ORDLISTA

BestRate

Det dyker upp allt fler låneförmedlare av företagslån och BestRate är en av dessa. BestRate ägs och drivs av det svenska företaget BestRate Sweden AB som grundades 2019. Hos BestRate erbjuder man kostnadsfri låneförmedling av både företagslån och privatlån. Detta innebär att du kan vända dig till BestRate för möjlighet att få ett förmånligt låneerbjudande. Genom att BestRate samarbetar med hela 11 olika låneinstitut och banker ökar chanserna för att du ska hitta ett företagslån med låg ränta och låga avgifter. Dessutom är tjänsten icke-bindande och du betalar inget extra för att gå igenom BestRate när du ansöker om lån. Bland de partners som BestRate har återfinns exempelvis Fedelta, CapitalBox och OPR-Företagslån.

Genom att ansöka om företagslån via BestRate kan du undvika att få många förfrågningar i din- och ditt bolags UC. Detta då BestRate enbart tar en kreditupplysning hos UC och denna upplysning får sedan samtliga anslutna långivare dela på.

Ferratum Prime Loan

Ferratum Prime Loan är ett blancolån från Ferratum Bank. Denna bank erbjuder även andra lån så som lån utan UC och företagslån utan säkerhet. Bankens kontokredit utan UC-upplysning har blivit mycket populär bland svenskar som behöver ett mindre lån med kort återbetalningstid. Men nu har man alltså utökat sin produktportfölj med ett större lån. Med Ferratum Prime Loan kan du låna upp till 200 000 kr utan säkerhet. Den stora fördelen med lånet är att man kapat de flesta kostnader. Lånet har ingen startavgift men heller inte några andra dolda avgifter. Istället är det bara räntan du behöver hålla koll på. Denna ligger för närvarande mellan 6,95-24,45 och sätts individuellt utifrån låntagarens återbetalningsförmåga.

Ferratum Prime Loan är ett blancolån med relativt hög ränta. Å andra sidan är lånet ett av få som man kan få utbetalt även under lördagar. Vidare erbjuder Ferratum Bank direkt utbetalning till alla större banker i Sverige. Således kan du få pengarna till ditt konto direkt efter godkänd låneansökan.

Northmill (Credway)

Northmill (före detta Credway) är en långivare vars mål är att förenkla sina kunders vardag. Detta gör man genom att erbjuda flexibla kontokrediter till bra priser. Nirthmill är en del av Northmill Bank, ett fintech-bolag som verkat i Skandinavien sedan 2006. Bolaget äger även andra bekanta varumärken, såsom Easycredit och Credigo.

Med Northmills kontokredit kan du plocka ut pengar när du behöver dem. Du behöver med andra ord inte plocka ut hela det belopp du beviljats på en gång utan kan ha en del liggande som en buffert för oförutsedda händelser. Så länge du sköter dina inbetalningar har du alltid möjlighet att plocka ut medel upp till din godkända kreditgräns.

Northmill har tillstånd av och står under tillsyn av Finansinspektionen och de har även tilldelats kreditupplysningsföretaget Soliditets högsta kreditbetyg AAA. Soliditet är en del av företaget Bisnode, ett av Europas ledande kreditvärderingsbolag.

Monee

Monee är en lånemäklare som använder sig av Freedom Finances tjänst för låneförmedling. Hos Monee kan du ansöka om blancolån och hopbakslån helt kostnadsfritt. Du binder dig inte till något genom att använda dig av jämförelsetjänsten. När du gör en låneansökan hos Monee går din ansökan ut till 30 olika låneinstitut och banker. Du maximerar således chansen att bli beviljad ett billigt lån med bra villkor. Trots att din ansökan når ut till flera långivare så som Santander, Resurs Bank och COOP så tas bara en UC. På så sätt slipper du få många förfrågningar i UC vilket kan försämra din kreditvärdighet.

Vill du låna till en nominell ränta från 2,95% så kan du enkelt och tryggt skicka in din låneansökan till Monee redan idag. Du lånar utan säkerhet och kan låna alltifrån 5000 kr upp till 600 000 kr.

Daypay

Oväntade utgifter kan komma plötsligt och det vet man hos Daypay. Därför erbjuder man både lån utan UC med snabb utbetalning och lite större blancolån där kreditupplysning tas från UC. I den här recensionen har vi valt att fokusera på Daypays snabblån som låter dig låna upp till 10 000 kr utan att du får en förfrågan i ditt UC register. Hos Daypay kan du snabbt ansöka om ett mindre lån utan att behöva begränsas av vilken dag det är. Daypay erbjuder nämligen direktutbetalning av smslån under både dagar, helger och kvällar.

Daypay är en välkänd långivare för många. Detta på grund av att man lånat ut mindre summor till svenskar enda sedan 2011. Med andra ord är man en etablerad aktör och man innehar självklart det nödvändiga tillstånden från Finansinspektionen. Inte nog med att du kan känna dig trygg när du lånar hos Daypay. Allt går även snabbt och sköts helt digitalt vilket gör att du kan låna pengar direkt via mobilen eller datorn.

