ORDLISTA

Förenade Lån

Förenade Lån är en jämförelsetjänst för lån utan säkerhet som lanserades under våren 2020. Bakom tjänsten står 7 Out Media som sedan tidigare är kända för marknaden på grund av dess många jämförelsesajter inom finans. Med Förenade Lån hjälper man svenskar att sänka månadskostnaden på sina lån. Detta genom att erbjuda låneförmedling via Axo Finans plattform. Hos Förenade Lån kan du ansöka om ett lån mellan 5000 kr och 600 000 kr. Lånet lämpar sig väl som samlingslån då du har möjlighet att få en betydligt lägre ränta än den du har på dina befintliga smålån och avbetalningar.

Genom att använda dig av Förenade Lån när du ansöker om ett privatlån når din låneansökan ut till 24 olika banker och långivare. Bland dessa återfinns bland annat Collector Bank, Marginalen Bank och Santander. Trots detta kommer du enbart att få en förfrågan i ditt UC. På så sätt påverkas din kreditvärdighet så lite som möjligt samtidigt som dina chanser att få bra lånevillkor ökar.

Comboloan

Comboloan är en låneförmedlare som funnits på marknaden sedan 2000. De utgör en plattform dit människor kan söka sig för att jämföra och förhandla om privatlån och bolån. Deras ambition har sedan start varit att förstärka låntagarens förhandlingsposition och de erbjuder utöver sin förmedlingstjänst även ett kostnadsfritt medlemskap för er som vill hålla er ajour med marknaden.

Här kan du som är 18 år och uppåt jämföra lån från flertalet olika långivare och banker. Med enbart en UC förfrågan får du ta del av upp till 15 låneofferter. Comboloan samarbetar med långivare så som Resurs Bank, Tando och Lån & Spar Bank.

Resurs Bank

Resurs Bank är en mycket populär nischbank som även finns representerad på börsen. Banken drivs från Helsingborg men man har över 700 anställda som arbetar i flertalet olika städer runtom i Norden. Banken grundades 1977 men var då främst en aktör som erbjöd diverse finansieringslösningar för detaljhandeln. Resurs Banks banktillstånd kom först 2001 och det var även då man började erbjuda privatpersoner olika banktjänster. Detta har man gjort med bravur vilket märks i de ökade antal kunder banken har. I skrivande stund kan Resurs Bank stoltsera med att ha över 5,7 miljoner kunder i Norden. Dessa kunder kan ta del av banktjänster så som sparkonto, privatlån, kreditkort och försäkringar. Något som utmärker just denna bank är att man var en av de första i Sverige att erbjuda räntefri kredit på exempelvis sina kreditkort.

Hos Resurs Bank kan du låna upp till 400 000 kr utan säkerhet. Du lånar tryggt med en årsränta från 4,21% och räntan sätts utifrån dina ekonomiska förutsättningar. För att få låna hos denna bank krävs det att du är över 20 år och inte har några betalningsanmärkningar.

Tando Lån

Tando Lån är ett nytt lån för dig som har en sämre kreditvärdighet. Detta nya lån är ett så kallat borgenslån som kräver att du har en närstående som kan gå i personlig borgen för lånet. Har du detta så kan du låna allt mellan 10 000 kr upp till 70 000 kr hos denna långivare. Du lånar utan UC då kreditupplysning istället inhämtas från Creditsafe. Med lån utan UC slipper din kreditvärdighet att påverkas när du gör en låneansökan. Samtidigt är räntan på Tando Lån betydligt lägre än hos andra långivare som erbjuder lån utan UC. Lånet är ett privatlån där räntan är densamma för alla låntagare.

Tando Lån vänder sig främst till dig som fått avslag hos banken på grund av en dålig kreditvärdighet. Har du en god återbetalningsförmåga så kan du istället jämföra lån här hos oss för att hitta en lägre ränta. Men har du betalningsanmärkningar, många förfrågningar eller en sämre ekonomi så är Tando Lån en lämplig långivare att vända sig till. Här erbjuder man ett unikt upplägg där man baserar lånen på förtroende istället för kredithistorik.

Meddelandelån

Meddelandelån är en svensk långivare som erbjuder snabblån utan UC. Här kan du låna alltifrån 1000 kr upp till 30 000 kr med en återbetalningstid som passar just dig. Lånet som erbjuds är en så kallad högkostnadskredit vilket innebär att du får betala en hög effektiv ränta. Hos Meddelandelån kan du alltid känna dig trygg när du ansöker om lån. Man är medlem i branschföreningen S.K.E.F. som verkar för en sund konsumentkreditgivning. Meddelandelån ägs av C Finance AB som även är företaget bakom FlexLimit. C Finance har varit verksamma inom snabblånebranschen ända sedan 2006 och är både en erfaren och uppskattad långivare. Man har tillstånd från Finansinspektionen och har således förbundit sig att följa de lagar och regler som gäller för utgivning av konsumentkrediter.

