostnaden som ditt företag kommer få betala. Därtill har du alltid möjlighet att återbetala bolagslånet i förtid utan att några extra kostnader tillkommer. Ett annat framgångsrecept för Fedelta är den smidiga ansökningsprocessen och de snabba utbetalningarna. Vid godkänt företagslån får du vanligtvis pengarna på företagskontot samma vardag.

Företagslånen hos Fedelta kräver ingen säkerhet och i de flesta fall inte heller någon personlig borgen. Däremot kan det vara enklare för din verksamhet att få ett bolagslån beviljat med personlig borgen. Det går dessutom att ansöka om ett företagslån hos Fedelta trots att du eller ditt bolag har betalningsanmärkningar.

Räntefritt lån med fast månadskostnad

Hos Fedelta har man valt att erbjuda räntefria företagslån. Detta innebär dock inte att firmalånen är kostnadsfria. Istället har man bara valt ett annat upplägg för priser. Varje månad får ditt företag betala en fast månadsavgift för lånet. På så sätt är det väldigt enkelt att hålla koll på kostnaden samtidigt som du inte behöver oroa dig för några dolda avgifter. Månadsavgiften på lånet sätts individuellt efter en kreditbedömning som Fedelta gör av ditt bolag. Den fasta månadsavgiften är alltid momsbefriad vilket kan vara bra att känna till. Eftersom månadsavgiften sätts individuellt så varierar denna beroende på vilket företag som lånar pengar hos Fedelta. Du kan dock räkna med en månadsavgift som motsvarar en ränta på mellan 16-28%. Detta är ganska högt i jämförelse med Fedeltas konkurrenter men då får man ta i beaktning att ingen säkerhet eller personlig borgen krävs. Vidare ställer Fedelta lägre krav än många av bolagets konkurrenter. Första månaden kommer ingen månadsavgift behöva betalas utan återbetalningen till Fedelta startar först månad två.

Något som bör tilläggas i detta sammanhang är att Fedelta när som helst har rätt att förändra den månatliga avgiften. Detta måste dock komma till låntagarens kännedom senast två månader innan själva förändringen träder i kraft.

Vilka företag får låna?

Du kan ansöka om ett företag hos Fedelta oavsett vilken bolagsform ditt företag har. Det spelar heller ingen roll i vilken bransch som ditt företag är verksam i. Däremot måste ditt bolag uppfylla Fedeltas grundkrav vilka du kan se nedan.

  • Företaget ska vara registrerat i Sverige

  • Tillräcklig återbetalningsförmåga

Som synes är de uttalade grundkraven hos Fedelta inte särskilt omfattande. Detta betyder dock inte att Fedelta släpper igenom alla låneansökningar som kommer in. Istället utför man en grundlig kreditbedömning och tar sedan ett beslut utifrån denna bedömning. Ambitionen hos Fedelta är dock att se på helheten vilket öppnar upp lite möjligheter för dig som annars är van vid att bli nekad företagslån.

Digital ansökningsprocess utan krångel

Fedelta har gjort det så enkelt som möjligt för dig som företagare att ansöka om finansiering till ditt bolag. Hela låneprocessen är digital från det att du ansöker om ett företagslån till dess att utbetalning av pengarna sker. Du behöver således inte lägga en massa extra tid på hanteringen av lånet. Denna tid kan du istället använda för att fortsätta ta din verksamhet framåt. Är detta första gången du ansöker om ett bolagslån och du känner dig osäker så finns det en bra guide på Fedeltas hemsida. Om du inte har några tveksamheter så kan du gå direkt till ansökningsformuläret där du först får välja ett lånebelopp mellan 25 000 kr och 1 000 000 kr. Du kan sedan välja mellan fyra olika återbetalningstider vilka är 6 mån, 12 mån, 24 mån och 36 mån. En längre återbetalningstid ger en lägre månadskostnad men än högre totalkostnad vilket kan vara bra att ha med i beräkningen. Därtill bör du inte ansöka om en högre kredit än nödvändigt då detta bara innebär onödiga kostnader. När du angivit lånebelopp och återbetalningstid kommer du se en preliminär månadskostnad. Känns denna kostnad okej kan du gå vidare med din ansökan.

När hela ansökningsformuläret är komplett får du identifiera dig med Bank ID. Därefter kan du skicka in din ansökan om företagslån till Fedelta som kommer se över ditt bolags finansiella situation. Man inhämtar även en kreditupplysning och gör en kreditbedömning. När detta är gjort ger man dig besked och vid godkänd låneansökan betalas lånet ut direkt. Dock kan helgdagar och bankers transaktionstider påverka utbetalningstiden något.

Kundtjänst Fedelta

Har du några frågor eller funderingar kring hur det fungerar med företagslån från Fedelta så finns det bra information att tillgå på bolagets hemsida. Där finns bland annat en guide om själva ansökningsprocessen men också en hel avdelning med vanliga frågor och svar. Behöver du komma i kontakt med företagets kundtjänst så kan du använda Fedeltas livechatt som är öppen mellan 09:00 och 16:00 varje vardag. Du kan även skicka ett mail till Fedeltas kundtjänst på kundservice@fedelta.se. Kundtjänsten nås även via telefon på nummer 033-720 11 30. När det gäller bolagets öppettider så är dessa följande:

Måndag: 09:00 - 16:00

Tisdag: 09:00 - 16:00

Onsdag: 09:00 - 16:00

Torsdag: 09:00 - 16:00

Fredag: 09:00 - 16:00

Lördag: Stängt

Söndag: Stängt

FEDELTA

  • CREDITSAFE
  • FAST KOSTNAD
  • INGEN BORGEN
  • INGEN SÄKERHET