GF Money

GF Money erbjuder ett flexibelt alternativ för dig som är i behov av en mindre summa pengar. Hos GF Money kan du ansöka om en kontokredit istället för ett traditionellt snabblån. En kontokredit har flera fördelar så som att du enbart betalar ränta för pengar som du faktiskt nyttjar. Vidare kan du själv sköta uttag till ditt bankkonto så fort ett behov av pengar uppstår. GF Money säger sig själva vara ett lämpligt alternativ för dig som tröttnat på de fyrkantiga och traditionella bankerna. Här jobbar man istället med snabba processer, moderna tekniska lösningar och öppenhet. Vidare tar man i motsats till de traditionella bankerna ingen UC på den som lånar. Kreditupplysning inhämtas istället från Creditsafe vilket inte påverkar din kreditvärdighet på samma sätt.

GF Money ingår i GF Money Group som är en koncern som verkar i bland annat Sverige, Danmark och Finland. I Sverige erbjuder man diverse låneprodukter och förutom GF Money står gruppen även bakom varumärkena Expresskredit och Smspengar. Man står under Finansinspektionens tillsyn och följer således den praxis som tillämpas inom utlåning.

Wästgöta Finans

Wästgöta Finans är en del av den välkända Jula-koncernen. Tidigare har man erbjudit så kallade Jula-lån till hemmabyggare men utökar nu sin verksamhet genom att erbjuda privatlån utan säkerhet till alla privatpersoner. Wästgöta Finans har tillstånd som kreditinstitut och står under Finansinspektionens tillsyn.

Moderbolaget Jula har bedrivit handel sedan 1979 och har idag varuhus både runt om i Sverige och utomlands. Bolaget riktar sig till hemmafixare och deras så kallade Jula-anda, som handlar om engagemang, ärlighet och framåtanda, är lika stor idag som då de först grundade bolaget.

Denna anda genomsyrar även Wästgöta Finans. Med ledord som folklighet, smidighet och hygglighet jobbar de för att vara ett tryggt val för vanliga människor i behov av ett lån.

Det lån upp till 300 000 kronor som kreditinstitutet nu erbjuder privatpersoner är detsamma som det lån som kallas Jula-lånet. Även där är det Wästgöta Finans som är kreditgivare. Man har med andra ord utökat sin verksamhet och gjort lånet tillgängligt till fler. Något som skiljer Wästgöta Finans från många andra kreditinstitut är att man hämtar sin kreditupplysning hos Bisnode. Det innebär att du kan ansöka om ett privatlån utan att riskera din kreditvärdighet hos UC.

Förenade Lån

Förenade Lån är en jämförelsetjänst för lån utan säkerhet som lanserades under våren 2020. Bakom tjänsten står 7 Out Media som sedan tidigare är kända för marknaden på grund av dess många jämförelsesajter inom finans. Med Förenade Lån hjälper man svenskar att sänka månadskostnaden på sina lån. Detta genom att erbjuda låneförmedling via Axo Finans plattform. Hos Förenade Lån kan du ansöka om ett lån mellan 5000 kr och 600 000 kr. Lånet lämpar sig väl som samlingslån då du har möjlighet att få en betydligt lägre ränta än den du har på dina befintliga smålån och avbetalningar.

Genom att använda dig av Förenade Lån när du ansöker om ett privatlån når din låneansökan ut till 26 olika banker och långivare. Bland dessa återfinns bland annat Collector Bank, Marginalen Bank och Santander. Trots detta kommer du enbart att få en förfrågan i ditt UC. På så sätt påverkas din kreditvärdighet så lite som möjligt samtidigt som dina chanser att få bra lånevillkor ökar.

Comboloan

Comboloan är en låneförmedlare som funnits på marknaden sedan 2000. De utgör en plattform dit människor kan söka sig för att jämföra och förhandla om privatlån och bolån. Deras ambition har sedan start varit att förstärka låntagarens förhandlingsposition och de erbjuder utöver sin förmedlingstjänst även ett kostnadsfritt medlemskap för er som vill hålla er ajour med marknaden.

Här kan du som är 18 år och uppåt jämföra lån från flertalet olika långivare och banker. Med enbart en UC förfrågan får du ta del av upp till 15 låneofferter. Comboloan samarbetar med långivare så som Resurs Bank, Tando och Lån & Spar Bank.

Resurs Bank

Resurs Bank är en mycket populär nischbank som även finns representerad på börsen. Banken drivs från Helsingborg men man har över 700 anställda som arbetar i flertalet olika städer runtom i Norden. Banken grundades 1977 men var då främst en aktör som erbjöd diverse finansieringslösningar för detaljhandeln. Resurs Banks banktillstånd kom först 2001 och det var även då man började erbjuda privatpersoner olika banktjänster. Detta har man gjort med bravur vilket märks i de ökade antal kunder banken har. I skrivande stund kan Resurs Bank stoltsera med att ha över 5,7 miljoner kunder i Norden. Dessa kunder kan ta del av banktjänster så som sparkonto, privatlån, kreditkort och försäkringar. Något som utmärker just denna bank är att man var en av de första i Sverige att erbjuda räntefri kredit på exempelvis sina kreditkort.

Hos Resurs Bank kan du låna upp till 400 000 kr utan säkerhet. Du lånar tryggt med en årsränta från 4,21% och räntan sätts utifrån dina ekonomiska förutsättningar. För att få låna hos denna bank krävs det att du är över 20 år och inte har några betalningsanmärkningar.