Hos Meddelandelån kan du räkna med en enkel och smidig låneprocess. Du får besked direkt efter din ansökan skickats in och slipper att få en förfrågan i din UC. Dessutom arbetar denna långivare med direktutbetalning vilket innebär att pengarna kommer in på kontot direkt efter godkänt lån. Du som inte lånat hos Meddelandelån tidigare erbjuds lån utan ränta i samband med att du ansöker om lån första gången. Detta gäller under förutsättning att du lånar 1000 kr och återbetalar lånet enligt avtal.

Viiga Lån

Viiga Lån är en ny låneprodukt från det svenska kreditinstitutet Thorn Svenska AB. Med Viiga Lån vänder man sig till de låntagare som är i behov av ett mindre lån men som ändå inte vill behöva ta ett smslån. Hos Viiga Lån kan du låna alltifrån 10 000 kr upp till 40 000 kr med en fast ränta. På så sätt vet du alltid hur mycket du ska betala varje månad. Du lånar utan säkerhet och kan således använda pengarna till precis vad du vill. Räntan på detta konsumtionslån sätts individuellt och ligger för närvarande mellan 6,84-21,60%. Detta är något högre än hos Viigas konkurrenter. Har du en god kreditvärdighet rekommenderar vi dig därför att jämföra lån innan du ansöker om ett blancolån från Viiga Lån. Fördelen med just denna långivare är att man accepterar betalningsanmärkningar vilket inte är något som alla långivare gör. Har du dålig kreditvärdighet så är därför Viiga Lån ett betydligt bättre alternativ än om du skulle ta ett snabblån.

Lumify

Lumify är en ny låneprodukt från finansbolaget Luma Finans AB. Verksamheten är licenserad av Finansinspektionen som ett konsumentkreditinstitut och man följer således alla regler och riktlinjer från Finansinspektionen och Konsumentverket. Med andra ord kan du känna dig trygg när du lånar pengar hos Lumify. Denna nya långivare erbjuder snabblån i form av en flexibel kontokredit utan UC. Trots att konkurrensen inom snabblånebranschen är hård har man på kort tid lyckat göra sig ett namn. Det finns flera bidragande orsaker till detta men främst handlar det om att man från början erbjöd nya kunder räntefria smslån. Detta är dock något man slutade med i mars 2020. Lånet som Lumify erbjuder är ett lån utan UC vilket innebär att du inte får någon UC förfrågan på dig. Du kan låna upp till 20 000 kr och har alltid möjlighet att förlänga din återbetalningstid. Vidare erbjuder man direktutbetalning med Zimpler dygnets alla timmar.

Monara

Monara är sedan 2020 en ny aktör på den konkurrensutsatta lånemarknaden. Monara ägs av BSA Finance AB som har tillstånd av Finansinspektionen. Med detta i åtanke är det en seriös långivare som du kan känna dig trygg att låna hos. Hos Monara erbjuder man en flexibel kontokredit på upp till 30 000 kr. Hit kan du alltså vända dig om du har ett mindre behov eller av någon anledning inte vill ta ett vanligt blancolån. Fördelen med att vända sig till Monara för att låna är att du slipper en förfrågan i ditt UC register. Monara erbjuder nämligen lån utan UC och kreditupplysningen som tas inhämtas istället från Bisnode. Således kan inga storbanker eller låneinstitut se din förfrågan om du tänkt ta ett större lån i framtiden. På så sätt kommer en låneansökan till Monara inte att påverka din kreditvärdighet negativt. Du bör dock vara medveten om att kontokrediten som erbjuds är förenad med en relativt hög effektiv ränta.

Compricer

Compricer är en av Sveriges idag största jämförelsesajter online på temat privatekonomi. Företaget grundades 2005 och ägs sedan 2013 av norska mediekoncernen Shibsted. På Compricers sajt jämförs tjänster från drygt 350 företag som erbjuder lån, spar, el eller försäkringar.

Via Compricer kan du som privatperson jämföra räntor och avgifter för privatlån mellan olika banker och långivare. Du kan även ansöka om ett lån utan säkerhet direkt via jämförelsesajten. Compricer skickar din ansökan vidare och samlar sedan dina erbjudanden så att du kan ta del av dem på ett och samma ställe när du loggar in på sajten. Du hittar dessutom mängder av matnyttiga artiklar och guider rörande privatekonomi. Compricer erbjuder även kostnadsfri rådgivning rörande din privatekonomi via telefon.

Matchbanker

Matchbanker är en jämförelsetjänst för lån som ägs och drivs av Lead Supply A/S i Danmark. Bolaget grundades 2014 och äges delvis av bolaget North Media som är börsnoterat på Köpenhamns Börsmarknad.

Du vänder dig till Matchbanker när du snabbt vill komma över information om hur du hittar bästa lån utifrån dina önskemål och förutsättningar. Som namnet antyder matchar bolaget dina uppgifter med de banker de samarbetar med för att hitta bästa alternativ för dig. När deras matchning är klar förses du med en personlig lista över de banker och långivare som kan erbjuda dig bästa lån och villkor. Här förses du även med information om lånebelopp, löptid, räntor och beräknad utbetalningstid. Tack vare Matchbanker sparar du en massa tid och energi på att samla information och grotta ned dig i banker som inte ens är aktuella för dig i slutänden.