ORDLISTA

Lenditum

Lenditum är en låneförmedlare som hjälper privatpersoner och företag att jämföra lån. Genom att använda dig av Lenditum när du ska låna pengar får du hjälp att hitta de bästa lånevillkoren för privatlån och företagslån. Lenditum erbjuder en smidig jämförelsetjänst där du med enbart en kreditupplysning kan ansöka om blancolån upp till 600 000 kr. Tjänsten är inte bindande och du får alltid svar direkt!

Bakom Lenditums jämförelsetjänst står Lenditum AB som är ett svenskt företag som står under tillsyn av Finansinspektionen. Således kan du alltid känna dig trygg när du ansöker om lån genom denna låneförmedlare. Lenditum samarbetar med flera svenska banker och låneinstitut så som Santander Bank, Collector Bank och Wästgöta Finans.

Ekonomen

Ekonomen är en låneförmedlare som hjälper privatpersoner att förhandla räntan på sitt blancolån. Denna låneförmedlare ingår i det svenska finansbolaget Enklare Ekonomi Sverige AB. Detta bolag står även bakom andra låneförmedlingstjänster så som Enklare. Med Ekonomen erbjuder man en kostnadsfri tjänst som hjälper dig att hitta det bästa lånevillkoren. Ekonomen samarbetar med hela 38 olika låneinstitut så som COOP Bank, Collector Bank, Bank Norwegian och SVEA Bank. När du gör en låneansökan hos Ekonomen så når din ansökan ut till samtliga dessa banker. Trots detta tas enbart en UC som samtliga aktörer sedan får dela på. Att ansöka om ett privatlån hos Ekonomen är således både smidigt, bra för din kreditvärdighet samt sparar tid.

Du kan ansöka om ett lån mellan 5000 kr och 600 000 kr så Ekonomens låneförmedlingstjänst lämpar sig både för små och stora behov. Tjänsten är dessutom helt kostnadsfri och Ekonomen får istället ersättning från de samarbetspartners som man arbetar med.

Credifi

Credifi är ett nytt snabblån som erbjuds från företaget Luma Finans som även erbjuder lån via varumärket Lumify. Sedan december 2021 kan du låna upp till 50 000 kr utan UC hos Credifi. Nu i inledningsfasen erbjuder Cridifi dessutom dig att låna både utan ränta och utan avgifter. Detta gäller dock enbart lån upp till 10 000 kr.

När du ansöker om en kontokredit hos Credifi så sker utbetalning 24/7. Du kan med andra ord få pengar utbetalt dygnet runt oavsett om det gäller lån på kvällen eller under helger. Dessutom slipper du en förfrågan i UC då Credifi istället använder sig av Creditsafe vid kreditprövningen. Med andra ord kommer din kreditvärdighet inte att påverkas.

Slantar

Slantar erbjuder smslån utan UC till vettiga priser. Lånet kommer från ett kreditbolag vid namn Untie Lending AB som även är det bolag som ligger bakom kontokrediten Pluskan. Hos Slantar har även du med betalningsanmärkningar möjlighet att bli beviljad ett mindre lån. Här väljer man att se till din framtida förmåga att återbetala lånet istället för att fokusera på vad som hänt tidigare. Dock gäller det att dina anmärkningar inte är nyare än sex månader om du vill ansöka om ett lån.

Med Slantar snabblån kan du låna mellan 10 000 kr och 30 000 kr. Du återbetalar lånet mellan 1-3 år till en fast nominell årstänta på 25%. Betydligt lägre än de flesta andra lån utan UC alltså. Kreditupplysning sker i samarbete med Bisnode vilket gör att din ansökan inte kommer bidra till en försämrad kreditvärdighet.

Bigbank

Bigbank har funnits i Sverige sedan 2012 och har idag över 10 000 kunder. Banken erbjuder finansiella tjänster genom bland annat lån- och sparprodukter. Med Bigbanks privatlån låter kan du låna upp till 250 000 kr utan säkerhet. Fördelen med att låna hos Bigbank är att banken utgår från kundens behov och agerar betydligt mer flexibelt och snabbt än traditionella banker.

Hos Bigbank kan du bli beviljad ett blancolån med upp till fem betalningsanmärkningar. Har du fått ett negativt lånebesked hos andra banker så finns det ändå möjlighet att Bigbank beviljar dig ett lån. Hos BigBank ansöker du online med BankID och får svar på skärmen inom några minuter!

Extralånet

Med Extralånet från Catalunia Capital AB kan du låna från 10 000 kr upp till 50 000 kr utan UC koll. Du väljer själv återbetalningstid och kan välja att betala tillbaks ditt lån under mellan 1-10 år. För att vara ett lån utan UC så är räntan på Extralånet låg. Den effektiva ränta ligger på 28,01% medan den fasta nominella årsräntan ligger på 31,82%. Jämför man däremot lånet med ett vanligt privatlån så ligger räntan i det högsta spannet av vad som är brukligt. Däremot är Extralånet ett bra alternativ till små dyra lån så som snabblån och kontokrediter utan UC. Det är ett lån med Bisnode som inte kommer att påverka din kreditvärdighet negativt. Storbankerna kan nämligen inte se din förfrågan hos Bisnode. Något som kan vara viktigt för den som i närstående framtid tänkt ta ett bolån eller ett större billån.

Catalunia Capital AB som står bakom Extralånet är en trygg och pålitlig långivare. Företaget följer samtliga riktlinjer som Finansinspektionen och Konsumentverket har kring utlåning och utgivning av krediter. Vidare innehar man alla erforderliga tillstånd från FI.

OPR Företagslån Flex

OPR-Finance AB är ett finansbolag med lång erfarenhet av företagsfinansiering. Sedan tidigare erbjuder man ett traditionellt företagslån utan UC vid namn OPR-Företagslån. Men nu gör man det ännu enklare och mer flexibelt för företagare genom produkten OPR Företagslån Flex. OPR Företagslån Flex är en checkkredit för företag med mindre kapitalbehov. Checkkrediten kan liknas vid ett digitalt kreditkort där man endast betalar för utnyttjad kredit. Istället för ett plastkort har man ett kreditkonto hos OPR Företagslån Flex där man själv sköter sina uttag efter behov. Hos OPR Företagslån Flex kan du ansöka om en kreditlimit upp till 200 000 kr. Du ansöker om OPR Företagslån Flex på en minut och får oftast svar redan samma dag.

Collector Bank

Den digitala nischbanken Collector Bank erbjuder privatpersoner att låna upp till 500 000 kr utan säkerhet. Lånet kan användas som allt ifrån renoveringslån till billån och båtlån. Men Collector Banks privatlån lämpar sig även för att samla dyra smålån och krediter. Detta för att komma ner i månadskostnad och få mer pengar över till annat. Väljer du att göra en låneansökan direkt hos Collector Bank så får du dessutom 0,5% ränterabatt gentemot om du hade tecknat lånet via en låneförmedlare.

Collector Bank som grundades av Lena Apler och Johan Möller kanske främst gjort sig ett namn på kreditkortsmarknaden. Banken erbjuder kreditkort i form av Easyliving och Easycard. Men nu ger man alltså även svenskar möjlighet att låna pengar till förmånlig ränta. Hos Collector Bank kan du låna från 20 000 kr och får pengarna utbetalda inom 1-2 vardagar. Räntan sätts alltid individuellt och alla nya lånekunder slipper betala en dyr uppläggningsavgift.

Fixza

Fixza är ett SMSlån med kreditupplysning från Bisnode. Med Fixza kan du låna pengar utan UC koll så att du slipper förfrågningar i ditt register. Långivaren kommer från OPR-Finance AB som även har företagslån och privatlån i sitt produktutbud. OPR-Finance är ett etablerat finansbolag med tillstånd av Finansinspektionen. Här lånar du tryggt och säkert utan krångel. Med Fixza snabblån kan du låna alltifrån 1000 kr upp till 5000 kr. Har du bankkonto i Nordea så får du pengarna på kontot direkt efter godkänt besked. Har du konto i annan bank så får du pengarna på eftermiddagen om ansökan blivit godkänd innan 13:30.

Saldo Bank

Behöver du ett mindre lån så kan du vända dig till finansieringsföretaget Saldo Bank. Saldo Bank erbjuder snabblån mellan 1000-5000 kr med en återbetalningstid på 1-3 månader. Hos Saldo kan du låna pengar utan UC och du får alltid besked på din låneansökan direkt. Kreditupplysning inhämtas från Bisnode och blir därför inte synlig för bankerna. Med andra ord kommer en låneansökan hos Saldo Bank inte bidra till en sämre kreditvärdighet.

Bakom Saldo Bank står företaget Tact Finance AB som erbjuder konsumentkrediter i både Sverige och Finland. Genom avancerad finansiell teknik har man automatiserat låneprocessen vilket ger dig som kund en snabb och smidig upplevelse.